Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Veronai gombóc recept

Veronai gombóc recept

A Veronai gombóc hozzávalói:
1 kg krumpli
25 veronai, vagy kobász vagy sonka
25 dkg liszt
2 db tojás
olaj só
bors
zsemlemorzsa


A Veronai gombóc elkészítési módja:
A krumplit megfözzük,sós vizben, leszürjük,(lehet héjjában is főzni)áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, majd vastag hengert formálunk, amit karikáva vágunk, félre tesszük. A húsnemüt kb 1 cm kockára daraboljuk,és kevés olajon megfuttatjuk. Mindegyik karikáka bele helyezzünk egy-egy kocka husikát, és gomboccá formáljuk. Majd forró vizben kifőzzük, és piritot zsemlemorzsában meg hempergetjük. Forrón tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A veronai gombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook