Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pécsi Meddőségi Központ fórum

Pécsi Meddőségi Központ (beszélgetés)

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯
28315. Panna07 (válaszként erre: 28313. - Esztike79)
2019. szept. 30. 15:15
Igen, ez a röntgenes átjárhatósági a HSG, ezt itt nem javasolják már, mert valamennyi sugárterhelést kap a petefészek, és ha ambulánsan végezhető átjárhatósági jön szóba, akkor az ultrahangos verzió előnyösebb.
28314. Esztike79 (válaszként erre: 28299. - Gizuskaa)
2019. szept. 30. 15:06
🍀🍀drukkolok🙂
28313. Esztike79 (válaszként erre: 28310. - Kékáfonya)
2019. szept. 30. 15:05
Nekem mikor felkerestem a nődokim,hogy nem jön össze a baba,egyből átjárhatóságira küldött.addig semmi azt mondta,mert ha ott a gond nem kell kísérletezni inszemmel.nem tudom milyen eljárással csinálta.a kórházba reggel bementem, bementünk a röntgenbe,ott felvezetett egy csövet,benyomta a kontraszt anyagot,megröngenezte és jöhettem haza.azonnal látta is az eredményt,egyik oldal teljesen elzárt másik oldalan egy darabig átjárható majd zárt.nálunk itt mindenkinek így csinálják.nem kellemes,főleg görcsökkel jár mikor távozik a kontraszt anyag.bocsi,hogy leírtam,naivan azt gondoltam mindenkinek ilyen ez a vizsgálat 🙂hajrá a babákért😊
28312. Panna07
2019. szept. 30. 14:49
Lehet kicsit félreérthető voltam, nem úgy értettem, hogy a folyamat elején nem nézik meg az átjárhatóságot, itt Pécsen nagyon helyes a protokoll, hogy inszemináció/lombik előtt megcsinálják. Sajnos más helyeken még lombik előtt sem csinálnak laparoszkópiát.
28311. Totokriszta (válaszként erre: 28310. - Kékáfonya)
2019. szept. 30. 14:23
Nekem is az első inszem előtt megcsinálták a lapart,sőt nem is mehetett volna anélkül az inszem. a meddőségis orvosom kért időpontot,ott a klinikán meg is csinálták,talán egy hónapot kellett rá várnom.a műtét után 4 hét volt amíg nem lehetett házaséletet élni,utána jöhetett az első inszem.
2019. szept. 30. 13:48

A vérvétel rejtélye megoldódott, beszéltem a dokimmal telefonon. Legalább tudom hova menjek. 😊

Az átjárhatóságit szerintem megcsináltatom mert tudom hogy ott nekem zűr van. Egyszer már volt laparom Pécsen tizensok éve, ott mondták hogy egyik oldal zárt, másik is éppencsak átjárható nagy nyomással, lombik kell. Aztán akkor rég a lombik előtti utolsó hónapban spontán lettem babás, a doki szerint a kontrasztanyag nyitotta meg az egyik vezetéket, mert előtte 2 évig nem sikerült. Most meg megint nem. 🙄

28309. Gizuskaa (válaszként erre: 28304. - Kékáfonya)
2019. szept. 30. 13:44
Nekem még inszem előtt (az első konzin mondta ) kérte a doki, sőt ő maga intézte az időpontot a laparos átjárhatósági vizsgálatra. Ott csinálták Pécsen. Pont az volt a lényeg, ha találnak valami nem odaillőt a méhemben, akkor azt rögtön tudják kezelni is. (Persze nem találtak semmit) Elég gyorsan kaptam rá időpontot, talán 1 hónap volt. Utána megint konzi, aztán kezdtük az inszemet. Lombikot nem csinálnak nélküle úgy tudom.
28308. Évi anyuka (válaszként erre: 28306. - Panna07)
2019. szept. 30. 13:28
Aztaaa, de profi valaki! :)
28307. Évi anyuka (válaszként erre: 28304. - Kékáfonya)
2019. szept. 30. 13:24

Hú a 4 hónap jó sok, nekem is ennyit kellett várni. Januárban kértem időpontot és május végére kaptam.

Abban az esetben érdemes átjárhatóságit csináltatni, ha bizonytalan vagy (vagy az orvosod), hogy esetleg emiatt akadályozott a teherbeesés. Nekem a saját dokim csinálta, ő maga javasolta. Én már úgy mentem a meddőségibe, hogy vittem magammal az eredményt.

Ha úgyis sokat kell várnod, akkor szerintem csináltassad meg. Biztos, ami tuti ;) Nehogy az legyen, hogy kivárod a 4 hónapot, konzultáltok a dokival, utána meg még várjál ki tudja mennyit, mert az átjárhatóságit meg kell csináltatnod. De majd nyilván ti döntitek el.

A vérvételben nem tudok segíteni...

28306. Panna07 (válaszként erre: 28304. - Kékáfonya)
2019. szept. 30. 13:19

A vérvételre úgy tudsz elmenni, hogy bemész a meddőségi központ épületébe, a recepción bemutatod a papírt,amit most kaptál, ott majd kapsz kémcsövet és egy másik papírt, ezekkel kell majd a vérvételi helyiségbe menni, ami egy picike ház a klinika udvarán.

Pécsen első körben nem foglalkoznak az átjárhatósággal, amiket mondtak neked, vérvételek, rákszűrés, 12. napi ultrahang, ezeket kérik első körben. Az orvosod szerintem arra gondolt az átjárhatóságinál, hogy inkább laparoszkópiát fognak kérni, azért is, mert Pécsen nincs lehetőség HyCoSy-ra (ez az ultrahangos átjárhatósági), legalábbis áprilisban nem volt. Vagy azt csinálod, hogy kivársz január végéig, legkorábban szerintem márciusban tudnák megcsinálni a műtétet, de az elég sok idő. Vagy ha minél előbb szeretnéd tudni a viszonyokat, elmész magadtól valamelyik városba HyCoSy-ra, annyi h ez elég drága, 50-60 000 Ft, de ez ugyanúgy megmutatja az árjárhatóságot, a méh esetleges rendellenességeit. De lehet, hogy a HyCoSy eredmény ellenére, a korod miatt ők mégis kérni fogják a műtétet. Ami a műtétes verzió mellett szól, az az hogy egy esetleges endometriózist csak az tudja feltárni (bár Koppán prof mint a betegség szakértője, ultrahang alapján is látja).

Én végigcsináltam ezt, mérlegeltem a dolgokat, elmentem HyCoSy-ra, most szeptemberben mutattam meg a meddőségis dokimnak a leletet, elfogadta, és most októberben kezdjük a Clostis rásegítést.

28305. Gizuskaa (válaszként erre: 28303. - Zoma7)
2019. szept. 30. 12:58

Mindet biztos nem. Még megy a matek! :D

Még holnapig alszunk rá egyet ;)

28304. kékáfonya (válaszként erre: 28300. - Évi anyuka)
2019. szept. 30. 12:58

Gizuska, nagyon drukkolok! 🤗

Hát voltam a dokinál, azt mondta nem csinál UH-os átjárhatóságit de szerinte nem is fognak kérni Pécsen így közel a 39-hez. Azt mondta hívjam fel Pécset, kérjek időpontot, meg adott vérvételre papírt. Azt mondta keressem a Nórit a földszinten. Én meg elfelejtettem megkérdezni melyik földszinten? Úgyhogy azt se tudom hova kell menbem vérvételre. 😔

Pécsre jan 29-re kaptam időpontot, az 4 hónap. Addig kell a vérvételeket, a cytológiát meg a 2 vérvétel között egy 12 napi UH-ot összeszednem. Nem mondták hogy kellene átjárhatósági. Azt se tudom így megcsináltassam-e. Több lett a kérdőjel mint volt.

28303. zoma7 (válaszként erre: 28299. - Gizuskaa)
2019. szept. 30. 12:53

Szuper 😊

Hányat kértek? Mindet?

28302. Ursula33 (válaszként erre: 28299. - Gizuskaa)
2019. szept. 30. 12:13

De jó! Hajrá kicsi Gizuskaak!!!

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

2019. szept. 30. 12:03
Gizuskaa, nagyon-nagyon szorítok neked holnapra!
2019. szept. 30. 12:03
Kékáfonya, írd majd meg, mit mondott az orvos!
28299. Gizuskaa
2019. szept. 30. 11:25
Most kaptam a jó híreket. Holnap megyek beültetésre, 3 petesejtből 3 szépen osztódott. ;)
28298. Évi anyuka (válaszként erre: 28297. - Kékáfonya)
2019. szept. 30. 08:39
Köszönöm, nagyon jól esik, hogy ennyien izgulnak értem. 😌 Remélem megfelelően állnak a csillagok 😉
2019. szept. 29. 22:10

Évi anyuka, nagyon szorítok neked holnapra!

Én holnap megyek a dokimhoz megbeszélni a továbbiakat. Nem tudom mire számítsak, van bennem jóadag szorongás. De úgyis sikerül valahogy. 😊

28296. Ursula33 (válaszként erre: 28295. - Évi anyuka)
2019. szept. 28. 21:04
Nem kell bemenni melózni. Én se dolgoztam. De nyugodtan matass otthon, nézz filmeket, sétáljatok nagyokat.
28295. Évi anyuka (válaszként erre: 28294. - Ursula33)
2019. szept. 28. 12:14
Persze értem én, lehet hogy átestem a ló túloldalára. Csak úgy érzem, hogy eddig mindent megtettem a siker érdekében, mégse jött össze. Ezért gondoltam, hogy otthon leszek, pihenek, hátha így majd sikerül. Mert ezt a verziót még nem próbáltam. Előző kettő inszem után pedig még két napig fájt a méhem és a petefészkeim, mintha késsek szurkáltak volna, és dolgoztam mellette. Most nem fogom ezt tenni, mert nagyon kellemetlen volt az előzőknél, ezért maradok most itthon. Párom is támogatja.
28294. Ursula33 (válaszként erre: 28293. - Évi anyuka)
2019. szept. 28. 10:20

Mondjuk nekem inszem nem volt, de nekem beültetés után határozottan megtiltotta az orvos a haverészést. A beültetés napján pihentem kicsit (bár közben autóztunk 600 km-t), de utána jöttem - mentem. Maratont nem futottam, de nem is feküdtem.

Állítólag, egyrészt kell a méh vérellátásához a mozgás, másrészt ha természetesen esnél teherbe, nem is tudnál róla még.

Sőt! Öt nappal beültetés után sikerült forró olajjal megégetnem magam, nem kicsit, ügyelet lett belőle.

És itt a pocakban a baba...

2019. szept. 28. 09:30
Szerintetek elmehetek futni a tüszőérés, tüszőrepedés környékén? Már félek mindentől, nehogy ezen múljon bármi. Viszont nagyon hiányzik, mert hetente 2-3szor futok. Inszem után nem fogok menni, még táppénzre is kiírattam magam egész jövő hétre. Csak fekszem 3 napig és megtermékenyülök. Ez a tervem.
28292. Gizuskaa (válaszként erre: 28288. - Szilvi_86)
2019. szept. 28. 07:55

Mi is jàrunk, eggyütt is meg külön is. Nekem szükségem van rá, és férjem is ott többet beszélt, mint otthon. :D A pszichonénink teljesen más megvilágításból látja a dolgokat, és így rá tud vezetni a megoldásra,ha elakadunk az életben. Szerintem a mai világban már nem ciki, menjél ha már gondoltál rá.

Én kineziológushoz is járok, nekem az is jót tett.

28291. saxoo92 (válaszként erre: 28288. - Szilvi_86)
2019. szept. 28. 07:21
Én csak ajànlani tudom neked,nekem nagyon sokat segít és amúgy a csalàdtagokkal meg a baràtokkal nem tudsz erről beszélni vagyis én nem mert mindenki nagyon okos...ne csinàld ezt ne csinàld azt,egyél ezt igyàl azt ..és ha nem sikerül a baba akkor meg kb én vagyok hibàztatva ...én most is elmentem pszichológushoz és mondta ,hogy zàrjak ki mindenkit,ha nem sikerül az nem azért van mert nem fekszem 2 hetet vagy nem eszek meg egy kiló túrót vagy stb...miutàn berakjàk őket onnantól a Jóisten tudja min múlik. Én tàmogatom ,hogy menj pszichológushoz ,nagyon jót fog tenni. 🙃
28290. Ursula33 (válaszként erre: 28288. - Szilvi_86)
2019. szept. 27. 22:19
Én a mai napig heti szinten dumálok egy pszichológussal. Már megkattantam volna nélküle.
28289. Panna07 (válaszként erre: 28288. - Szilvi_86)
2019. szept. 27. 21:14
Dehogy nézünk hülyének, megterhelő a léleknek ez az egész. Úgy tudom van pszichológusra lehetőség a központban, de részleteket nem tudok. Én most kértem időpontot kineziológushoz, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
28288. Szilvi_86
2019. szept. 27. 20:06
Most lehet hülyének néztek. De gondoltam felkeresek egy pszichologust akivel leülök erről az egész témáról beszélni. Pécsen a klinikán van pszichológus? Esetleg járt már valaki nála?
28287. Szilvi_86
2019. szept. 27. 16:03
Saxoo92, Gizuskaa Nagyon szorítok nektek. Ügyesek legyetek!! 🍀🍀🍀 Majd írjatok hogy mi történik veletek!! Gondolunk rátok!! :)
28286. Panna07 (válaszként erre: 28282. - Évi anyuka)
2019. szept. 27. 12:20
Nagyon örülök a jó fejleményeknek, tényleg jól tetted, hogy nem hagytad magad múltkor és a 10. napon mentél. Nagyon drukkolok!
❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook