Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Lecsó pörköltszafttal recept

Lecsó pörköltszafttal recept

A Lecsó pörköltszafttal hozzávalói:
1 kg lecsópaprika
0,5 kg vöröshagyma
0,5 kg paradicsom
25 dkg füstölt szalonna
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
2 db pörköltszaft kocka


A Lecsó pörköltszafttal elkészítési módja:
A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobjuk, lehéjazzuk, karikára vágjuk, - a paprikát és hagymát szintén felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a paprikát és paradicsomot, megszórjuk őrölt borssal, összeforgatva 5 percig sütjük, beleadjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 dl vízzel. Vigyázzunk, hogy a paprika ne főjön szét, kicsit roppanós maradjon. Rámorzsoljuk a pörköltszaft kockát, azzal is még 3-4 percet főzzük. Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy egyszerűen csak friss kenyérrel, - mindenképpen finom. Aki szereti a csípős ételeket, tehet bele erős paprikát.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A lecsó pörköltszafttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook