Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei fórum

PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)

8121. csj84 (válaszként erre: 8120. - JohnR)
2015. febr. 6. 13:02

Köszi:)

Te hogy vagy?Hol tartasz?Tudjátok már,hogy mi lesz?

8120. JohnR (válaszként erre: 8097. - Csj84)
2015. febr. 6. 12:34

Szia!

Mi is így kezdtük, természetesen jót jelent, ott fog megtapadni a baba és már a neme is eldöntetett, csak még nem lehet kimutatni :-)

Pihenj sokat!

8119. M Pötty (válaszként erre: 8103. - Atyaisten)
2015. febr. 6. 11:03
Köszönöm a bíztatást, jólesik, tényleg. Én nem akarok intézetet váltani, nem hiszem, hogy azon múlna. Most azt érzem, hogy nem akarom, hogy bárki is a testemhez "nyúljon", nem akarok szereket és beavatkozásokat... Azért kell 8 hónapot várni a következő lombikra, mert ekkor a várólista. Addig nem iratkozhatsz fel a következőre, amíg a folyamatban lévő lombikod zajlik. Sajnos ez van, az életkor nem számít. Ha fizetsz 150 e Ft-ot pluszban, akkor mehetsz bármikor, akár a következő ciklusban is. Mivel nekem csak a gyógyszer 300 e Ft volt, én nemtudok még 150 e Ft-ot ehhez hozzácsapni. Feliratkoztam, de nem tudom még, hogy elmegyek-e. Pillanatnyilag nem akarok több "beavatkozást". Van egy gyógyszerkísérlet a PRI-ben, aminek keretében a Gynevac injekciót adják be. Ez egy öt alkalomból álló injekció kúra, ebben én is részt veszek, jövő hétfőn megyek először. Ez az én esetemben különösebben nem jelent semmit, mivel krónikus gyulladással küzdő nők esetében hatásos, nálam pedig nincs ilyesmi. Szerintem a Török azért vett be a kutatásba, mert sajnál, és talán akart adni egy esélyt, reményt. Én személy szerint nem hiszek benne, abban hiszek, hogy a konkrét problémára adott szer segít a konkrét problémán. Az én problémám az életkorom, azt pedig nem lehet "gyógyítani". Bár lenne egy konkrét bajom, akkor harcolhatnék ellene, de ez ellen nem tudok. Persze történnek csodák, ez igaz, de azért nem mindenkivel. Mindenki nem lehet a szerencsés pár százalékban. Lehet reménykedni, hogy hátha, de nekem ez még sohasem jött be. Egy barátnőm közel annyi idős volt mint én, amikor elment Tapolcára, az első stimulációja során lett annyi petesejtje, hogy tudtak lefagyasztani. Az első beültetése nem sikerült, de a második a fagyasztottból igen. Ő szerencsés volt. Én nem. Mikor én mentem, akkor vezették be a várólistát is, az én koromban ez már olyan sokat számít, fél év alatt is iszonyú sokat öregszik a szervezet, nem mindegy. Szóval inkább próbálom a tényeket tudomásul venni. Mindenkinek van egy pont, hogy meddig tud próbálkozni és reménykedni. Amíg nem éri ez ezt a pontot, addig biztosan nem fogja feladni. Én is így voltam. Most viszont úgy érzem, ez a módszer nekem nem jött be, nem akarok több lombikot. Végig kellett ezt csinálnom, mert úgy éreztem meg kell tennem, de a végét is érzi az ember. Már nem akarok többet reménykedni és csalódni.
8118. csj84
2015. febr. 6. 09:18
Amúgy szakmailag mindkét másik doki is nagyon ott van,és biztos a sokéves tapasztalatuk miatt van az,hogy nem bíztatják az embert előre,csak ha már biztos valami.
8117. csj84 (válaszként erre: 8115. - Monci80)
2015. febr. 6. 09:13

Szia!

Én régóta járok hozzá,és azért mentünk Tapolcára is,nem máshová,mert ő ott van.Nagyon kedves,érdeklődő,alapos,mindent elmagyaráz,mindenre válaszol.Nagyon megnyugtató.

A másik két orvossal nem sokat találkoztam,ők is kedvesek,de nagyon szűkszavúak,nem mondanak semmit csak úgy,csak ha kérdez az ember valamit.

8116. gzizus (válaszként erre: 8106. - Leijla)
2015. febr. 6. 09:00

SZia! Én a Török dokihoz járok, de a Gőgös doktorról is jókat hallottam, sőt...

Nekem Trisequence-t írt fel a Török doki, de a nőgyógyászom nekem is Clostibegytet és Norcolutot adott.

AZ első lombikot én arra szántam, hogy meglássam van-e egyeltalán értelme belevágnom. Semmi bajom nem volt a szuriktól, Gonal F-t kaptam, 2x voltam UH-n, szépen növögettek a tüszőim, a végén 8 petesejtet szívtak le abból három maradt a végére, de a Török doki javaslatára vártunk az 5.-6. napig,mert szerinte amelyik petesejt nem jut el a blasztocita állapotig azt 3 naposan is hiába rakná vissza. Szóval az én három kis sejtecském nem jutott el a 6. napig, igy visszaültetés nem történt.

De majd most febuárban meg mutatjuk a világnak a csajokkal ;)

8115. monci80 (válaszként erre: 8112. - Csj84)
2015. febr. 6. 08:43
Köszi.Gőgös doktorról mi a véleményed?
8114. csj84 (válaszként erre: 8111. - Nettike28)
2015. febr. 5. 20:04
Semmmi baj,kérdezz csak.Azért vagyunk,hogy segtísünk egymásnak,ha tudunk:)
8113. csj84 (válaszként erre: 8110. - Nettike28)
2015. febr. 5. 20:03

Szia!

Igen,megkapja.Nekünk azt mondták,otthonról is kell vinnie mintát valamikor abban az 1 hónapban,és azt is megvizsgálják addigra.Szintén 5 napos megtartóztatás miatt.Amikor mentünk a második alkalommal,először a páromat nézte meg az andrológus,és azzal az eredménnyel együtt mentünk be a Gőgös dokihoz.És vele beszéltük meg az eredmények alapján a továbbiakat.

8112. csj84 (válaszként erre: 8109. - Monci80)
2015. febr. 5. 20:01

Szia!

Nekünk úgy volt,hogy aznap először a páromat vizsgálta meg az andrológus,és amikor ő megkapta a leletét,akkor mentem én a Gőgös dokihoz.Vagyis mindketten mentünk.Engem megnézett UH-on,és megbeszéltük az eredmények alapján,hogy hogyan tovább.Nekünk az eredményeink miatt mondta akkor szeptemberben,hogy kérjünk időpontot lombikra.OEP-es időpont márciusra volt,és addig inszeminációkkal próbálkoztunk.

8111. nettike28 (válaszként erre: 8108. - Csj84)
2015. febr. 5. 19:59
Bocsi a sok kérdésért. ☺
8110. nettike28 (válaszként erre: 8108. - Csj84)
2015. febr. 5. 19:58
Köszi!Akkor nem gond ha akkor megyek én is vissza.Kicsit izgatott voltam és csak rávágtam Piroskának hogy akkor megyek én is.Csak itthon gondoltam bele hogy lehet hogy el se készülnek az eredményeim arra.Férjem is megkapja aznap az urológiai vizsgálat eredményét?
8109. monci80 (válaszként erre: 8108. - Csj84)
2015. febr. 5. 19:56
Szia.2.alkalommal milyen vizsgàlatokat végeznek?
8108. csj84 (válaszként erre: 8107. - Nettike28)
2015. febr. 5. 19:52

Szia!

Igen,meglesznek az eredmények.Mi először augusztus 7-én voltunk,és szeptember 8-ra adtak időpontot,addigra minden meglett.

8107. nettike28
2015. febr. 5. 19:48
Valaki tudna segíteni?Ma voltunk elöször Tapolcán.Csak pár vizsgálatot kellett megcsináltetni.Progeszteron,Tsh T3,Tsh T4,ÁMH+bakterológia.Ezeknek a vizsgálatoknak tudja valaki hogy mire lesz kész az eredménye?Gögös doki annyit mondott hogy majd találkozunk amikor a férjem urológiai vizsgálatra kap időpontot.Március 2.-re kapott és én is.Remélem az eredmények arra elkészülnek.
8106. leijla
2015. febr. 5. 19:18
Szia Gzizus.nekem is idén lesz a második lombikom.tavaly áprilisban volt egy laporoszkópiás átjárhatói műtét.sajna mindkettő vezeték el van záródva.a természet saját maga megcsinálta.augusztusban beültetés volt,de korai vetélésem volt,ami menzesz szerűen zajlott le.maradt 2fagyasztott embrió,de nem ébredtek fel.most újra stimulálás előröl!a Csongrádi volt az orvosom,de általában Soha nem volt ott mikor mentem.kb...háromszor találkoztam vele.Idén a Gőgös Dr.hoz akarok menni.hát röviden Ennyi.a te rövid történeted?neked hogy zajlott az első lombik?nekem a doki azt mondta,hogy felborult a hormonháztartásom és ezért maradt el a menzesz.Norcolutot szoktak felírni.neked is?
8105. gzizus (válaszként erre: 8091. - Eddo73)
2015. febr. 5. 17:49

Szia és azt tudod esetleg mi volt a fehérje ital neve, hátha recept nélkül is meg lehet venni?

AZt tudom, hogy a patikában lehet venni nutridrink proteint 400 FT körül van az ára támogatás nélkül

8104. gzizus (válaszként erre: 8097. - Csj84)
2015. febr. 5. 17:46
Szuper!!! Neked is szorítok :)))
8103. atyaisten (válaszként erre: 8100. - M Pötty)
2015. febr. 5. 14:38
Nem fogom neked azt mondani hogy sajnálak mert hiszem és nagyon drukkolok neked hogy igen is sikerüljön nektek is!!Nagyon sok pozitivumot kaptam tőled!Olvastam reggel egy történetet egy másik portálon intézetet váltottak harmadikra sikerült nekik!Hiszem hogy vannak még csodák!Tőled kaptam az erőt hogy sosem szabad feladni!!Légy még erősebb és sikerülnifog!Miért kell nyolc hónapot várnotok akövetkezőre?
8102. Licus20 (válaszként erre: 8098. - Atyaisten)
2015. febr. 5. 14:25
Szia! Most én is szúrom a Suprefactot 9.napja...tegnap kellett volna megjönni,természetesen nem jött meg, tavaly szeptemberben is adtam, akkor nekem 1 hetet tolta el a vérzést...meglátom most mi lesz...most nem pánikolok, először nagyon parás voltam,most sodródom az árral és hiszek és remélek. :)
8101. M Pötty (válaszként erre: 8099. - Atyaisten)
2015. febr. 5. 14:13
Ja, és egyébként a Suprefact egy pár napot tényleg eltolta, de csak 1-2 napot. Még gondoltam is, hogy mi lenne, ha most meg terhes lennék, de nem voltam az persze.
8100. M Pötty (válaszként erre: 8099. - Atyaisten)
2015. febr. 5. 14:12
Köszönöm, hogy gondolsz rám. Őrlődöm a dolgon, én nem nagyon tudok aludni. Teszem a dolgom, nem beszélek róla mi zajlik bennem. Még nem tudom, hogyan tovább. Olvasom itt a hozzászólásokat, hogy kivel mi történik. Most még nem látom az utat, amin tovább fogok menni, idő kell hozzá még. Nektek szurkolok!!
8099. atyaisten (válaszként erre: 8084. - M Pötty)
2015. febr. 5. 14:04
Szia!Hogy érzed magad ?Tudom elég hűlye kérdés de nagyon aranyos voltál ezért érdeklődnék felőled?Neked a szuritól nem késett a menszeszed?Vigyázz magadra!
8098. atyaisten (válaszként erre: 8086. - Eddo73)
2015. febr. 5. 14:01
superfact injenekciót kaptam ma volt a nyolcadik szuri 9,-én kell a menszeszemnek megjönni.aztán kell telefonálnom.Szoritok értetek nagyon!Hol tartatok most?
8097. csj84
2015. febr. 5. 13:20

Sziasztok!

Megjöttünk Tapolcáról.

Még nem sokat látott a doki,csak hogy 12 mm a méhnyálkahártya,és van benne egy 4 mm-es felritkulás.1 hét múlva kontroll,addig Utrogestín tovább.Ez a felritkulás remélem jót jelent.

8096. gzizus (válaszként erre: 8091. - Eddo73)
2015. febr. 5. 07:42
nagyon szorítok!!!
8095. gzizus (válaszként erre: 8093. - Leijla)
2015. febr. 5. 07:39
Szia nyugodtan kérdezz ezért vagyunk itt :))) Soha nem tudták megmondani miért, a hormonsorom jó, az AMH-m jó. A Török doki szerint néha azért meg kellene jönnie, de gyógyszer nélkül soha nincs. UH-n még tüszők sem látszódtak az első stimu elött. A doki azt mondta nem is mer nagyon erősen stimulálni, mert a hormonjaim olyan jók ( ki érti ezt,). Most februárban lesz a második lombik próbálkozásom, hát igyekszem bizakodni...:)
8094. atyaisten (válaszként erre: 8091. - Eddo73)
2015. febr. 4. 21:45
Szia!Nagyon szoritok neked!Hogyan viselted a leszivást?
8093. leijla
2015. febr. 4. 16:44
Szia Gzizus!Neked mondtak valamit a menzesz elmaradására?miért nem jön meg neked?te is lombikos vagy?ne Hari a kérdésemre!
8092. Licus20 (válaszként erre: 8091. - Eddo73)
2015. febr. 4. 15:14
Ez szuper jó! Most lehet bíztatni a kis sejtecskéket! Az,hogy a többieknek mennyi lett nem jelent semmit, mikor voltam októberben nekem 13 lett és 1 maradt az 5. napra, aki az 5 héten angyalka lett...feküdt mellettem egy csaj, akinek 15 lett és nem tudtak neki egyet sem visszaültetni, sokszor a mennyiség a minőség rovására megy...itt is helytálló,hogy inkább 1 jó minőségű legyen, mint 20 kevésbé jó...nekünk úgyis 1 kell, akiből egy szép kis(nagy)emberke lesz! Nagyon-nagyon szorítok, tiszta szívből őszintén kívánom sikerüljön! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook