Pszichiáter? (beszélgetés)
Szia!
Milyen állapotban kerültél pszichiáterhez? Ha már a depresszió alantas jegyeivel bírkóztál, a gyógyszer segítség lehet, az agy biokémiai rendszere a sok szorongás hatására kimerülhet. De...ha már egy kicsit jobban leszel, bele lehetne vágni pszichoterápiába, amely azokat az okokat boncolgatja, hogy vajon mi okozza a depressziót nálad. Ahhoz hogy javítani lehessen az állapotodon, változtatni kell a kiváltó okokon, ehhez kellene a pszichoterápia (is). A pszichoterápiát nem fogják állami rendelésen bevállalni:-( Azért mondták, hogy idő és pénz igényes, mert ha magánban elmész legalább 1 óra alkalmanként, és 8000Ft-tól kezdődik. Állami szférában, 3 perc alatt felírják a gyógyszert, és magyarul "kidobnak, talán megkérdezik hogy vagy.
A gyógyszereid alapján benne lehetsz a kátyúban, de lehet ezen változtatni. Sajnos, ha abbahagyod csak úgy a gyógyszert, szinte biztosra veheted a visszaesést....
Jobbulást kívánok Neked!
ja anyám is pszichiáterhez járt.Eredmény:beszélgetés soha semmi,viszont folyamatos gyógyszerezés..ebből az következett hogy hozzá szokott a szervezete sanax és rivotril meg a hasonlókhoz..így 8x próbált meg öngyilkos lenni alkalmanként 100-150db tablettával
gyorsan felejtsd ezeket a bogyókat!!
miért jársz pszichiáterhez? annak ez a dolga hogy gyógyszerekkel tömjön..neked pszichológus kell ő az a szakember aki elbeszélget veled..ez kettőjük között a különbség..
sajnos tapasztalatból beszélek
Szerintem Te tudod pontosan, hogy mi válthatta ki nálad....na, ezt kell megszüntetni :P
Ja, megírtam a privit.
Hát mindenképp inkább gyökerénél fognám meg a problémát. Pszichológus, családállítás, egyéb terápia. Annyi alternatíva van még....
A gyógyszer csak ideig-óráig jó, ráadásul depressziónál pl az is lehet, hogy a gyógyszerektől jobban érzed magad, aztán pont ettől dőlsz a dugádba.
További ajánlott fórumok:
- A szülőszobától a pszichiátriáig
- Mizu a pszichiátrián?
- Mi kell tennem a pszichiáter által kiállított császáros papírral?
- Tegnap reggel meghalt az Édesanyám. Nekem az a gyanúm, hogy pszichiátriai gyógyszert is kapott a szomszédtól. Hogy tudhatnám meg?
- Segítsetek!Hogyan tudom a páromat kihozni a pszichiátriáról?
- Önkéntes pszichiáterek, pszichológusok.