Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pikkelysömör gyógyítása epesavval fórum

Pikkelysömör gyógyítása epesavval (beszélgetős fórum)


1 2 3
2011. márc. 15. 00:47

Pikkelysömör gyógyítása : Pikkelysömör gyógyszerei a C,E,D,A,B,P-vitaminok és a flavonoidok, valamint a létfontosságú mikro tápanyagok


Egyszerűen megfogalmazva nem betegség, hanem a természetes ellenálló-, védekező képesség, azon belül is az immunrendszer megfelelően erős működéséhez alapvetően fontos ill. szükséges élettani elemek hiánytünete.


Négy éve végzek kutatást, amiből az első három azzal telt, hogy konkrétan a pikkelysömör lehetséges "ellenszereit" kerestem. Meg is találtam az alapvető kiváltó okot, majd okokat. Hamarosan egy közérthető és átfogó tanulmányt olvashattok az oldalon.


Addig is : pótoljátok a hiányzó D-vitamint, már 1986-ból van sikeres klinikai eredmény a szájon át alkamazott D-vitamin pótlásról.


A napfény is jelentősen növeli a D-vitamin szintet, és csökkenti a PASI indexet.(Pikkelysömör súlyosságát jelzi)


Menjetek rendszeresen (lehetőség szerint) napozni , UVB fényvédő nélkül,kora délelőtt és a késő délutáni órákban. Naponta összesen 25-30 percet. (Ezen felüli napozáskor természetesen védeni kell a bőrt.)


D-vitamin hiányában az immunrendszer nem tud megfelelően működni.


Az étkezést illetően: húst ne egyetek. Tojást viszont hetente legalább 5 darabot és ehettek vajat is. Ezek a koleszterin miatt különösen fontosak. Ezeket természetesen akkor egyétek ilyen mennyiségben, ha rendszeresen tudtok napozni. Biztosan mindenki tudja, hogy - leegyszerűsítve - ebből képződik a D-vitamin. Sőt, amiről kevesebben rendelkeznek ismeretekkel:

a koleszterinből alakítjuk az epesavakat amihez C-vitamin-ra van szükségünk. Naponta fogyasszatok 1500-2000 mg C-vitamint, lehet kapni természeteset is. Fontos még az E-vitamin bevitel, ami - a C és B-vitaminokkal egyetemben - nélkülözhetetlen az egészséges bőr,köröm és haj szerkezetéhez, valamint a normál sejtműködéshez. Naponta 300-800 NE-t ajánlok. Ezek a mennyiségek Magyarországon engedélyezettek, az ún. napi felső értékeken belül vannak.


És igen a P-vitamin, más néven Rutin, és egyéb flavonoidok, mint a Quercetin is nagy jelentőséggel bírnak. Ezek ugyanis a C-vitaminnal együtt fordulnak elő a növényekben is és segítik annak az immunrendszer megfelelő működésében betöltött nélkülözhetetlen szerepét. A P-vitamint is a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert fedezte fel ! Fontos, hogy egyetek zöldségeket, gyümölcsöket, de csak amiket szerettek.


Stressz. Igen, van összefüggés a pikkelysömör megjelenésével kapcsolatban. De az nem megoldás, ha csak azt mondjuk éljünk stresszmenetesen. A mai világban ez szinte lehetetlen.


Röviden leírom: a stressz (bármilyen jellegű is legyen, van ugyanis pozitív stressz is) egyfajta "támadás" a szervezet számára. Ilyenkor védekezünk az ún. Oxidatív stressz ellen. Ennek alapvető és nélkülözhetetlen védőpillére a C-vitamin, ami, mint tudjuk antioxidáns, magyarul oxidáció ellenes. Ilyenkor elhasználjuk a C-vitaminunk egy jelentős részét, és ha átmenetileg is, de nem jut elegendő azokhoz a folyamatokhoz, amiben a C-vitaminnak kulcsszerepe van. Ilyen pl.: a mellékvesekérgek szteroidtermelése, az érfalak és egyéb kötőszöveti kollagéntermelés, valamint kiemelném az epesavak termelését. Ezek bontják le az elhalt baktériumok (bélbaktériumok) mérgező részét, amik - sajnos a tudományos világ széleskörű bizonyító munkájának ellenére - nem köztudottak. Az elhalt baktériumok sejtalkotórésze az ún. ENDOTOXIN, más néven LIPOPOLYSACCHARIDE, rövidítve LPS. Ez két részből áll egy Lipid-A és a poliszacharid részből. A Lipid-A , amennyiben nem bomlik le elég kis részekre ( az epesavak bontják le) és nem ürül ki a széklettel, akkor felszívódik és kivált egy nem-specifikus , kóros immunreakciót. Ez ellen a kóros immunreakció ellen képesek egyébként hatni a P, E,D-vitaminok és a flavonoidok is.


Természetesen nem mindenki lesz pikkelysömörös, akinél kiváltódik az LPS felszívódásának következményeként a kóros immunreakció. Ez genetikai hajlam, van aki pikkelysömörös, van aki reumás, és van aki Crohn-beteg lesz. Ez azt is jelenti, hogy a genetikai hajlam ellenére, nem kell kialakulnia a pikkelysömörnek sem ! Ehhez összességében azt kell tennünk, hogy biztosítjuk az alapvető fontosságú élettani elemeket, mint a NAPFÉNY (D-vitamin) , a C,P és E vitamin. Ne feledkezzetek meg a megfelelő A-vitamin (pl.: szintén tojás) ill. Az A-elővitaminok beviteléről sem, mint amilyen pl.: A beta-karotin. Nem lesz a C-vitamintól vesekövetek sem, sőt, ha mellette odafigyeltek a magnézium és B-vitamin bevitelre, kifejezetten csökken az esélye, azokkal szemben, akik alacsony C-vitamin bevitellel élnek.


Ezt találtam, remélem sokaknak segítség !

2010. júl. 31. 17:08

Kedves Pikkelysömörösök !


Gyertek a Pikkelysömör gyógyítása nevű topikba, itt a hoxán, ott tudunk beszélgetni.


Csak termékeket ne reklámozzatok, légyszi !


Köszi

79. napalm (válaszként erre: 77. - 4b39087d20)
2010. júl. 29. 08:26
Köszönöm, megkaptam.
2010. júl. 21. 20:17

Most megint sorozatosan törölnek azon a fórumon....

Át kéne jönni ide a többieknek is.

2010. júl. 17. 23:18

Kedves Napalm !


Néhány napja válaszoltam.

76. napalm
2010. jún. 26. 06:12
Lassan egy hete írtam, de még csak nem is válaszoltál.
2010. jan. 11. 11:29

Orvosi felügyelet nélkül szerintem azért veszélyes lenne a rendszeres szedése. Általában emésztési zavaroknál ajánlják, néha én is bekaptam egy-egy Bilagitot ( az is hasonló szer).

Jó lenne ha orvosok is írnának ehhez a témához, de úgy látom nem nagyon ismerik.

2010. jan. 9. 22:51
Szia Zizabella!Bocsi,de csodálkozom,hogy nem próbáltad az epesavas kezelést!Rengeteg jót írtak abban a linkbe amit te küldtél.Nem tudom,hogy végig-e olvastad.Ott epesav pótló gyógyszerről irnak ,aminek a neve:SUPRACHOL DRAZSÉ,a másik pedig:ACICUM DEHYDROCHOLICUM ostyában,vagy kapszulába.Biztos van a patikában.Remélem segit!Ha nyáron haza jövök,mindenképp ki próbálom!Szia pusy!
73. zizabella (válaszként erre: 70. - Dajcsesz)
2010. jan. 9. 22:29
Megköszönném, ha elküldenéd priviben....
72. dajcsesz (válaszként erre: 66. - Napalm)
2010. jan. 9. 17:05
Mint írtam, a tüneteim 3 kezelés alatt jelentősen javultak, foltjaim száma harmadára-negyedére esett vissza. Aztán - bár tovább is jártam és járok kezelésre - szép lassan visszajöttek a foltok úgy, mint az elején.
71. dajcsesz (válaszként erre: 65. - Zizabella)
2010. jan. 9. 17:02
Úgy tudom 6-10 ezer között van nála egy kezelés (mint mondotta m korábban én nem fizetek érte)
70. dajcsesz (válaszként erre: 59. - Zizabella)
2010. jan. 9. 17:00
Nem Budapesti, Bp-től 50 km keletre, ha érdekel priviben megadom az elérhetőségét.
69. dajcsesz (válaszként erre: 57. - Napalm)
2010. jan. 9. 16:59
Hát ezzel éln is így vagyok!
68. napalm (válaszként erre: 67. - Zizabella)
2010. jan. 8. 23:47

Szívesen.

Óóóó, az orvosok egy külön állatfaj;)

67. zizabella (válaszként erre: 66. - Napalm)
2010. jan. 8. 23:38

Köszi ...tudom milyenek a term.gyógyászok, de az orvosok sem különbek, sőt a gyógyíthatatlan betegekkel is milyenek...az utolsó percekig elfogadják a pénzt.

De azért a kisördög ott van az emberben...hátha tud segíteni , persze az ilyenekre alapoznak..

66. napalm (válaszként erre: 63. - Zizabella)
2010. jan. 8. 23:33

Egy tanács (én már csak így csinálom).

Lehet akármilyen hókusz-pókusz.

Én vállalom azt hogy mond egy árat, pl. 20.000 forint és ezért ő kezel állítása szerint meggyógyít.

Én azt mondom jó, adok 50.000 de csak akkor ha használ a kezelés.

Ha nem, akkor egy büdös vasat sem.

Ha meg tud gyógyítani jól jár ő is, én is.

Ha nem akkor ne baccon már át;)

Mert ezeknek a kuruzslóknak a 99%-a arra megy.

Tudják hogy a legtöbb sömörös ember legvégső kétségbe esésében bármit megad a REMÉNYÉRT hogy meggyógyuljon ezért le is húzzák őket.

Vigyázzatok.

65. zizabella (válaszként erre: 64. - Napalm)
2010. jan. 8. 23:32
nem tudom, majd meglátom hogy megéri-e
64. napalm (válaszként erre: 63. - Zizabella)
2010. jan. 8. 23:29
Nem kötekedésképp de szerinted egy természetgyógyász mennyit fog legombolni rólad?
2010. jan. 8. 23:28
sajnos nem sok, de az orvos megmondta hogy kenegethetem akár lósza..al is úgysem használ, és ő sokkal többet kért ezért..
62. napalm (válaszként erre: 60. - Náíma)
2010. jan. 8. 23:23
Szívesen.
61. napalm (válaszként erre: 59. - Zizabella)
2010. jan. 8. 23:22
Látom sok pénzed van, hajrá;)
60. Náíma (válaszként erre: 56. - Napalm)
2010. jan. 8. 23:21
Köszönöm!Megpróbálom!
59. zizabella (válaszként erre: 49. - Dajcsesz)
2010. jan. 8. 23:20
budapesti a természetgyógyász? ha igen engem érdekelne
58. napalm (válaszként erre: 55. - Zizabella)
2010. jan. 8. 23:18
És a mellékhatásoktól sem kell tartani;)
57. napalm (válaszként erre: 53. - Dajcsesz)
2010. jan. 8. 23:18

Figyi!

Nem iszom, nem dohányzom.

A nőzés azért megvan (mármint asszony pajtással).

Egyéb dolgokról nem vagyok hajlandó lemondani ha a fene-fenét is eszik.;)

56. napalm (válaszként erre: 52. - Náíma)
2010. jan. 8. 23:17

Szia!

Most szerencsére semmi;)

Le is kopogom.

Én azt javaslom menj el dokihoz az ízülettel, azt tudják kezelni.

De legelőször vérvétel javasolt (beutalót kérhetsz a körzetitől is, az egyszerűbb), nézzétek meg a rheuma faktort hogy nem magas-e?

Ha igen, akkor go reumatológus.

De hosszú távú gyógyszerezés nem javasolt.

Nekem (is) a bázisterápiát írta elő a doki (lsd. heti 15 mg Metho), na köszönöm inkább nem. Persze miután elmúlt az ízületi gyulladás.

55. zizabella (válaszként erre: 50. - Napalm)
2010. jan. 8. 23:15
A napi háromszori nagyon tetszett, ez is egy hatásos gyógymód, mármint pszihésen :))
54. zizabella (válaszként erre: 48. - Náíma)
2010. jan. 8. 23:12

Á dehogy próbáltam, csak nemrég olvastam róla egy másik fórumon, és gondoltam felteszem ide is a témát, hogy minél többen tudják meg. Hátha akad egy szakavatott aki többet tud erről.

A másik fórumon aki feltette ezt az epesavas dolgot azt törölték és ezen bevadulva megígérte, hogy beszél majd azzal az orvossal aki érintett ebben a témában, és majd tudatja mindenkivel.


Azért küldtem el én is ezt a cikket annak aki kérte priviben. De a neten több helyen is írnak róla meg lehet nézni.

Az ember úgy próbál segíteni a másikon ahogy tud, én egyenlőre így tudtam.

Jó éjt mindenkinek!!

53. dajcsesz (válaszként erre: 50. - Napalm)
2010. jan. 8. 22:58

Mária Treben nagyfüves könyve is ír diétát a psorira, 1,5 hónapi bírtam. Egyszerűen csak kompótot, és főzeléket, halat és csirkét lehet lightosan enni. Múltak, halványodtak, nem viszkettek annyira.


De erre azt mondtam, hogy inkább foltosan, de jóízűen.

52. Náíma (válaszként erre: 50. - Napalm)
2010. jan. 8. 22:58
Szia!Nekem is van úgy kb 16 éve.Nekem is fáj a bal sarkam belülső része,meg a bal könyökem,kb 3 hónapja,de nem is gondoltam volna,hogy a pikkelysömör miatt.Ird meg kérlek,hogy mid,és hogy fájt?Köszi
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook