Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Csípős spagetti recept

Csípős spagetti recept

A Csípős spagetti hozzávalói:
50 dkg spagetti
4 gerezd fokhagyma
8 szardella filé (konzerv)
4 dl olaj
fél hegyes pirospaprika
4 evőkanál finomra petrezselyem
4 dkg zsemlemorzsa
bors



A Csípős spagetti elkészítési módja:
Forrásban lévő, sós, olajos vízben megfőzzük a spagettit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A kis üvegből vagy konzervből kiszedjük a szardellafiléket, jól lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy tányéron villával összetörjük. Serpenyőben, bő forró olajban megpirítjuk a fokhagymagerezdeket, majd azt is félretesszük. Az olajba beletesszük a pépesített szardellát, és kevergetve hagyjuk oldódni, amíg egynemű szószt kapunk. Hozzáadjuk a kimagozott paprikát meg a petrezselymet, összekeverjük, és félretesszük. Serpenyőben, kevés olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát (óvatosan, nehogy megégjen), majd levesszük a tűzről. A tésztát tálalótálba tesszük, ráöntjük a mártást meg a pirított zsemlemorzsát, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 15:44
A csípős spagetti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook