Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)
Sziasztok! Néhány napja olvasgatlak Titeket, úgy gondolom belevágnék én is a kúrába, de elég bizonytalan vagyok, honnan rendeljek. Tudnátok tanácsot adni nekem? Nyilván az ár is számít, no meg a recept, étrend leírás van-e hozzá, vagy nekem kell kiböngésznem valahonnan? Jó hogy itt vagytok, mert vannak jó ötletek, tanácsok úgy látom :)
Köszönöm a segítséget :)
Szia!
Folyamatosan változnak a szabályok, mert a Szigfrid is azokból vonja le a következtetéseket, amilyen visszajelzéseket kap.
Épp nálam kérdezett rá az egyik munkatársam a savanyú káposztára, mivel az itt beidézett videóban is azt mondja, hogy lehet enni, és azt a választ kaptuk, hogy nem lehet, mert sokaknál gátolta a fogyást, ezért felvette időközben a tiltólistára.
Nem véletlenül működik úgy a rendszer, hogy attól kell pontos felvilágosítást kapnod, akitől rendelted a REG-ENOR-t.
A hivatalos oldalról nem tűntek el a receptek, most is ott vannak, bárki olvashatja.
A krumpli nem tiltott. Semmilyen zöldség nem tiltott, kivéve a sütőtök. Nyilván, aki fogyni is szeretne, fogjon vissza minden szénhidrátot.
A "zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan" utasítás azt takarja, hogy a zsírt hosszan főzni káros, ezért éppen csak annyi zsírral főzzünk egy ételt, amennyi feltétlenül szükséges és az előírt zsíradagaot utólag tegyük az ételhez, vagy együk meg külön.
A kúra hosszát illetően honnan tudná bárki is előre, hogy pl. neked mennyi időre lesz szükséged? Még a Szigfrid se tud jósolni! Ahány ember, annyiféle szervezet. Ő feltalált egy módszert, amelynek a szabályait betartva az emberek 95 %-nál működik, mellékhatása a fogyás annál, akinek túlsúlya van, de hogy te meddig csinálod, az rajtad múlik.
A minimumot szabja meg, az négy hónap.
Ezt az ő szájából biztosan nem hallottad: "A 4 hónap igazából azoknak elég, akik fogyni se akarnak, meg tulajdonképpen semmi bajuk."
Ő azt mondja, hogy a méregtelenítéssel együtt jár a fogyás.
Újból, ezredszer írom: ez a kúra nem fogyókúra!!! Ő pedig egyáltalán nem azért fejlesztette ki a módszert, hogy egy újabb fogyókúra legyen, hanem azért, mert a kezelések során feltűnt neki, hogy mennyi emésztőrendszeri probléma van, ami elindította a fantáziáját és ezért fejlesztette ki a REG-ENOR-t.
Fogyni bármitől lehet.
"A paradicsomlében (ami megengedett dolog) harmadannyi cukor van, mint a klasszikus-cukros Coca-Cola-ban! - ami pedig nem kevés. " - ugye ezt viccnek szántad?
Ha neked nem szimpatikus ez a módszer, válassz mást.
Ha mégis úgy döntesz, hogy belevágsz, akkor javaslom, válassz egy olyan szponzort, akiben megbízol, mert amit az interneten olvasol, bizony csak összezavar.
Igen, sajnos vannak ellentmondások, ez nekem is feltűnt. Korábban a biocomag.ch oldalról elérhető receptgyűjteményben találtam kovászos uborkát, szójaszószt tartalmazó étrendet, illetve recepteket, aztán kiderült, hogy ezek tilosak. (Azóta eltűntek onnan ezek a receptek, valószínűleg a kérdezősködésem hatására.)
A szer saját leírása említi a céklasalátát, mint az egyetlen ecetes ehető dolgot, de nem hangsúlyozza, hogy csak a leve nélkül és lemosás után.
A krumpli, mint olyan tök nem tisztázott számomra.
"Zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan" vs. a zsírnak minimális mértéke van, inkább többet együnk, mint keveset.
Ugyanígy a kúra hosszát illetően is tök káosz van: nekem eredetileg magas koleszterinre javasolták a dolgot, Szigfrid rámnézett a Regenor esten és azt mondta, hogy 4-5 hónap lesz. Később egy levélben feléje tolmácsolt kérdés kapcsán már azt mondta, hogy 5-6 hónap lesz az, de lehet, hogy még több, majd kiderül.
"A 4 hónap igazából azoknak elég, akik fogyni se akarnak, meg tulajdonképpen semmi bajuk." kérdem én ki az az őrült, aki ilyen korlátokat emel maga elé (mint ez a kúra), amikor nincs rá szüksége. :)
A kúra közben viszont ne nézegessek vérképeket, elég majd a végén. De honnan tudom így, hogy mikor van vége, ha közben nem ellenőrzöm, hogy hogy alakul a koleszterin? Valaki említette, hogy neki pont ez az étrend lökte az égbe...
Riogatnak itt ezen a fórumon is, hogy sok gyári szalonnában van szőlőcukor. Könyörgöm, mennyi lehet az? A zöldborsóban, sárgarépában, paradicsomban, vöröshagymában biztos, hogy sokszorosa van. A fehér grapefruit-ban is.
A paradicsomlében (ami megengedett dolog) harmadannyi cukor van, mint a klasszikus-cukros Coca-Cola-ban! - ami pedig nem kevés.
Kár, hogy nem figyelnek ezekre a dolgokra, illetve nem adnak magyarázatot a látszólagos(?) ellentmondásokra, mert egyrészt komolytalannak is tűnik így az ügy, meg akire kevésbé jellemző a vakhit, az így eltántorodhat az egésztől.
Sziasztok!
Kicsit megcsúsztam a szokásos beszámolóval :) érdekes héten vagyunk túl, ugyanis 2 napig nem tudtuk szedni a Reg-enort, mert nem érkezett meg a csomag. (Tapasztalat: amikor az utolsó üveget bontod rendel a következőt!) Ennek ellenére úgyanúgy ettünk, mint amikor szedjük, nem pánikoltunk be és nem is lett semmi probléma. Na jó, rögtön megfáztam :D Amikor megjött a csomag elkezdtem szedni újra és pluszba mellé a Green Multi Complexet, a Candida Cleanse-t és Kálcium-Magnéziumot is. Ma már semmi bajom nincs :) Jók ezek a termékek, de iszonyatosan drágák, szóval kúra-szerűen érdemes szedni.
Példánkon okulva a nővérem és a párja is elkezdte a kúrát, már tervezzük a jó kis Reg-enoros sütögetéseket :D
Sokat olvasgattam itt, és azért vannak itt túlzások...pl. a rágókban szorbit szokott lenni, és amennyi bekerül belőle a szervezetedbe, az kb. 0. A szénhidrátot sem szabad teljesen megvonni a szervezettől, ne felejtsük el, hogy az evés elsősorban azért van, hogy legyen energiánk, "üzemanyagunk", a fehérje meg önmagában nem elég.
Szóóóval:
Anya (46 éves, 80 kg körül)
2016.02.19. - első nap
Kar: 36 cm Mell: 112 cm Derék: 92 cm Csípő: 106 cm Comb: 59 cm
2016.03.11.
Kar: 33 cm Mell: 106,7 cm Derék: 88 cm Csípő: 104 cm Comb: 58 cm
Én (23 éves, 60 kg körül)
2016.02.19. - első nap
Kar: 31 cm Mell: 103 cm Derék: 78 cm Csípő:100 cm Comb: 56 cm
2016.03.11.
Kar: 29 cm Mell: 95 cm Derék: 73 cm Csípő: 97 cm Comb: 56 cm
Midenkinek kitartást, nyugit! ;)
Itt most nem a józan észről van szó, annak remélhetőleg én sem vagyok híján..
Hanem arról, hogy eddig mindenhol azt hallottam - még a feltaláló szájából is - hogy savanyú káposztát még főve sem lehet enni.
Akkor én laikusként mit gondoljak? A tavalyi kúrám alatt ezt be is tartottam.
De ha nem muszáj, nem mondanék le az egyik kedvencemről...
Én is csak fogyasztó vagyok, de használom a józan eszem.tehát savanyított káposztát főzve tejföl és kenyér nélkül eszem. Szigorúan betartom a tejtermék, a cukor, gyümölcsök/ csak fehér grape/, ecetek tilalmát. nem használok csak rizs és kukoricalisztet. Ezek csak a legfontosabbak, de az emésztésem nagyon hálás. Igyekszem minden evésre plusz zsírt, vagy szalonnát enni, de úgy tartom, hogy amit nem tilos azt szabad enni.A saláták savanyítását aszkorbinsavval oldom meg, nekem nagyon bevált.Soha nem tudtam volna elképzelni,hogy lehet főzeléket enni tej, vagy tejföl nélkül.Nagyon szerettem,a tejes ételeket: joghurtokat, túrót, tejfölt, sajtot.Most anélkül étkezem és az emésztésem kiváló.Figyelek a víz fogyasztásra is min. 2,5-3 liter naponta.
Persze vannak gondjaim, de arról majd máskor. Még bízom, hogy az is alakul.
Nem érzem magam "szakértőnek", simán csak regenorozom. Meghallgattam, valóban azt mondja. Viszont előtte hallottam már azt is tőle, hogy főve sem szabad...
Boldogan ennék töltött káposztát, hiszen az az egyik kedvencem, és nagyon jó lenne ha tuti biztosra tudhatnám, mert 6 hónapra tervezem a kúrát, és hiányzik... :(
Kedves "szakértők"!
El lehetne már dönteni, hogy ki a főnök. Szabó Szigfrid azt mondja, hogy hordós /savanyú/ káposztát főzve lehet enni.Ő már csak tudja, hisz Ő
találta fel a Reg-enort!!!
Nézzétek meg az alábbi videót és 8. perc után Ti is láthatjátok és hallhatjátok.
Úgy látom sokan nincsenek tisztában azzal,hogy mit lehet és mit nem lehet enni.Ha a Biocomtól rendelitek a Regenort abban van egy kis füzet amiben le van írva mit szabad és mit nem.A rizstejet és a savanyú káposztát(húsos káposztát is)el kell felejteni a kúra alatt.Akinél meg nem indult be a fogyás az teljesen iktassa ki a cukrot az étrendjéből még a megengedett cukrokat is mint pl:a steevia vagy süssina vagy ehhez hasonlók minden cukrot.Gyümölcsöket is mindent,sőt a sárgarépát is.Írta itt valaki,hogy csak húslevest evett,és mi volt benne?Mert ha belefőzted a krumplit a répát meg a tésztát már tele volt szénhidráttal.Bele főzni sem szabad semmibe.
A kókuszzsírról annyit,hogy nagyon jó az életteni hatása,de regenor kúra alatt elméletileg csak az állati zsíradékok szokták kinyitni a vater papillát,de ha mondjuk nem akkor eszel kókuszzsírt mikor be kell venni a regenort nyugodtan ehetsz.Én is szoktam sőt akkor is mikor be kell venni,de persze nem mindig.
Szia!
Szóját sem szabad enni,ebből kiindulóan tofut sem.Én is vega vagyok.De egyébként is vigyázz a szójával ha eszel is(mármint nem regenor kúra allatt).Csak nagyon keveset Pl.:havi egyszer egyél mert tönkreteszi a szivet.
Szia!
Rágózni sem szabad,amelyik rágóban van aszpartám azt kerűld,Szerintem mindegyikben van.Esetleg Biopolcon vagy Bio vebáruházban találsz ami nem tartalmaz semmilyen káros anyagot.Én mióta szedem a Regenort nem rágózom.Hozzá lehet szokni.
Sziasztok!
Én 4 hónapja szedem a Regenort és immár 10kg-tól szebadultam meg.Nem a fogyás miatt kezdtem bele,hanem egészségügyi okokból.Volt itt pár hozzászólás,hogy mit is lehet enni meg inni.Egyáltalán nem szabad enni savanyított dolgokat(Pl.valaki itt kérdezte,hogy savanyú káposztát lehet-e),nem lehet semmilyen növényi tejet sem,mindnek nagyon magas a cukor tartalma,sőt semmilyen tejterméket sem.Én is vega vagyok,hát eldöntöttem,hogy amíg csiná a kúrát eszek zsírt,de csak azt mert arra azért van szükség,hogy serkentcse az epe működést ami segíti a bél tisztulását.Nagyon fontos,hogy az ember komolyan vegye és totál betartsa azt amit leírnak a kúrára vonatkozóan,mert nem fog működni.Ha jól csinálod fogynod kell,ha nem is rögtön,de idővel beindul a fogyás.Nagyon komolyan kell venni,hogy egy csepp cukor sem,szénhidrát sem.A Bl55-ből is szénhidrát termelődik a szervezetben,tehát semmi amit a szervezet szénhidráttá alakít.Igy a krumpli is,teljesen ki kell iktatni az étrendből.Azt én is olvastam,hogy a durum tészta nem emeli meg a cukor szintet olyan hírtelen,az sem ajánlott,esetleg havonta egyszer ha már tényleg nem bírod megállni,hogy ne egyél tésztét,de akkor is csak olyan feltéttel pl. mint a káposzta vagy a Totu tejföl(azt tojásból kell készíteni,én még csak totu túrót csináltam,azt is megsütöttem sütibe,úgyhogy nem tudom milyen).De van két Regenoros facebook oldal is ahol lehet tájékozódni.Igazából csak az elején nehéz mikor át kell állni egy más ráolálkozási szokásra,de gyorsan hozzá szokik az ember.Őszintén megvallva és nem mindig tartom be,hogy zsírt is egyek,meg volt,hogy egy nap csak egyszer vettem be a Regenort mert elmaradt vagy elfelejtettem,mégis fogyok,mert mivel teljesen megvonod magadtól a szénhidrátot a szervezeted kezd hálás lenni.De mindenképpen érdemes szedni a Regenort mert nagyon jó az élettani hatása,sőt nagyon sok betegséget megszüntet mivel kitakarítja a szervezetet.A polidopeptidek pedig nagyon jó hatással vannak a szervezetre.Én még a Regenor előtt hallottam róla,rákerestem és nagyon borsos árat találtam,így,hogy benne van a Regenorba a Regenor ahhoz képest nem is drága.
Úgy tudom, hogy savanyú káposztát főve sem ehetünk, mert erjed.
Remélhetőleg nemsokára jön Asparagus és megmondja biztosan.
Sziasztok!Elég régóta olvasom ezt a fórumot,és már nagyon sokat segített nekem a kúra alatt,sőt abban is,hogy egyáltalán bele kezdtem!Szeretném leírni a tapasztalataimat! Ma van a 28. napom!
-4kg,mell:-10cm,derék:-7cm,csípő:-5cm,comb:-4cm,
Fáradékonyságom teljesen megszűnt,1 hete nem használok orrsprayt..ezt eddig muszáj volt,mert nehezen kaptam levegőt,rengeteg mindenre allergiás vagyok,így szinte egész évben kellett használnom,a puffadásom teljesen megszűnt és a közérzetem is nagyon jó...szóval én egy hónap után csak pozitívan tudok nyilatkozni,és ajánlom mindenkinek :)
Már írtam, hogy rengeteg az ellentmondás az étkezéssel kapcsolatban. Ezért én eléggé beleástam magam a témába.a videó 8. percétől mondja Szabó Szigfrid:"Hordós káposztát nyersen nem, de főzve igen".
További ajánlott fórumok:
- Költségek megosztása élettársi viszony alatt
- Internetmegosztás routerrel. Van valakinek tapasztalata róla?
- Eskövői tapasztalatok megosztása!!
- Ajaktetoválás tapasztalatok megosztása
- Családjogban nagy tapasztalattal rendelkező ügyvédet keresek. Vagyonmegosztás bonyolult! Segítsetek!
- Lupus (SLE) tapasztalatok megosztása