Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sült töltött paprika recept

Sült töltött paprika recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sült töltött paprika hozzávalói:
8 db húsos zöldpaprika, 2 evõkanál búzadara, 5 dkg reszelt trappista sajt, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 db tojás, 1 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.


A Sült töltött paprika elkészítési módja:
A paprikát töltésre elõkészítjük, vagyis megmossuk, szár felõli részérõl egy vékony lapot levágunk. Kiszedjük belõle a szárrészt, a többit pedig nagyon apróra összevágjuk. A paprika csumáját is kiszedjük, ereit úgy vágjuk ki, hogy a paprika fala ne sérüljön meg. A töltelékhez a tojást habosra felverjük, belekeverünk egy evõkanál tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, a reszelt sajtot, a búzadarát, a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és tíz percig hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívhassa megát a tejfölös tojással. Ezután a paprikák üregét megtöltjük a keverékkel. Kiolajozott tepsibe rakjuk a paprikákat, és leöntjük a maradék megsózott, megborsozott tejföllel. A füstölt szalonát nagyon vékony szeletkékre vágjuk, és a paprikák tetejét beborítjuk vele. Elõmelegített forró sütõbe toljuk fedetlenül, és közepes lángon addig sütjük, amíg a paprika szép világosbarnára sül. Melegen is, hidegen is nagyon finom.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 18:45
A sült töltött paprika elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook