Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Tepsis burgonya (mexikói) recept

Tepsis burgonya (mexikói) recept

A Tepsis burgonya (mexikói) hozzávalói:
1,5 kg burgonya
1 db zsemle
2 fej vöröshagyma
3 db tojás
20 dkg füstölt szalonna
2 dl tej
1 csapott evőkanál fűszerkeverék: vegeta, virgin v. delikát
3 evőkanál tejföl
1 db lehéjazott kemény paradicsom
1 kis doboz kukorica konzerv
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt


A Tepsis burgonya (mexikói) elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, lereszeljük. A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A szalonnát kis kockára vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a zsemlét és a burgonyát, megszórjuk borssal, szerecsendióval, vegetával, 5 percig pirítjuk, majd kizsírozott tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. Rászórjuk a levétől lecsepegtetett kukoricát, a kis kockára vágott paradicsomot, - befedjük a tejföllel, tojással elkevert reszelt sajttal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt arany színűre sütjük.


Kategória: Köretek receptjei


A tepsis burgonya (mexikói) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook