PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Sziasztok.Első alkalommal csak nàlam lesz orvosi vizsgálat.Nem tudja valaki a pármnak mikor csinálják ezt meg?
Én is csináltam már többször is méhpempő kúrát, akkor nekünk nem segített, mert mint kiderült, a férjemnél van inkább probléma (mozgékonyság, morfológia...), neki ugyanis pajzsmirigy-túlműködése lett, és kiderült, hogy ez nem csak a nőknél nehezíti meg a dolgokat. Azóta sikerült normalizálni a helyzetet pajzsmirigy téren, gyógyszerrel.
Mi termékenységi vitaminnak a Procreationt szedjük, van külön férfi és női. Több mint 40 féle hatóanyagot tartalmaz természetes formában, ez tetszett benne. Egyszer már szedte a férjem, akkor sokat javult az eredménye. De akkor anyagilag nem álltunk jól, így abbahagyta. Emellé szed még L-carnitint (400 mg), mert ebből kevesebb volt benne, és mindketten szedünk még D,C-vitamint nagyobb dózist, Q-10-et, Ginseng-méhpempőt most csak kapszulába, Omega 3-at, Spirulinát, én még gyógyteákat is iszom (málnalevél-cickafark, peteéréstől palástfű)+Dhea 25 mg, Inofolic 1 tasak. Már kész szertartás mire kiporciózom mindet. Használom még a Ceragem-ágyat, figyelek az étkezésre is. Én is azért titkon bízom benne, hátha természetes úton sikert aratunk. Testem-lelkem nem kívánja újra a stimulációkat, leszívást stb. De ha csak az segítene, akkor még júliusban egy utolsó nekifutás. Reméljük Nektek is sikert hoz ez a kis rásegítés, tunningolás, ahogy írtad, hisz nálatok spontán is sikerült tavaly!
Én a méhpempőt pici mézzel kevertem, úgy elviselhető volt.
Én eddig inofolicot szedtem, most C, D vitamint illetve méhpempőt. Ez utóbbi amúgy nehezen megy, mert iszonyú rossz íze van :-)
Az a vicc, hogy a mi eredményeink sem rosszak. Az AMH-m 2013-ban még 2,1 volt, ami az életkoromat tekintve igen jónak mondható. A lombikok közti időben a vérvételek, az LH tesztek, a hőgörbe és az ultrahangok is mindig mutattak peteérést. Most az akupunktúra és az inofolic mellett a páromat próbálom tunningolni vitaminokkal. Kap E-vitamint, Zink-et, Q10-et, Multivitamint szelénnel, C-vitamint, D-vitamint. Ezekről olvastam, hogy segítenek, meg a komplex termékenységi készítményekben is ezek vannak. Mellette az én TSH-m 2 alá csökkentésére szedem a Letrox-ot, illetve a Mercformint is. Tavaly májusban volt spontán terhességem és most ahogy visszanéztem a vérvételeimet, akkor volt egyedül 1,6 a TSH-m. Előtte és utána is 2 fölött vagy 3 fölött. Ez biztos, hogy nem véletlen. Három hónapig kitartunk ezek mellett, szedjük, isszuk és reméljük a hatást. Utána már azt hiszem nekem sem lesz több határidő, mert lelkileg nagyon nehéz bízni és újra csalódni. De hiszem, hogy képesek vagyunk rá, a szervezetünk meg fogja oldani, csak egy kicsit kell segíteni. Az akupunktúrás doktor már sokszor volt eredményes, az asszisztensnője azt mondta, hogy eddig még mindig sikerült neki segíteni. Bár azt nem tudom, hogy a többiek hány évesek voltak és milyen egyéb körülmények voltak. Ti milyen komplex termékenységi vitamint szedtek és még mellette miket? Hátha adsz valami ötletet még. A lelki része tényleg nehéz. A mostani kudarc mindkettőnket nagyon megviselt, mindketten úgy éreztük, hogy feladjuk. Igy aztán egymást sem tudtuk erősíteni. De végül mégis összeszedtük magunkat és ezt a pár hónapot még megpróbáljuk.
Szépen haladsz, majd mikor először hallod a szívverését, az leírhatatlan :-)
Gratulálunk! Pihenj sokat!
Sziasztok!Én ma telefonáltam Tapolcára,március 5re kaptam időpontot most megyünk elöszőr.Valaki meg tudná mondani pontosan hogy mi lesz első alkalommal?Köszi
Szia!
5-6 hetes,szóval a 6.hétben vagyok.
Egy hét múlva csütörtökön megyünk megint:)Ti is szép nagyot nőttetek:)Akkor most hány hetes vagy kb?
Ez nagyon jó,gratulálok!Nagyon vigyázz magadra!Mikor mentek legközelebb?
Mi is voltunk ma.A petezsák 14mm,látszik benne a szíkhólyag,és szívcsőpulzáció sejthető.2 hét múlva kell mennünk kontrollra.Addig továbbra is Utrogestan.
Sziasztok!:)megjöttünk Tapolcáról.Nagy nagy meglepetésünkre velünk is megtörtént a csoda:)Pozitívat teszteltünk.Leírhatatlan a boldogságunk,igaz még sok mindent nem látott a dokibácsi de aminek rendben kell lenni az rendben van:)
Kedves M Pötty, nekem júliusra van időpontom. Én is valahogy úgy vagyok, mint Te, amíg van remény, addig nem tudom feladni. Annyira nem rosszak az eredményeink, mert akkor bele sem vágtunk volna. Én kitűztem azért egy utolsó határidőt, ez lesz a júliusi lombik, utána már nem próbálkozom (legalábbis nem lombikkal, csak spontán, év végéig).
Én is elkezdtem inni az Inofolicot, most fog elfogyni az 1. doboz (napi 1-et iszom). Szedek DHEA-t is, de csak minimális adagot, és férjemmel szedünk még egy nagyon komplex termékenységi vitamint is + még ami abban nincs. Szóval jó sok mindent. Ha már ilyen messze van a lombik, és nem megyünk fizetősre, erre szívesebben fordítom azt a pénzt.
Jó lehet ez az akupunktúra is amire jársz, az atomfegyverek bevetése :), Te is elmondhatod majd, hogy mindent megpróbáltál. Én is gondolkodom, hogy újra eljárok talpmasszázsra. Az előző kezeléseknél is hatásos volt a peteérésemre.
A lelkünket kicsit már nehezebb sokszor összekaparni egy-egy csalódás után, én is küszködök sokat, de aztán mindig talál valamit az ember, ami felcsillantja a reménysugarat, ami segít továbblépni és küzdeni újra. :)
Kedves Belián. Neked mikorra van időpontod? Én is márciusi vagyok, csak egy évvel "öregebb" mint te, én már sajna a 43. töltöm be. Majd meglátjuk, hogy végül mi lesz. Az is lehet, hogy marad minden a régiben. Ma elkezdtem újra inni az inofolicot, és tegnaptól járok újra akupunktúrára. Van egy kedves akupunktúrás doktor, akihez járok. Kérdeztem tőle, hogy most mi lesz a stratégiánk, mert most már csak ő van nekem reménynek. Azt mondta, hogy most bevetjük az atomfegyvereket. Nagyon cuki és jó fej egyébként, a kedélyemnek biztosan jót tesz a hetenkénti találkozásunk. A TSH-mra szedek gyógyszert, még nem ment le 2 alá, ezért mától egy kicsit emeltebb adagot szedek. Azt hittem, hogy már nincs tovább, de úgy látszik az ember képtelen feladni, még a legreménytelenebb helyzetben sem.
Megy a drukk holnapra...nagyon-nagyon szorítok! :)
Ma 2 hete szúrom a Suprefactot és 1 hete késik a menzim......remélem azért nem tolja ki olyan nagyon-nagyon,már szívesen kezdeném a stimulálást...
Hát én holnap megyek tesztelni.3.lombik után.amiből 2stimus volt 1meg fagyi:)
Köszi a válaszod!Megkérdezhetem te holtartasz?
Szia!igen nekem utoljára egy héttel kitolta :)ne aggódj jönni fog:)
ssziasztok !Sajnos késik a menszim9.-én kellett volna megjönnie és még semmi!A superfact szuri teszi?
Köszi szépen M Pötty a cikket. A korhatárt illetően reméljük, hogy az Oep-javaslatot még nem érvényesítik, de az biztosan úgy lenne etikus, ha azokat, akiket már előjegyeztek, megcsinálnák a lombikot. Én márciusban leszek 42, engem is sürget az idő. Én nagyon drukkolok Neked is, hogy teljesüljön a vágyad minél előbb!
Gondoltam es valahol azt is megertem, hogy a nagyobb siker erdekeben a laborban inkabb megszurnak minden sejtet. De mint irtam, az hogy ICSI nelkul nem termekenyulnek meg a petesejtek egy bizonyos kor felett, az nem igaz, mert erre en vagyok az elo pelda.
Én csak azt írtam le, amit ott mondtak. Eddig nem kérdeztem rá, csak most és ez volt a válasz.
Évanéne,remélem igazad lesz. :) Köszönöm!
Bocs, hogy ismeretlenul irok ide, de ez nem igaz.
Nalam 3-bol 2 petesejt megtemekenyult ICSI nelkul, amibol egy a fagyasztast is tulelte. Az mas kedes, hogy egyik sem tapadt meg, de ehhez az ICSI- nek nem volt semmi koze.
Szia.én menstruáció utàn telefonàltam.a hölgy azt mondta,hogy a következő mens. első napjàn hìvjam.így tettem és a 21.napra kaptunk időpontot.
Sziasztok! Új vagyok itt, most készülünk az első konzultációra Tapolcára. Azt hallottam, h a 21 napon fognak minket lehívni először. Most 6-án volt vérzésem, akkor ez azt jelenti, h 27én kell mennünk? Csak a szabadság tervezése miatt kérdem, amúgy a héten fogok időpontot kérni. Köszönöm a segítséget.
[link]
Igen, a neten is olvastam több cikket róla, meg a Török doktor is mondta, hogy van rá remény, hogy eltörlik a várólistát. A fenti linken található cikket viszont tegnap este olvastam. Eszerint ez megint nem nekem fog kedvezni, mert ebben az van, hogy az a javaslat, hogy 42 felett ne legyen állami támogatás. Az lesz a szép, ha ezt mondjuk majd augusztusban találják ki és vártunk a semmire. Mondjuk nekem eddig még soha nem volt szerencsém semmiben, miért pont ebben lenne.
Nyugi! Méhenkívülinél nem gyengébb,vagy erősebb. Tudod,mikor erősebb? Ikerterhességnél pl:-) remélem,minden rendben lesz!
További ajánlott fórumok: