Receptek a 90 napos diétához... (beszélgetés)
173cm vagyok és elvileg normál esetben 64kg szoktam lenni. Kaptam egy gyógyszert, amit fél évig szedtem havi 1 szem tabletta keretében, ettől (gondolom én, mert más változás nem volt az életemben) jelenleg 72,5kg vagyok!És ez nagyon gááááz!Nem jön rám a ruhatáram!
AZ ÁLOM SÚLY A 60-62!!
Hát kérlek szépen én nagyon kemény vagyok, ez a 2. napom a szétválasztóval::))
Nyáron kb 60napig csináltam és fogytam vele 8kg körül. Nagyon jó éreztem akkor magam a bőrömben és szeretnék visszamenni az álom súlyra. Remélem sikerülni fog és kitartó leszek.
Ma már ebédeltem kelkáposztafőzeléket, meg vacsira is az lesz. Holnap szénhidrát nap és egy kis tészta...végre!!
Veled mi a helyzet??
Ma van a 72nap,eddig kb 10kg ment le,de van még mit leadni.
TE?
keményítő nap:
Fűszeres sült burgonya recept
Hozzávalók:
burgonya
olivaolaj
só
bors
pirospaprika
pici vegeta
foghagyma
Elkészítés:
A burgonyát mosd meg alaposan,hibás részeit távolítsd el,majd vágd fel nagyobb kockákra.
Az olajat keverd össze a fűszerekkel és az összezúzott foghagymával és keverd bele a burgonyát.Öntsd bele egy tepsibe és süsd szép pirosra.
Kb 40perc alatt kész::))
szénhidrát nap:
„Mákos csík” (Édes főtt tészta) (4 személyre) recept
Kategória:
Reform ételek
Hozzávalók:
• 4 csésze durum- vagy teljeskiőrlésű tészta
• 2 csésze darált mák
• 4 evk. kakaó por
• 4 evk. mazsola
• 4 evk. juharszirup vagy méz
• 4 csipet őrölt fahéj
• 6 csésze víz (desztilált vagy szűrt)
Elkészítés:
A mazsolát mossuk meg és áztassuk be desztilált vízbe, kb. 4-6 órára.
Főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le, de a levét ne öntsük ki, mert igen értékes anyagok vannak benne, jó ivólé, vagy zöldségek párolására kiváló.
A kifőtt, lecsöpögtetett tésztát Wokban kevés olajon egy kicsit kíméletesen megszárítjuk, hogy ne legyen nyákos.
Tanácsok:
Ha ehető hőmérsékletűre hűlt, tálalhatjuk:
- vagy előre összekeverjük a hozzávalókkal,
- vagy a kiszedett tésztát mindenki maga ízesíti.
Elkészítési idő: 30 perc
Fehérje nap:
-Én még régebben csináltam meg, de a páromnak nagyon ízlett:)
Csirkemell mozzarellával, füstölt tarjával és tükörtojással sütve
Hozzávalók:
5 db filézett csirkemell
10 szelet füstölt, főtt tarja
3 csomag mozzarella
10 db tojás
só
bors
fűszerek
olaj
Elkészítés: A filézett csirkemelleket megmossuk, hosszában kettévágjuk majd ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát megsütjük, majd ugyanebben az olajban a szeletelt tarjákat is átsütjük. A csirkemelleket tepsibe tesszük, a vékonyra szeletelt mozzarellát ráfektetjük, majd a tarjaszeleteket is, és 250 fokon pár perc alatt összesütjük. Közben tükörtojásokat sütünk, és a kész húsok tetejére tesszük. Ízlés szerint petrezselyemmel, bazsalikommal megszórhatjuk. Rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.
Megjegyzés:
Természetesen a fenti mennyiségek létszámtól függően variálhatók. Nálunk a párom ebédre 3-4 darabot megeszik belőle, úgyhogy kell a 10 szelet. :-) A 90 napos diéta fehérjenapjára és candidásoknak is kiváló ebéd.
Töltött karalábé
4 karalábé
5 evőkanál napraforgómag (héja nélkül)
1 kisebb cukkini
1/2 tv paprika
1 evőkanál szárított áfonya vagy egy teáskanál áfonyadzsem (én egy kanál baracklekvárt tettem bele)
2 evőkanál étolaj
2 csapott mokkáskanál vegeta
1 mokkáskanál apróra vágott petrezselyem
1/2 mokkáskanál őrölt köménymag (őrölt szerecsendióm volt odahaza)
1/2 mokkáskanál majoránna
1 késhegynyi törött feketebors
A karalábékat alaposan megtisztítjuk: a szárakat levágjuk, eltávolítjuk a héjukat.
Félbevágjuk mind a 4 darabot, majd karalábévájóval vagy kés és kiskanál segítségével kivájjuk a közepüket úgy, hogy körülbelül egy centis maradjon az így nyert karalábé vastagsága.
A kivájt belső részt egy evőkanál olajon a napraforgómaggal, az áfonyával, az apróra vágott paprikával és a fűszerekkel egy mokkáskanál vegetával megfonnyasztjuk és puhára párolunk. Ez lesz a töltelék.
Közben a karalábét annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A vízbe keverjük a másik mokkáskanál vegetát. Negyed órán át főzzük lobogó vízben.
Ügyeljünk arra, hogy a karalábé ne főjön szét.
A megfőtt karalábét kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük.
Megtöltjük a töltelékkel.
Olajjal kikent tepsiben vagy tűzálló tálban közepes hőmérsékleten maximum húsz percen át sütjük.
Tegnap este ez volt a vacsorám! Istenien sikerült. Megvagyok elégedve a recepttel. Sosem próbáltam még karalábét tölteni. Ajánlom mindenkinek :-)
Szénhidrát napra by Ildikó:
Egyszerű olasz tészta
spagrtti
1 fej vöröshagyma
1 konzerv aprított paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
fekete olivabogyó
1 evőkanál tejföl
olívaolaj
só
A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk. Ráöntjük a paradicsomot, sózzuk, majd belenyomjuk a fokhagymát. Tíz-tizenöt perc főzés után hozzáadjuk a felaprított olivabogyót, pár percig főzzük, végül hozzáadjuk a tejfölt és jól elkeverjük. A szószt a tésztára öntjük.
Megtaláltam a konkrét receptet!!!
Sajtchips
Hozzávalók:
félkemény szeletelt sajt, pl. Cheddar, Colby, Swiss stb. (Nem ajánlott a puha sajtok használata, pl. Mozzarella, Feta, Brie)
Elkészítés:
Melegíts fel egy teflon tepsit közepes hõfokon. Szórd rá a felszeletelt sajtokat vékony rétegben. Itt jön a titok: pár percig hagyd így. Ne ijedj meg, kezdetben buborékos lesz, aztán lyukak keletkeznek rajta. Amikor halvány barna, akkor óvatosan piszkáld meg a széleit, hogy meg tudd fordítani. A második oldal nagyon gyorsan megsül. Itasd fel a nedvességet egy tiszta papírtörlõvel. Vágd a kívánt formákra, mielőtt túlságosan kihûlne.
Fehérje napra egy kis nasi:
Sajtchips
Veszel sajtot, szépen normál szeletekre vágod (inkább vékonyabbakra), majd simán egymás mellé beleteszed a tepsibe és sütöd kb 20 percig, de úgyis látni fogod rajta, hogy mikor jó!
Én ezt akkor csináltam régen, amikor úton voltam és nem volt időm normál kaját enni. Nagyon finom és laktató is!
Fehérje nap:
4 darab virslit félbe vágtam, beletettem jénaiba. Egy nagy pohár tejföl felét kikevertem 2db tojással meg ételizesítővel és ráöntöttem a virslire. A virsrile előtte szórtam egy kis vöröshagymát. Tetejére sajt.
by stokimóni