Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rózsaszín felhők recept

Rózsaszín felhők recept

A Rózsaszín felhők hozzávalói:
1 csomag zselatin
6 evőkanál hideg meggylé
250 ml (1/4 l) fehérbor
250 ml (1/4 l) almalé
7,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg lehűtött tejszín


A Rózsaszín felhők elkészítési módja:
Egy kis főzőedényben a zselatint a meggylével elkeverjük, és 10 percig duzzadni hagyjuk. Folytonos keverés mellett a zselatint felmelegítjük (ne engedjük forrni!), amíg a por teljes mértékben feloldódik a folyadékban. Az edényt levesszük a tűzről, és a zselatint hagyjuk kicsit kihűlni. A fehérbort és az almalevet jól elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Először 2 evőkanálnyi boros elegyet keverünk a langyos zselatinba, majd a zselatint a borléhez keverjük. Hideg helyre tesszük, amíg sűrű lesz. Ekkor felverjük a tejszínt, és a krémbe keverjük. Ne vegyítsük el tökéletesen, hogy fehér tejszínfoltok maradjanak a krémben.

A krémet desszertes poharakba öntjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsaszín felhők elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook