Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei fórum

PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)

8061. évanéne (válaszként erre: 8058. - Csj84)
2015. febr. 1. 10:07
A HIV, Hepa csak Veszprém megyeieknek ingyenes ott, helyben, viszont a vasiaknak, zalaiaknak adnak ott, Tapolcán olyan beutalót, amivel ingyen le tudják vetetni a vért otthon, az eredmény pedig közvetlenül Tapolcára megy. (decemberben legalábbis így volt még)
8060. Hecsu
2015. febr. 1. 10:05
Sziasztok! Ki tud nekem segíteni,most kaptam meg a suprefactot utána milyen injekciók vagy tablettákat adnak tudja valaki?köszönöm
8059. 31biuska31 (válaszként erre: 8058. - Csj84)
2015. febr. 1. 09:55
Köszi a választ hát akkor azt hiszem elintézem a vérvételt minél elöbb
8058. csj84 (válaszként erre: 8057. - 31biuska31)
2015. febr. 1. 09:16

Nőgyógyász tud elküldeni erre a vérvételre.Én amikor telefonáltam,mondtam,hogy mi van meg,mondták,hogy jó.

Ezek voltak meg:

Nekem: 3. és 21. napi hormonsor,laparoszkópiás műtétről zárójelentés

Mindkettőnknek: HIV,Hepatitis B és C és Lues szűrés

AMH-hoz ott vettek vért,azt csak ott csinálnak,5500Ft volt.Ez az a hormon,ami a petefészek esetleges kimerültségét jelezheti.

Ott helyben vettek hüvelyváladékot és a páromnak adnia kellett ondót,mindkettőt elküldték bakterológiai tenyésztésre,és csináltak spermiogramot.

Ezeknek 1 hónap múlvára lett eredmény,akkor mentünk konzultációra.

A Hepatitis B és C amúgy fizetős vizsgálat,de nekem a beutalómra ráírt a dokim egy BNO kódot,és így nem kellett érte fizetni(11-12 ezer körül lenne amúgy az ára).De ha ezt a dokid nem tudja,akkor majd Tapolcán adnak beuatlót vagy leveszik ott,szerintem akkor sem kell érte fizetni.

Hú,most ennyi jutott eszembe,de kérdezz még nyugodtan!

8057. 31biuska31 (válaszként erre: 8055. - Csj84)
2015. febr. 1. 09:09
Erre a vérvételre csak nőgyógyász küldhet el ugye?Vagy esetleg házioros is?
8056. 31biuska31 (válaszként erre: 8055. - Csj84)
2015. febr. 1. 09:03
Meg tudnád irni hogy még mire van szükség?
8055. csj84 (válaszként erre: 8054. - 31biuska31)
2015. febr. 1. 08:31

Szia!

Szerintem ha még csak most kértek majd időpontot,akkor addig meg tudtok csináltatni egy csomó vizsgálatot,amiknek megjön addigra az eredménye,és előrébb lesztek.Pl. a 3. és 21. napi vérvételekről is.Milyen vizsgálataitok vannak már meg?

8054. 31biuska31 (válaszként erre: 8053. - Csj84)
2015. febr. 1. 07:45
Szia csj84.Ne haragudj hogy én is irok.Nekünk majd most kell időpontot kérni mensi első napján,mi még csak most kezdjük ezt az egészet.Nekem nincs papirom 3.és 21.napi vérvételről,akkor azt majd ott csinálnak gondolom,van pár papirom azt elviszem.Irj ha valamit még tudsz erről az egészről minden érdekel.Köszi!
8053. csj84 (válaszként erre: 8052. - Xandra1987)
2015. jan. 31. 21:36

Szia!

Remélem,nem haragszol,hogy én is válaszolok neked.

Nekünk úgy volt,hogy 2014.aug.7-én mentünk először Tapolcára,vittünk magunkkal egy csomó eredményt(laparoszópiás zárójelentés,3. és 21. napi hormonsor,mindkettőnknek HIV,Hep.B és C és Lues szűrés eredmény).Páromnak ott helyben le kellett adnia ondót,ehhez 5 nap önmegtartóztatást javasoltak a telefonban.Nekem volt UH és vettek hüvelyváladékot,amit mikrobiológiai vizsgálatra küldtek.Vettek vért az AMH-hoz is.Az ondó és hüvelyváladékból a baktréium tenyésztés és az AMH volt fizetős,mivel nem Veszprém megyeike vagyunk.Szeptember 8-ra hívtak vissza konzultációra minket,merthogy addigra készülnek el az eredmények.Közben a páromnak egyszer otthonról is kellett vinnie ondót,mert állítólag az otthoni jobb.

A szeptemberi konzultáción azt javasolta a doki,hogy jelentkezzünk be lombikra.Akkor márciusra kaptunk időpontot lombikra,ami OEP finanszírozott.Közben próbálkoztunk inszeminációkkal.

Inszemnél nincs várólista,azt csinálják akár minden ciklusban.

Kérdezz még nyugodtan,ha van kérdésed.

8052. xandra1987 (válaszként erre: 8050. - Niko85)
2015. jan. 31. 21:19

Szia niko85!Köszönöm a segítséget és esetleg azt nem tudod hogy ez kb. mennyi idő mármint hogy tudjunk eredményeket!?most a párom is jön velem és késöbb neki is kell majd még jönni?ha inszem lesz akkor arra is sokat kell várni, mert azt olvastam most már 7 hónap a várakozási idő,de nem tudom hogy mindenre vagy csak a lombikra?!Nagyon izgulunk de még van több mint egy hónapunk!! :(

Köszönöm

8051. M Pötty (válaszként erre: 8045. - Atyaisten)
2015. jan. 31. 16:31
A stimuláció időtartama nem mindenkinél ugyanannyi, attól függ, hogy reagálsz. Nekem elég hosszú volt, 15 napig kellett a Gonal-f-et szúrnom most utoljára. Közben dolgoztam, persze, ez nem akadályoz semmiben. Az ellenőrzésekre is úgy mentem, hogy utána siettem dolgozni. Azért írtam, hogy mindenkinek más használ, mert mindenkinek más lehet a hátterében, amiért nem esik teherbe. Nekem minden hormoneredményem jó volt, ezért nem szedtem semmit, ami ezeket befolyásolná. Nem volt gyulladásom, vagy átjárhatósági problémám, sem rendszertelen ciklusom, ezért nem jártam aviva tornára... stb. stb. Szóval utána kell járnod, hogy nálad mi lehet, ha van egyáltalán valami és arra kell célzottan rásegíteni. Nem érdemes vaktában enni-inni szerintem semmit, mert még jobban bekavarhat. Magasabb életkor esetén sajnos a petesejtek minősége már nagyon romlik, még akkor is, ha nincs petefészek kimerülés. Ezzel nem lehet mit kezdeni sajnos, esetleg a sejtképződést elősegítő dolgokkal próbálkozni. Az Attila az embriológus, ahogy írtam is. Majd fogsz vele találkozni a beültetés előtt. A leszívás napján nem dolgztam, másnap már igen. A beültetés meg csütörtökön volt, aznap és másnap szabin voltam, hétvégén még pihentem, hétfőn már dolgoztam. Az én munkám szerencsére nem megterhelő, irodai. De a doki is elmondja, hogy pár nap pihenés elég. Mindenki ahogy érzi.
8050. niko85 (válaszként erre: 8049. - Xandra1987)
2015. jan. 31. 14:45
Szia!Elmondják milyen lehetőségek vannak:inszemináció,lombik program.Majd elvégzik a szükséges vizsgálatokat,amiket ilyenkor szoktak és eredményektől függően,majd azt is hogyan tovább!Sok sikert és kitartást!
2015. jan. 31. 14:33

Sziasztok mindenki!A férjem és én három éve szeretnénk gyermeket de még nem jött össze!! :(Márciusra kaptunk időpontot Tapolcára a PRI be talán ott tudnak majd segíteni!!

Örülnék ha páran elmesélnétek mi történik ilyenkor és mire számíthatunk!!

köszönöm szépen

szép napot!!

8048. niko85 (válaszként erre: 8047. - Atyaisten)
2015. jan. 31. 10:09

Köszönöm aranyos vagy!:)Meg figyeltem a páratlan évek a babásodás éve! 2015 a Mi évünk lesz! :) :)

Szerintem hatásosabb,mert abból napi 2x1et szedtem,teát meg sem próbáltam!Nőgyógyászomnak mondtam szendi fogom,de nem szólt rá semmit!Hisz ők ellene vannak ilyen nem gyógyszer alapú készítményeknek!Mikor meglátta a hormon eredményem még ő is rácsodálkozott!Hát igen a barátcserje!Kicsit ugyan drága,de érdemes kipróbálni!Csak oda kell figyelni,mert ha úgy reágál a szervezetre,akkor teherbe lehet mellette esni, és terhesség alatt nem ajánlott.Sajnos én nem lettem az,de az egyik ismerősöm igen!

8047. atyaisten (válaszként erre: 8046. - Niko85)
2015. jan. 31. 09:27
Szia niko85!A barátcserje kapszula formában talán hatásosabb?Minden jót kivánok neked is!Jól esik veletek Beszélgetni én is hatalmas erőt küldök nektek mert ti nagyon nagy erőt adtok nekem!
8046. niko85
2015. jan. 31. 09:21
Szia atyaisten!A barátcserjét én is szedtem,kapszula formában!Nekem jó tapasztalatom van tőle.2300 volt a prolaktinom,ami igen magas.102-496 közötti érték jó.2 hónap alatt levitte 800 alá és amikor mentünk tapolcára 230 körül lett.
8045. atyaisten (válaszként erre: 8042. - M Pötty)
2015. jan. 31. 09:09
Köszönöm szépen válaszod!Minden bátoritó szó jól esik!De még mindig csak ámulni tudok milyen sokan vagyunk hasonló helyzetben!Barátcserje teát kezdtem el inni D3 vitamint is szedek.Igazából én sem hiszek a csodaszerekben mindenkinek másképp reagál a szervezete a stimulációra is.Ki az az Attila?Továbbra is szoritok neked!Minden jót kivánok!Az injekció kezelés kb meddig tart?Több hét?Te dolgoztál ez idő alatt?
8044. 31biuska31 (válaszként erre: 8043. - Monci80)
2015. jan. 30. 19:37
Oké majd irj mi volt
8043. monci80 (válaszként erre: 8041. - 31biuska31)
2015. jan. 30. 17:35
19.én megyünk.elvileg mindkettőnknél minden ok,de ott majd úgyis kiderül...
8042. M Pötty (válaszként erre: 8039. - Atyaisten)
2015. jan. 30. 15:03
Először Suprefact injekció, majd emellé kapsz egy stimuláló injekciót is a neked megfelelőt, a neked megfelelő adagban. Közben egy-két ellenőrzés ultrahanggal. Amikor úgy látja, hogy a petesejtek kellő méretűek, akkor megmondja a leszívás napját és a teendőket. Ekkor kapsz egy tűszőrepesztő injekció-receptet. Ezt pontosan a doki által meghatározott időpontban kell beadnod. Időre mész leszívásra. Ez altatásban történik, aznap nem vezethetsz, a párodnak is aznap kell spermát adnia. Még aznap megtörténik a megtermékenyítés. Másnap telefonon az embriológusnál kell érdeklődni arról, hogy hány petesejt termékenyült meg. Ha minden jól megy, akkor a harmadik napon történik a beültetés. Aznap reggel mégegyszer telefonálni kell indulás előtt hogy érdemes-e útrakelni, van-e beültethető embrió. Ha van legalább egy, akkor beültetik aznap délelőtt. A beültetés egy perc, utána egy óra fekvés és lehet hazamenni. Nincs altatás. Beültetéskor megmondják, hogy mikor kell menni tesztelni. Ez annyiból áll, hogy kapsz egy kis poharat, pisilsz, beadod a laborba, majd pár perc múlva közlik, hogy pozitív vagy negatív. Utána még konzultáció az orvossal, az eredmény fényében. Szóval nagyjából ennyi a forgatókönyv. A legjobb fej szerintem az Attila (embriológus), érdemes belőle is erőt meríteni, ő nagyon emberi és kedves. Inofolicot már egy csomó gyógyszertárban lehet kapni, elég drága. Van aki a neten rendeli. Igazából nekem az immunológus doktornő ajánlotta, nagyon dícsérte. Amikor elkezdtem inni, abban a ciklusban spontán terhes lettem. Sajnos 6 hetesen vérezni kezdtem és elvetéltem. Állítólag főleg olyan esetekben ajánlott, PCOS és/vagy inzulinrezisztencia lehet a háttérben. Diabelológián csináltak terheléses vizsgálatot és az inzulinszintem egy kicsit magas volt, ezt is érdemes megnézetni. Én nem esküszöm semmilyen csodaszerre, mindenki más, mindenkinek más az ami segíthet. Azért gondolom vitaminok nem ártanak senkinek, meg az nem is kerül olyan sokba.
2015. jan. 30. 14:49
Szia monci80.Majd te is irj hogy mi volt ha tudok valamit én is irok
2015. jan. 30. 14:39
Évanéne köszönöm szépen a választ akkor ott majd megtudunk mindent.Aztán majd irok mi a helyzet. :-)
8039. atyaisten (válaszként erre: 8038. - M Pötty)
2015. jan. 30. 14:31
Szia!Nem tudom szavakkal sem kifejezni mennyire jól esnek a szavaid!Lehető leg jobbakat kivánom nektek!Szeretném megkérdezni tőled mi következik a szurik után?Az inofolic hol szerezhető be gyógyszertárban?Nagyon szoritok neked!
8038. M Pötty (válaszként erre: 8020. - Atyaisten)
2015. jan. 30. 14:22
Úgy tűnik elég sokan vagyunk hasonló helyzetben, nem mintha ez jó lenne, de azért jó érzés bíztatást kapni egymástól. Én hétfőn megyek tesztelni. Kétszer már átéltem a negatív tesztet, így felkészültem a kudarcra. Kitartó vagyok, mert ezt feladni szerintem nem lehet, főleg úgy, hogy nekem még nincs gyerekem. Még nincs. Persze az 5 % esély a realitások talaján tart, de az 5 % az nem 0 %!!!! Amúgy az én személyes tapasztalatom, hogy a Török doktor mindig mond vagy tesz valamit, amivel totál le tud lombozni. Először eléggé ki tudott borítani, de most már igyekszem nem magamra venni. Az idő ellenünk játszik, de azért még mi is játékban vagyunk. Szóval fel a fejjel! Ha utána olvasgatsz, egy csomó minden van, ami pozitívan tudja befolyásolni a stimulációt (pl. vitaminok, inofolic, méhpempő stb.). Én szedtem B, C, D, E vitamint, Zinket, ittam inofolicot, a stimuláció időszakában pedig jártam akupunktúrára. Mindenki maga érzi, hogy neki mi a jó, miben hisz. Igazából a Török doki azt mondta, hogy akkor lesz siker, ha egyszer találunk egy tökéletes petesejtet a stimuláció során. Úgyhogy arra próbáltam törekedni, hogy ezt erősítsem. Hát majd meglátjuk. Köszi a bíztatást addig is. Én is szorítok neked!
8037. évanéne (válaszként erre: 8034. - 31biuska31)
2015. jan. 30. 14:10

Szia!A te konkrét eseted szerint fog felépülni a tapolcai "pályafutásotok". :-)

Mindannyian más utat jártunk be, más problémákkal, előélettel kerültünk oda. Az első konzultációkor feltétlenül vidd magaddal mindkettőtök összes eddigi leletét.

Ezzel időt is nyerhetsz, pénzt is megtakaríthatsz. A doki el fogja mondani, milyen vizsgálatokra van szükség, ezeket hol csináltathatod meg, hol, mennyi idő, mennyi költség.

Aztán az összes eredmény, adat ismeretében folytatódhat a történet...

A lényeg az, hogy ha rendszeres a mensesed, akkor arra már előre készülj, hogy kb középidőre fognak hívni, elsőre mindenképpen menjetek mindketten, a többit meg lépésről lépésre el fogják mondani, rátok szabva.

8036. monci80 (válaszként erre: 8034. - 31biuska31)
2015. jan. 30. 14:02
Szia.én is új vagyok.3napja telefonáltam mensi első napján.a recepciós hölgy nagyon kedves volt.vérvétel mindkettőnknél lesz,sperma mintát kell ott adni és nőgyászati vizsg. is lesz.:)
8035. dika78 (válaszként erre: 8033. - Annacska77)
2015. jan. 30. 13:28
A Török doktorhoz jàrok.Legközelebb ha megyek rà fogok kérdezni
2015. jan. 30. 12:53
Sziasztok!Én még új vagyok ezen az oldalon.Tegnap telefonáltam Tapolcára de majd mégegyszer adnak időpontot,mensi első napján kell hivnom őket.Tudna nekem valaki segíteni mi hogy zajlik Tapolcán?Előre is köszi Nektek.
8033. annacska77 (válaszként erre: 8030. - Dika78)
2015. jan. 30. 12:49
Nem tudom te melyik dokihoz jársz,de nekem ezt a Gőgös doki első alkalommal elmondta.Én a helyedben legközelebb rákérdeznék,mert igy hátrébb kerülsz a várólistán.De talán arra nem lesz szükség.Nekünk tegnap ajánlották fel a fizetőst,ami ugye most 150 000,de mi úgy döntöttünk hogy kivárjuk az áprilist.
8032. gzizus (válaszként erre: 8022. - Csj84)
2015. jan. 30. 12:23
Drukkolok!!! Gratula :)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook