Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)
Óriási gratulációó!!!
Közeledik az ezerhez a regenoros babák száma :)
Nekem is van 2 kismamám, nagyon boldogok :)
Kenyér helyett van a zabpehely?
És ha pirított kenyeret tesznek bele?
Én is a regenoros étrendet főzöm itthon, és szoktam kisérletezni.. Íme az egyik..
Gombás - húsos fasírt Reg-Enor diétában
40 dkg darált sertéslapocka, 30 dkg sampinyon gomba, 6 púpos evőkanál apró zabpehely, 1 dl víz, 2 tojás, só, bors, őrölt kömény, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma. Egy kis tálba víz . Egy kizsírozott tepsi.
A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és kevés zsíron megdinszteljük, majd ráreszeljük a fokhagymát, és a gombát, együtt megdinszteljük az egészet. Egy kicsit hűlni hagyjuk, és a merülőmixerrel össsze turmixoljuk.
A hús bele tesszük egy nagyobb tálba, a gombás pépet hozzá öntjük, a zabpelyhet is, majd befűszerezzük, sóval borssal köménnyel. A 2 egész tojást is bele ütjük, a deci vizet is, és jól összedolgozzuk.
Ezután kis fasírtokat szaggatunk belőle, és vizes kézzel megformázzuk. Sorban, zsírozott tepsibe tesszük, majd a fasírtok tetejét megkenjük olvasztott zsírral. A tepsit alufóliával beborítjuk,
majd a 180 fokos sütőbe helyezve sütjük 30 percig, majd a fóliát levéve megforgatjuk, és a fasirtgolyók pirosodásáig sütjük.
Nem száraz, kellemers állagú fasírtgolyókat kapunk, ami nagyon finom...
Zöldsalátával, esetleg sült zöldsggel tálaljuk.
Szoktam gomba nélkül is készíteni, akkor 50 dkg húst használok..
Jóval régebbi hozzászólásban kaptam ötletet a cukkinis röszti / tócsni / tócsihoz, de megtaláltam a mindmegette.hu-n is. Ma kipróbáltam, tényleg fenséges. Ici-pici kiegészítésekkel megosztom Veletek, hátha valakinek szintén bejön -:)
CUKKINI-TÓCSNI
Hozzávalók:
1 nagy cukkini (1 - 1,5 kg)
1 nagy fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld (kaporral is finom lehet)
só
bors
pirospaprika
rizs liszt (másmilyen is biztos jó hozzá, ami illik a kúrába)
2 tojás
zsír a sütéshez
Elkészítés: A cukkinit hámozzuk, magjait kikaparjuk, és lereszeljük nagylyukú reszelőn. A hagymát is hozzáreszeljük, majd besózzuk, picit állni hagyjuk. Jól kinyomkodva beletesszük egy másik edénybe, beleütjük a 2 tojást. A fokhagymát belepréseljük, a petrezselyemzöldet kicsire aprítjuk és hozzáadjuk. Összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel, majd annyi rizs lisztet adunk hozzá, hogy közepes sűrűségű legyen (ne álljon benne a tojás).
Serpenyőben felhevítjük a zsírt, és 1 evőkanálnyi masszát belepúpozunk, és a kanállal megfelelő vastagságig lapítgatjuk. Vékonyabban ropogósabb lesz, én vastagabbra hagytam. Így csak ½ tenyérnyiek lesznek, viszont könnyebb megfordítani. Papírtörlőre szedve, lecsöpögtetve frissen tálaljuk. 2 dl tejfölbe reszelünk fokhagymát, sózzuk, a legfinomabb mártogató hozzá (persze regenorosan ezt kihagyjuk, aki szereti, talán paradicsomos szószt készíthet hozzá.
Na igen...Elég túrós állagú volt, de pár napig préseltem és szárítottam. A fiúk azt mondták nem lett rossz:D
Csak ecetet kellett beletenni meg fűszereket, azaz én csak sóztam.
Ez volt a legegyszerűbb....
Szerintem az túró, csak összepréselik.
A sajtot gombákkal érlelik több napon át.
kisokos...
Ez is egy olyan reg, ami csak ezért a fórumért jött létre.
Csináltam már itthon sajtot, mert sok tejünk volt itthon:D
Fincsi lett:D
A savót kiöntöttem.....
Megnézted a videot?:)
1:41:" Itt látható a két végeredményünk, ez itt a sajt... ez pedig a savó..."
Na az utóbbi a regenor. Sajtot nem tudsz úgy gyártani, hogy ne keletkezzen melléktermékként tejsavó.
Ez sajt....
Nem vagyok tejipari szakemberígy én nem tudom, hogy a sajt vagy a leve a regenor?
Most ettem életemben először nyúlmájat és sajnálom, hogy eddig kimaradt, mert nagyon finom! Nem is drága.
Nagyon jól hangzik! Egészségetekre!
A nyúlhúst szeretem, csak ritkán jutok hozzá.
Rántva még nem kóstoltam. Gyermekkoromban tesiben foghagymásan sütöttük le.
természetesen cukor nélkül és olaj helyett kacsazsírral
Nálunk ma csibecsipedett volt.
Annak, aki nem ismerné: fiatal csirkéből hígabb pörköltet kell főzni, kb. babgulyás sűrűségűt, és csipetkével esszük.
Második fogás rántott nyúlmáj volt svéd gombasalátával, persze regenorosan, paradicsommal, ecet nélkül.
Azt eszik.
Paradicsom, paprika, hagyma, párolt zöldségek, uborka, stb.
További ajánlott fórumok:
- Költségek megosztása élettársi viszony alatt
- Internetmegosztás routerrel. Van valakinek tapasztalata róla?
- Eskövői tapasztalatok megosztása!!
- Ajaktetoválás tapasztalatok megosztása
- Családjogban nagy tapasztalattal rendelkező ügyvédet keresek. Vagyonmegosztás bonyolult! Segítsetek!
- Lupus (SLE) tapasztalatok megosztása