Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sajtos daragombóc recept

Sajtos daragombóc recept

A Sajtos daragombóc hozzávalói:
5 dkg teavaj
1 db tojás
5 púpos evőkanál búzadara
8 dkg reszelt trappista sajt
fűszerkeverék: delikát vagy virgin


A Sajtos daragombóc elkészítési módja:
A tojást, a vajat és a búzadarát 1 csapott kávéskanál fűszerkeverékkel, a reszelt sajt felével kikeverjük, fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel dió nagyságú gombócokká formáljuk. (Kb. 10 db). 1 liter vizet egy púpos kávéskanál fűszerkeverékkel felforralunk és belefőzzük a gombócokat. Szűrőlapáttal kiszedjük, s azon forrón a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Önálló ételként és köretként is megállja a helyét, mert van az úgy, hogy megunjuk a burgonya- és rizsköretet.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sajtos daragombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook