Reménytelen vagyok? (beszélgetés)
Nekem nincs bajom a megszemélyesítéssel, ez is egyfajta támasz. De te írtad hogy az emberek találták ki.
De inkáb haggyuk a témát, teljesen belemerülnék, azt meg nem akarom!!
Azért nem kiforrott az a világnézetem, de nem lehet egyről a kettőről megtéríteni. :)
Nem hajtok vakon fejet semminek, ha a kérdéseimre megkaptam a válaszokat elgondolkozom rajtuk és befogadom azt amit e tudok, amit nem azzal nem törödöm.
Nyitott vagyok bármire, érdekelnek a különböző vallások, de a lényegében mindegyik hit ugyan arról szól, csak más a története. Akkor lenne mindenkinek ugyan az az istene, ha egy nyelven beszélnnek és nem szóródtak volna szét a világban.
Igazából teljesen tökmindegy hogy valki budhista, hindu, krisnás stb, a lényege mindegyiknek ugyanaz csak a körítés más.
Ezen a nyáron kezdtem kapisgálni hogy vallást, istent, világnézetet, kell keresnem valamit amibe kapaszkodhatok... Nem vagyok keresztény (úgy vettem észre a vallás sokaknak személyes téma, de nem szeretnék összeveszni és megbántani senkit!), de van „istentudatom”, ami nálam azt jelenti hogy van valmi óriási energia ami körülvesz, teremt és befolyásol. És bizony ez ellen nem lehet tenni, mert akkor ugye olyan könnyű lenne a jövőbe látni, de ez nem így működik.. Egyszerűen el kell fogadni hogy soha nem tudhatunk semmit biztosra, de bíznunk kell abban hogy – szavaiddal élve – isten tudja mit csinál és segít. Nem lehet ellene föllázadni, hogy na most én nem ilyen életet akartam, el kell fogadni és kész, és bízni a jövőben és önmagunkban. Másik dolog hogy isten nem csak kint, hanem mindenhol ot van, tehát minden egyes emberben benne van, így valamilyen szinten magára is tud támaszkodni... hú most lehet hogy óriási baromságot írtam, na mindegy lényeg hogy én értem. :)
De nem akarok regényt írni a világnézetemből, mert tényleg nem akarok senkit megbántani.
jó de azóta gondolom fejben is megoldottad a problémát valamennyire.
Hiába lép le onnan, az nem lesz nagy ugrás, ha a érzelmileg nem dönti el.... szerintem.
" A démonok vannak, követnek és ez ellen nem tehetek semmit! 2 választásom marad: menekülök tovább, vagy szembe nézek vele és legyőzöm."
ezt egyik naplómba írtam egy hete.
További ajánlott fórumok:
- Tlan - tlen/talan -telen ABC-ben /pl. alkalmatlan, idomtalan, reménytelen/
- Egy papot szeretek már lassan 10 éve reménytelenül és nem tudom őt elfelejteni
- Megcsaltam a párom és reménytelenül szerelmes lettem... Te mit tennél a helyemben?
- Egyoldalú, reménytelen szerelem
- Itt a Hoxán születtek már(igaz, reménytelen, beteljesedett) szerelmek?
- Férjnél vagyok, de reménytelenül beleszerettem valaki másba. 😞