Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr
Azert mondom, mert az oliva jo hatassal van a parom pikkelysomorjere, de ekcemara is irtak mar, hogy hatasos.
Milyen kozmetikumokat hASZNALSZ?
hát abban biztos vagyok h durva..
hát olivaolajat még nem próbáltam csak mandulaolajat de nem sokat ért.majd kipróbálom..veszteni valóm nincs
:)
Sziasztok!
Én lassan 2 éve szenvedek az arcbőrömmel bár nekem nem rosacea elvileg de a tüneteim: piros nagyon hámló foltok amik nem viszketnek..millió krémet próbáltam már semmit nem értek..antibiotikumos kezelés használt egyedül és a protopic krém amit orvos írhat csak fel sima ápoló krémek közül az egyedüli ami nem csíp,nem éget az a neutrogéna vagy ajánlom még a Holt-tengeri só krémet is bár az néha csíp de nagyon jó.Alapozókból nekem se jó szinte semmi sem mert hiába krémezem be alapozás előtt a bőröm mégis hámlik és ráül az alapozó..de bevált a jobb időszakokba a maybelline affinitone alapozó mert E vitaminos és jó érzés ha felkenem. én még mindig keresek egy jó orvost vagy bármilyen megoldást de még nem találtam sajnos.vegetáriánussággal is próbálkoztam hiába,fűszermentes étrenddel is hiába..ha stressz helyzet van vagy esetleg megiszom egy sört egyből piros leszek..szörnyű.csak gondoltam írok hátha vmit segíthetek és hátha ti is tudtok segíteni esetleg tanácsolni vmit...
Szia,
Ez az üzenet Dittnek szól,mert az emial címét nwm láttam feltüntetve sehol.:D(írd le az email címed,hogy tudjunk még üzenetet váltani,ha úgy gondolod)
Szóval én vásároltam egy kozmetikustól nem olyan régen egy Nelly De Wuyst Anti Redness Essential nevű olajat.Nálam időközben kiderült,hogy mégsem rosaceáról van szó,ezért nem is igazán használtam még,szinte tele van.Ez a készítmény-a kozmetikusom elmondása alapján-a baktériumot,ami a rosaceát okozza öli ki. Itt olvashatsz róla,ha gondolod,az olajok címszó alatt: [link]
Tudnál mondani egy honlapot ahol utána tudnék nézni? eddig mindenféle vackokat találtam, de semmi tartalmasat nem. Amiket találtam azok pedig nem jellemzőek rám, vagy csak részben.
Vörös száraz, terjed, pattanásfélék vannak rajta de nem lehet kinyomni őket, nem tudom hidratálni. Semmi egyéb. Nem értem miért olyan ritka ha valakinek nem fáj, ég, viszed az arca?????
Nem hinnem hogy ez a bajom, de holnaptól kenegetem az orvos előírása szerint. Hátha csak én tévedek...
Megértelek, kevés emberséges, alapos orvos van a világon:S
Na igen, a dermatitisznek van jópár fajtája.
Nem hiába mondtam hogy nem bízok a bőrgyógyászokba! Nem adott ambuláns lapot, azon kellene mindennek rajta lennie. kb: 2 PERCET voltam bent, kérdeztem nem -e kell vérvétel, allergiateszt, betegségek felkutatása vagy egyebek, azt mondta nem szükséges. 2 hét múlva kell vissza menni ha van panaszom.
Az asszisztensnőtől csak annyit halottam hogy valamilyen dermatitis( de ez is a dokinak mondta). Utólag utána néztem így is mint dermatitis de ez viszketéssel járó betegség, hólyagos ami levedzik, de nekem nem ilyen van,( persze kérdés hogy milyen dermatitisz) egyáltalán nem viszket, tulajdonképpen ha nem lenne vörös és csúnya egyáltalán nem zavarna, ugyanolyan a bőröm, nem érzem azt se hogy száraz, csak ha tükörbe nézek akkor látom hogy mennyire száraz, ugyanis láthatóan száraz.
ha hiszed ha nem szinte kilökött az ajtón hogy menjek már, szinte én éreztem magam erőszakosnak hogy kérdezgettem, tudom hogy hihetetlenül hangzik de van ilyen. két hét múlva majd ennél is "erőszakosabbnak" kell lennem, márha erőszakosnak számít hogy érdeklődök ez a betegség iránt...felháborítónak tartom ezt az ellátást és viselkedésmodort, de el kell tűrnöm. ha másik dokit akarok választani, aki jobb akkor 70 km-re utazom...
remélem így lesz...
majd kedden beszámolok:)
Szerinted nem látok tisztán? Van egy bőrbetegségem , és egy másik betegségem, de a gyógyszereket nem hagyhatom el. az idegrendszeri problémáknál évekig tart amíg beállítják a gyógyszereket, amik vagy hatnak vagy nem. Óriási szerencsém van hogy jelenleg most tünetmentes vagyok Mit látnék rosszul? Az ilyen jellegű gyógyszereket ha elveszik súlyos következményei lehetnek, sokkal súlyosabb, mint az arcom kivörösödése, és kiszáradása stb., Ez akárhogy is nézzük esztétikai, a másik viszont betegség
A bőrgyógyász kedden lesz, azt pedig kivárom!
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?