Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Ropogós karfiol őszibarackmártással recept

Ropogós karfiol őszibarackmártással recept

A Ropogós karfiol őszibarackmártással hozzávalói:
40 dkg karfiol
10 dkg liszt
3 evőkanál olaj
2 tojásfehérje
15 g lenmag
olaj a sütéshez

1 fej vöröshagyma
1 kis darab gyömbér
40 dkg őszibarack - konzerv is lehet
1 evőkanál ecet


A Ropogós karfiol őszibarackmártással elkészítési módja:
A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra. Közben készíts a lisztből a tojásfehérjével, a lenmaggal, 1 evőkanál olajjal, sóval és 1 dl vízzel palacsintasűrűségű tésztát, amit hagyj állni 45 percig. A hagymát és a gyömbért vágd apró kockákra, és 1 evőkanál forró olajban párold üvegesre. Tedd bele a barackot, majd turmixold össze. Ecettel, sóval ízesítsd. A felforrósított olajban süsd ki a tésztába mártogatott karfiolrózsákat.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A ropogós karfiol őszibarackmártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook