Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Sonkás-sajtos bundáskenyér recept

Sonkás-sajtos bundáskenyér recept

A Sonkás-sajtos bundáskenyér hozzávalói:
2 személyre:

8 szelet toast kenyér
4 szelet pulykamellsonka
4 szelet trappista sajt
4-5 db tojás
2 dl olaj
1 fej lila hagyma
2 db paradicsom
ízlés szerint ketchup


A Sonkás-sajtos bundáskenyér elkészítési módja:
A lila hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A tojásokat felverjük egy mélyebb tálban. 4 szelet toast kenyérre ráteszünk 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd ízlés szerint a lila hagymakarikákkal is megszórjuk őket. A tetejüket befedjük 1-1 toast kenyérrel, és az így kapott szendvicseket fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük, hogy sütéskor szét ne essenek. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk annyi olajat, amennyi a bundás kenyereket nagyjából félig ellepi. A szendvicseket egyenként beleforgatjuk a felvert tojásba, hogy mindenhol érje, és a forró olajban kisütjük őket, mint a hagyományos bundás kenyeret. Szeletekre vágott paradicsommal, illetve ízlés szerint ketchuppal, melegen tálaljuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A sonkás-sajtos bundáskenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook