Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sókéregben sült csirke recept

Sókéregben sült csirke recept

A Sókéregben sült csirke hozzávalói:
1 evőkanál ételízesítő,
3 evőkanál Knorr Delikát Olaszos Villámpác,
1 tasak Knorr Vegyes salátaöntet,
1 Knorr pirított hagymás csirke Rafinéria,
1,5 kg csirke,
1,5 kg só (nem tévedés),
5 tojásfehérje,
1 alma,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál fekete bors.


A Sókéregben sült csirke elkészítési módja:
A tojásfehérjét kissé verjük fel, de nem kell habbá verni. Kb. 1 deciliter vízzel együtt keverjük a sóhoz. A csirkét tisztítsuk meg, mossuk le, és papírtörlővel töröljük szárazra. A hasába tegyük bele a kicsumázott, négybe vágott almát. Szórjuk a bele a majoránnát, a Rafinériát, a borsot, a fűszerkrémet, és az ételízesítőt. Egy tűzálló edény alját kenjük be annyi nedves, összetapadt sóval, hogy az egészet elfedje, majd tegyük rá a csirkét. A megmaradt összes sót tapasszuk rá a húsra. A csirke bőre sehol se látsszon ki. A sütőben a vizes só kiszárad és kéreggé sül, a kéregben pedig minden íz és illatanyag bennmarad. Előmelegített, forró sütőben kb. 70 percig süssük a szárnyast. A sókéreg lebontása nem mindig egyszerű, de megéri, mert nagyon finom, ízletes lesz a hús. Sok vegyes friss salátával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sókéregben sült csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook