Pécsi Meddőségi Központ (beszélgetés)
Szia. Egyet írt Totokriszta:
"Szia.köszi nagyon aranyos vagy.nyugi nálad is minden ok lesz csak rossz h még ennyit kell várnod.én a legjobban attól féltem h nem lehet inni enni de ez ott mar nem is érdekelt.reggel 7re mentem a recepcióra érdemes kicsit előbb odaérni mert 7kor már sokan voltak.de nem tartott sokáig.megtörtént a betegfelvétel és a papírjaimmal felküldtek az osztályra.ott bekísértek az ágyhoz át kellett öltözni pizsibe .aztán ott is volt egy betegfelvétel szerűség.utána adtak egy kék fertőtlenítős lötyit amivel le kellett zuhanyozni.onnantól meg ültem az ágyon és vártam.egyszercsak jött egy pasi h mehetek vele a műtőbe így legalább már nem volt időm gondolkodni.addigra már se éhes se szomjas nem voltam.kb 11:20 körül kerültem be és kb 1 órás volt.a mütőben minden ki annyira aranyos volt h konkrétan elfelejtettem félni 😊mindent mondtak h mit fognak csinálni.amikor vénásan benyomtak vmi cuccot onnan se kép se hang.csak az ébredés volt kicsit kellemetlen arra emlékszem h olyan volt mintha nem kapnék levegöt.utána visszatoltak a szobába.még két órán keresztül nem lehetett enni inni csak pihenni.nekem csak laparoszkópia volt nem volt katéter.egy lyuk van rajtam a hasam aljan és a kőldökömnél van egy varrat.a műtét utani egy két óraban görcsölt a hasam meg kicsit véreztem
Azért megosztom Veled a legdurvább FSH értékeimet, az egyiket pont a lombikos hónapban produkáltam:
28, 39, 68, 20 (ez volt a lombikos)
A legalacsonyabb, ha jól emlékszem, 10,9 volt.
Az AMH-m meg aztán a zérótól a majdnem kettőig mindent bejárat.
A lombik után nekem nem volt beültetés, az endokrinológus is és a lombikos doki is ragaszkodott hozzá, hogy előbb a pajzsmirigyem, amit ugye a lombik szétcseszett újfent, legyen visszaállítva. 3 hónapot terveztünk, de végül 7 és fél lett belőle, a petefészkeim pedig szépen le is álltak, így szó szerint ciklus nélkül építettek nyálkahártyát júliusban. A hat hetes uh-s papíromra rá is írták, hogy sorvadnak a petefészkeim. (Disztrófikusak)
Úgyhogy nálam szó szerint az utolsó cseppeket csikarták ki a petefészkeimből.
Nekem az FSH-val és az AMH-val voltak zűrök, mindenkinél kicsaptam vele a biztosítékot, na meg a korommal, de végül azért csak találtunk olyan dokit, aki tudott érdemben segíteni.
Nekem egyetlen lombikom volt és abból az egyik kis lemaradó, de később mégis belehúzó kis sztahanovista itt ül már a pocakban. Mindjárt vége az első trimeszternek is és eddig tetszik neki az albérlet.
Jó a progeszteron értéked, de ami utána van, hogy milyen minőségű a petesejt, vagy a méhnyálkahártyába miért nem tud beágyazódni, ezeket sajnos nem lehet tudni. Olyan sok minden tényező kell, hogy együttálljon.
Az FSH miatt szerintem ne aggódj, ahogy Ursula is írta, ez változik, ha megnyugtatna, nézesd meg következő hónapban.
Nagyon nehéz ez, mert ha az ember bekerül a meddőségi kivizsgálásba, akor óhatatlanul csalódottságot fog érezni a teste miatt, hogy miért nem sikerül, a számok rabja lesz, hogy ennek meg annak az értéknek mennyinek kell lennie. Én is így voltam, de egyre inkább kezdek úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy lehet akármilyen probléma, akkor is jöhet a baba spontán. Egy kolléganőmnek egy kaális orvos azt mondta, hogy olyan immunológiai problémája van, hogy lombikkal se lesz gyereke. Nem emiatt, hanem más okból végül nem is próbálkoztak beültetéssel, és egyszercsak, 39 évesen babát várt. :)
Egy másik szép történet, itt a fórumon olvastam, hogy férfigondok miatt több sikertelen lombikon volt túl a pár, és ott is spontán teherbeesett a csajszi. Hinni, bízni, reménykedni kell, nem szabad feladni!
A progeszteronom 29,4 nmol/l volt a 21. napon és a doki fűzte hozzá ehhez, hogy ugye ezek alapján volt peteérés. Akkor talán az rendben lenne úgy-ahogy? És utána történik valami? Nem jó minőségű a pete és amiatt nem sikerül?
Bocsánat, ha olyat kérdezek ami egyértelmű vagy már sokat beszéltetek róla de tényleg hosszú a fórum, nehéz mindent visszakeresni :) Szóval Ursula33, neked is FSH gondod van? Mármint a leírtak alapján, hogy 10 alatt sosem volt az értéked. És ha jól értelmezem, nálad már lombik is volt? :(
Próbálom magamban rendbe tenni ezeket a dolgokat és átgondolni a lehetőségeket. Még tényleg az elején vagyunk és sok minden nem tiszta illetve újdonság számomra. De az ilyen magas 17 körüli fsh már lombikhoz is sok lenne? Ez tényleg így van? Gondolom spontán teherbeesni nem sok esély van?
Nekem soha nem volt 10 alatt az FSH-m, sőt, a progim is folyton alacsony és mégis csomószor mondta a dokim, hogy látja az uh-n, hogy van peteérésem. Nekem natív ciklusban is tudtak petesejtet leszívni és abból is lettek embrióim, nyár elején is például kettő, öt napos.
Szóval szerintem ez is egyéni lehet. Nyilván nem jó ha magas az FSH, de nekem mióta 3 éve rendszeresen nézik az FSH-mat, mindig van 1-1 brutál magas hónap, de utána hónapokig 10 körül van.
Sajnos ugye nálam a hashymoto zabálja a progeszteront.
Nagyon koszonom a valaszokat es a biztatast is! Egyelore meg idegenkedem a dologtol. Felek az altatastol, igy elgondolkodtam kicsit azon amit Panna irt, hogy pesten letezik nem altatasos forma.
Meg abban segitsetek egy kicsit, hogy megertsem ezt a franya FSH-t. Ha ugye tul magas ez gatolja a peteerest? Mert az tiszta sor, hogy a petefeszek elegtelensegre/kimerulesre utal, csak akkor a 21. napi vervetel szerint nem kellett volna lenni peteeresnek sem? Az pedig volt...
Ez a ma reggeli 3.napi vv eredményem:
TSH 1,930 mU/l 0,270-4,200
Anti-TG autoantitest 11,8 IU/ml <40,0
Anti-TPO autoantitest 13,2 IU/ml <35,0
LH 1,9 U/l
FSH 4,40 U/l
Ösztradiol 125 pmol/l
Testoszteron 0,80 nmol/l 0,22-2,90
Prolaktin 16,80 ng/ml 4,79-23,30
Nekem jónak tűnik,talán a TSH lehetne még kicsit alacsonyabb nem?
Az a jó hogy itt mindannyian együtt átlendülünk ezeken a dolgokon <3
Sibob fogd úgy fel mint egy jó pihenés,aludj egy jót és pihenj,feküdj és ne foglalkozz semmivel :)
Hú én nagyon bírom az altatószert ;) nyomják be aztán azt szerelnek rajtam amit akarnak, szerintem jobb is,hogy nem hallok semmit :))) utána sose hánytam. Nagyon sokat kell inni,hogy kimenjen a hatása, mert napokig olyan gyenge vagyok, mint a harmat.
Hamar túl vagy rajta csak egyet kell kórházban aludni. Biztos minden rendben lesz! Drukkolok!
Én is vártam a brutális rosszulléteket, amikkel paráztattak.
Azt kell mondjam, életem egyik legjobb szunyálása volt. Mikor felébredtem, semmi, de semmi bajom nem volt.
Engem a drága anyukám ijeszgetett már gyerekkoromtól halálra mindig, hogy folyton elmesélte az altatásos, szüléses és egyéb orvosos rémtörténeteit. Úgyhogy altatás előtt én szabályos pánikrohamot kaptam két éve.
Utána, amikor felébredtem, elhatároztam, soha a büdös életben senkinek a rémtörténeteit nem vagyok hajlandó meghallgatni. Unokahúgomat is elküldtem pár hete a pics@ba, mert mindenféle beteg gyerekes videókat küldözget nekem. Nem nem nem!
Minden ilyet zárj ki!
Nem lesz semmi baj!
Megértelek, hogy félsz az altatástól, én is nagyon, egyszer altattak, akkor nagyon rosszul voltam ébredés után, csomót hánytam. Egy rokonom mondta, hogy azt kell mondani az aneszteziológusnak, hogy nagyon hányós típus vagy, akkor kíméletesebben fognak altatni.
Ha tényleg nem tudod rávenni magad a műtétre, akkor van egy másik út, csak az nagyon drága és Pestre, magánrendelőbe kell menni érte, HyCoSy átjárhatósági + office méhtükrözés, ezzel a két vizsgálattal ugyanúgy meg tudnak nézni mindent. Csak kérdés, hogy az orvosod lehet tud valamit, ami miatt a műtét az indokoltabb. Bár ha a korábbi császár ilyen rizikófaktor nálad, akkor gondosan mérlegelni kell a bevavatkozás előnyeit és hátrányait. Szerintem beszélj az orvosoddal, hogy mit gondol erről a másik verzióról.
Vitaminok kapcsán és a 100 mg-os Q10-et ajánlom, javíthatja a sejtek működését.
Sziasztok! Totokriszta, nagyon köszönöm a részletes választ ezzel kapcsolatban. Nem is a beavatkozástól félek, mert nyilván a cél lebeg az ember szeme előtt és amiatt sok mindenre képesek vagyunk...csak...nekem az altatással vannak gondjaim. Attól parázok, annyi sok rosszat olvasni róla. És a dokim is hozzátette ehhez az egész laparhoz, hogy van némi kockázat, hogy pl megsértenek valamit menet közben plusz rizikófaktort növeli,hogy császárral szültem.
Ne haragudjatok a kérdésemért, és nem hitetlenkedem, elfogadom a helyzetet de mégis..hátha van valami ami kicsit is segít a dolgon mielőtt belevágnék ebbe.
Tudnátok valamit javasolni, amit elkezdenék szedni? Olvastam, hogy többen szedtetek D vitamint vagy méhpempő? Alapvető gondom az őrült magas FSH szint (17,7 U/l) Elméletileg a többi hormon rendben, sőt 21. napi vérvétel szerint volt is peteérés. Köszönöm, és bocsánat ha hosszú és panaszkodós lett, de egyelőre a laparoszkópiától nagyon tartok!
További ajánlott fórumok:
- A Sote I. mint meddőségi központ
- A budai Meddőségi Központba járunk
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?
- Melyik meddőségi központot válasszam? Segítsetek!:)))))))
- Melyik a legjobb meddőségi központ és miért?
- Melyik a legjobb meddőségi központ?