Philips Senseo kávéfőzőgépről érvek, ellenérvek? (beszélgetés)
figyi, pontosan ez van nalunk is.
Nem tudom, hogy amit Kata emlit, az egaltalan Senseohoz valo-e.
A senseos padok nem foliasak.
szia! nem az a gond. megtalaltam a neten.
belinkelhetem, de hollandul van.
Nem mindegy, hogy a padnak mi a szama.
A te HD7823-asodhoz HD7005-os padtartot kell venned.
meg van meg a dobozod? :-)
(azert belinkelem,a rtani, nem arthat, elegge magaert beszel:
Szerintem nem egyforma forrócsokit lehet kapni itt és nálatok. Már Kat07 és írta, hogy náluk milyen, teljesen más, mint ami nekem van itthon. Innen rendeltem, nézd meg ilyen van e nálatok:
lehet, hogy megsem az egyszemelyessel??? kozben tortem az agyam, mert mar olyan regen hasznaltam azt.
Legkozelebb ha megyek boltba, veszek egy zacskoval es kiprobalom.
gyorsan megneztem milyen a te geped,
Ket padtartodnak kell lenni, egy egy- es egy ketszemelyesnek.
A csokit az egyszemelyessel kell kinyomni egy cseszehez.
az tuti, hogy jol hasznalhato mert en is probaltam.
csak egy kerdes, megcsinaltatok a kavefozo feltolteset vizzel ugy ahogy az a felhasznaloi kezikonyvben van?
szia! ne haragudj, csak most latom, hogy irtal.
A pad tarto tuleli majd a kavefozot, felesleges lenne venni.
boldog uj evet neked is :-)
Szia! Köszönöm, hogy írtál! Hát a forró csoki...:)
Én minden ötletre vevő vagyok, gyorsan ki is futottam kipróbálni, de nekünk olyan a pad, hogy nincs rajta fólia, csak egy műanyagféleségű rácsozott "tok"-ban van a por és az egész egy papírféleséggel van bevonva. Nem kell belenyomni a tartóba, nincs kattanás, semmi, de most kilyukasztgattam kicsit az alját, hátha segítek rajta, de még így is elég vizezett lé jött. Aminek köze sincs a forró csokihoz. :P De sebaj, dobok bele egy kis instant kávét, hátha iható lesz. :) Végül is nem a forró csoki miatt vettük a gépet, hanem a kávé miatt, de szerettem volna a lányaimnak is örömet szerezni. :)
További szép napot!
Szia! Bár nem engem kérdeztél, de... :) Ezek a szürök szerintem sokáig bírják, ráérsz venni.
A forró csoki... Nem tudom, otthon milyent árulnak, nekem olyan van, amit felbontás (fólia le), felrázás után kell a csokis pad tartóba tenni, nyomni kattanásig. Enélkül a kattanás nélkül nincs lyuk a csokis padon, és ilyenkor jön a vizezett lötty.
Szia ujlany! Rég tartottunk eszmecserét! :) Először is nagyon boldog új évet kívánok Nektek!
Aztán jöhet a kérdésem. Te, mint tapasztalt és évek óta senseo-zó, mit mondanál arra, hogy meddig bírja egy pad tartó? Sikerült gépet szereznem, (kunyiztam a Jézuskától, jó kislány voltam, úgyhogy megérdemeltem!) HD7823-ast, nagyon szépet, egy piros Marcel Wanders design-osat. Szép is, szuper is. Eddig az espresso az, ami mindegyőnknek bejön. De viszont csak a külön hozzá rendelt espresso pad tartóval, a géphez lévővel már egy túlvizezett lötty lett. (azért megittam, no pazarlás! :P ) Csináltunk (volna) vele forró csokit is, lett ahhoz is direktben pad tartó, de simán az első lefolyásnál csak színezett víz lett, de mikor másik pohárba átfolyattuk ismét a padot, na akkor ment a sűrűje. Mondtam a csajaimnak, ez kilőve a listáról. :P Szóval innen ered a kérdésem, hogy meddig bírja a gyűrődést egy ilyen szűrő? Érdemes vennem tartalékban, vagy ráérek majd évek múlva :)
Előre is köszi, ha válaszolsz! Szia!
a capuchino padban van egy reteg tejpor es felette a kave.
A latte gepnek pedig van egy tejtartoja, ahova magadnak kell beleontened a friss tejet.
ja, es van a senseo latte gep (az mas mint az alap) annak van tejtartoja is, es sima kavepaddal csinal cappuchinot.
Lejjebb mar irtam, en azt annyira nem ajanlom.
persze, lehet kapni cappuchino padot, direkt erre a celra.
Nemetorszagban (mashol meg nem lattam) pedig van Cafe Latte pad is, az is szuper jo.
Sziasztok!
Én leginkább cappuccino készítésre szeretném használni. Van olyan, amelyik nem vizet,hanem tejet nyom keresztül a párnán,vagy adagol a víz mellé tejet?
Nagyon köszi a jótanácsokat! :) Én nem vagyok szőke :), de Én is hajlamos vagyok külsőleg nézni a dolgokat és belebolondulni, de aztán a józanabbik felem dönt, és észérveket hozok fel a gyengébb felem ellen! :) És győz az erősebb! :P
További szép napot és jó vásárlást! :) Majd gondolj szegény Magyarországiakra, amikor az "óccsó" kávékat vásárolod! :))))
en szemely szerint nagyon meg vagyok elegedve, nekem a legelso modelltol kezdve, jopar volt, koztuk a Latte-s is. (mondjuk szerintem arra felesleges extra penzt kiadni, majd a felnottebb verizoja mar remelhetoleg kinovi a gyermekbetegsegeit).
Az elsot 2002-ben kaptam, a legregebbi tipust, es meg mindig mukodik (egy baratomnal).
En egyebkent tipikus szoke nos vasarlo vagyok, nem annyira funkcora mint kulalakra veszem. (ezert is botlottam bele a Dolce Gustoba). Aztan amikor mar megvan akkor rajovok, hogy de jo, hogy ezt is meg azt is tudja.
Na, kimentem a konyhaba megnezni, HD7823 ami most van, meg a Lattes, de annak nem tudom a modell szamat.
Anyukamnak az elso amit vittem, az 5 evig birta, aztan a feje elkezdett lazulni. De nala mindig nagyuzem volt, rajartak az ismerosok :-). Meg a fejhibaval is birta volna jo darabig, de jott valami unnep, igy kapott egy masikat.
A digitalis kijelzos ugy tudom annyival tud tobbet, hogy te hatarozod meg, hogy mennyire legyen eros a kave.
Ez egyebkent biztos izles kerdese, de ha en megnnek egy Senseo mokkat, 5 perc mulva elvinne a mento a szivdobgasom miatt Engem mar az extra dark is felporget.
EN szerintem a senseo nagy elonye, hogy nncs veszteseg, mert nem keszul felesleges kave, ha inni akarsz, csinalsz, ha nem, nem. (tudod mint a rendor a ket pohar vizzel, egyik ures, masik tele. Hogy ha ejjel felebred eldonthesse, hogy iszek-e vagy sem :-))). A masik, hogy mindig ugyanazt a minoseget, izt kapod, es en ezt kifejezetten szeretem benne.
Ha a szomszed meghiv kavezni (nem senseozik) tenyleg soha nem tudom, hogy csak egy gyenget iszom majd, vagy kiugrik a szivem. A Senseonak ilyen azert nincs amig te valasztod ki a padot.
AH... (XL Eindhovenben az tuti). Szerintem ma reggeltol, mert tegnap este fl 10-kor pakoltak ki.
D.E. 25%, Perla 50%
lanyok, szepen kerlek benneteket, kerdezoskodjetek meg a kavefozorol, vagy a padokrol.
Ma bementem az egyik legnagyobb aruhazba itt, es a D.E. padok 25%-kal le vannak ertekelve, egy valamivel gyengebb marka meg 50%-kal.
Ha lemegy 75%-ra, akkor vallalom, hogy kuldom nektek innen nagy dobozokban. :-)
koszi :-)
hat igen, szegeny D.G.-t csak szepsegkiralynonek hivom :-))))
en ugy tudom, hogy otthon is lehet az osszes padot kapni:
szerintem az rablas amit ezen a website-on kernek erte, itt kint sokkal olcsobb. (kb. felar)
kar hogy a Douwe Egberts igy felnyomja az arakat otthon.
ja, es meg annyit, hogy van digitalis valtozata is, ahol te hatarozod meg, hogy milyen erossegu kavet nyomjon ki.
Azonkivul a fejlettetbb "sima" verziokban is megvalatszthatod, hogy mokkas cseszenyi, normal kavespoharnyi, vagy hosszu kave keszuljon.
Van a Senseo Latte is, amihez meg tejtaro is jar, igy jo kis tejeskave is keszitheto.
lehet kapni extra eros, es mokka parnakat is.
Eddig meg mindenkinek megfelelt, ha a megfelelo parnabol foztuk.
Hollandiaol a teljes otthoni rokonsagot letereritettem mar senseo kavefozovel. Kb. 10-12-t vettem.
Legutobb magamnak vettem egy Dolce Gusto kavefozot. Iszonyat szexi, bele lehet szeretni, de olyan unintelligens, hogy kiakad tole az ember.
Egy hete kesobb irany a bolt, vettem egy Senseot, most megint azt hasznalom.Nem tudom otthon lehet-e mar olyat rendelni aminek a kulseje sajat design. vagyis te tervezheted meg a szinet es mintajat. Itt mar az is nagyon megy.
en csak ajanlani tudom.