Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos-sós perec recept

Sajtos-sós perec recept

Elkészítési idő 120 perc

A Sajtos-sós perec hozzávalói:
50 dkg liszt
22 dkg ráma
2 dkg élesztő
1/2 dl tej
0.5 dkg cukor
2 tojás
1/2 evőkanál só
kevés tej a tésztába
reszelt trappista sajt igény szerint


A Sajtos-sós perec elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd kinyújtjuk a tésztát 0.5 - 1 cm vastagra igény szerint, és kiszaggatjuk a perecformával. A pereceket lekenjük a 2 tojásfehérjéből felvert habbal, megszórjuk reszelt sajttal és lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben középhőmérsékleten kb. 20-25 percig /a perec vastagságától függően/.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos-sós perec elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook