Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Köszi. De ez nekem még mindig nagyon bonyoltltnak tűnik. És a férjednek mit adsz enni?
Enyém elég sokat eszik, és imádja amiket főzök, neki muszáj azt amit eddig.
Majd idővel biztos belejövök.
Ma este megyek diabetológushoz, kíváncsi vagyok mit mond.
Nem ilyan bonyolult, csak meg kell tanulnod.
Ami nekem nagyon macerás az az, hogy reggel be kell készíteni az összes kajcsit egész napra. Ha elmész valahova akkor is gindoskodnod kell róla, hogy be maradjon el egy étkezés sem.
De attól ne félj, hogy éhes leszel. Én 160 grammos CH diétát kezdtem el, de nagyon sok kaja volt, én nem bírtam annyit enni, mert közben fogyóztam is.
Ebédre pl. 40 gramm CH-t kell enni. Hát ez elég sok. Ha arra gondolsz, hogy a húsban, zöldségben, salátában majden nulla a CH.....
De a neten nagyon sok recept van. Csak hát folyton főzicskézni kell.
Az endokrinológusom azt mondta, hogy be kell illeszteni az étkezésbe a korpát, mert az lassítja a cukor, szénhidrát felszívódását. És a nyers, darabos zöldség a jó, mert fontos, hogy rágjunk. A pépesített, turmixolt ételek túl gyorsan szívódnak fel.
Fehér liszt, cukor, fruktóz, méz felejtős. A magvak nagyon jók, mint a kesudió, dió, mogyoró stb. Csak ne sokat, mert 100 grammban van vagy 600 kaloria. (Pedig úgy imádom) Nem szabad diabetikus dolgokat venni, mert mind fruktózzal készülnek, és azt nem szabad enni, mert ugyanolyan kis molekulájú CH, mint a sima cukor meg a méz, és ezért gyorsan szívódnak fel. Ha tudsz mozogj picit, ha a babó jól van, pl. sétálj fél órát hetente többször, ez égeti a cukrot.
Reggel érzékenyebb az inzulin termelődés, ezért csak lassú CH-ot szabad, ezért gyümölcs, tej, joghurt reggelire nem jó.
Nézz valamilyen jó édesítőszert. A Norbi boltokban pl. Van mindenféle. Van amelyik nagyon rossz ízű, próbáld ki mi izlik neked.
Kenyér teljes kiörlésű, ha lehet ne búzalisztből, de barna legyen mindenképpen, mert abban van teljeskiörlésű liszt is és az lassítja a gyors kis molekulájú, finomított CH felszívodását.
Egyél csiamagot. Nagyon fini, és egészséges, omega 3. Csiapuding nyami! Lesd meg a neten.
Hát most más nem jut eszembe.
Én már így étkezem egy ideje, csak nem tudok olyan sok CH-t megenni. Nem fogsz éhezni, csak kicsit több meló.
Jó éjjt mindenkinek!
Puszaaaaaa
Szia😊
A streptococcus észrevehető volt valamilyen formában vagy csak a vizsgálatkor derül ki. Tartok én is valamitől ez a rózsaszínes nem igazàn múlik. Nekem sose volt ilyen bajom és idegesit. Egyszer volt kismedence gyulladásom de ott semmi folyásom nem volt.
Neked ez honnan jött????
Ezt még nekem is tanulmányoznom kell.
Napi 6x kell enni és meg van adva hogy melyik étkezésre hány gramm szénhidrátot lehet enni, összesen 200 g lehet egész nap.
Úgy látom no cukor, no fehér liszt és figyelni kell még melyik étkezésre kell gyorsan meg lassan felszívódó CH. Nagyon bonyolultnak tünik.
Ma voltam dokinál, 18 hetesek vagyunk. Megnézte Babókát kb. 228 grammos.
A magasabb terheléses cukrommal elküldött diabetológushoz addig meg csináljak 200 grammos CH diétát. Ááá
Ettől tartottam. Majd át kell tanulmányoznom.
És nem zavar be a most szedett gyógyszerekbe a streptococcus elleni?
Esetleg rákérdezhetnél a dokinál a Prednisolonra.
Azért fura, hogy ugyan az a klinika, és kinek adnak, kinek nem.
Igen igen....van egy jó labor oda szoktam járni ha nagyon kell valami.
Csak tudjátok az ember hisz az orvosának. Felhoztam pestre a progit reggel ittam azért kettőt nyugodt legyen a lelkem és hogy talán az megszünteti a kis barnázást bár ezt annak se mondanám mert csak papiron látszik és nem is barnás hanem olyan rózsaszínes.
Érzem a hasam kicsit néha. Már azt is gondoltam valami katyvasz van odabent.
Most megiszok mèg 2....most kezdtem meg a dobozt bajom ugyse lesz tőle a héten elég lesz,utàna meg vérvétel magán uton ha màr senki nem küld el.
Nagyon kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
A kapcsolattartónak írtad v. a dokinak egyenest? Biztos lesz valami jó ötletük. Drukkolok!
Menj el magán Hcg vérvételre.
Ugye nekem is mondták a Reprofitban hogy beülti után 2 hét mulva vérvétel.
Én a Centrumlabhoz mentem, kifizettem.
Asszem 3200 Ft volt.
A Prednisolonra gondolsz? Neked nincs a táblázatodban? És az Aspirin protect?
Nekem mindkettőt az Estrofemmel egyszerre kellett elkezdenem szedni.
Ma írok a dokinak, hogy mi a helyzet. És megpróbálom túlélni a holnap reggelt.
Mindig reggel a legborzalmasabb a lelkem. Aztán a vendégeimmel megnyugszom kicsit.
Nekem nem zavart a Diphereline, de ugye én a ciklus 25. napján kaptam meg a bogyókákat.
De ha meg mejön neked, akkor mostanában kéne nem?
Mert ha meg később, akkor nagyon korán lesz még a beültihez nem? Nagyon zavaros így.
A mensim az végül volt....olyan piros semmi darabos semmi,semmi alvadt. Négy napig tartott ma most ilyen kis piszkolós vissza jött de nem állandó....és szurkál néha a hasam...olyan mintha ujra menstruálnom kellene. Utrót persze nem szedem.
A nőgyógyászom isteni bármikor hivhatom de most sztem műt mert nem vette fel ugy h később hivom h jol van e ez igy.
Biztosan nincs ott a baba? Ez nem volt nirmális mensi.
Azonnal keress fel egy jó nődokit!!!
Én is csak pislogtam miért csak ennyi. Elvileg 5 irt fel de csak 4 kellett neszednem. Azt mondta azt az egyet majd megbeszéljük....hát aztán örültem ha szóba áll velem. Azóta se volt szó erröl....semmiről se volt szó mert vissza se hivtak. A mesim elmult viszont vissza jött valami piszkolós hüvelyi vérzés olyan mint a barnázás el se nagyon jut az alsóneműig. Ez a 6. napja,majd hivom a nőgyógyászom ez normális e.
Eddig ennyi történt.
Tènyleg azt remélem a következő dokimmal mindent megtudok majd beszèlni.