Pécsi Meddőségi Központ (beszélgetés)
A vérvétel rejtélye megoldódott, beszéltem a dokimmal telefonon. Legalább tudom hova menjek. 😊
Az átjárhatóságit szerintem megcsináltatom mert tudom hogy ott nekem zűr van. Egyszer már volt laparom Pécsen tizensok éve, ott mondták hogy egyik oldal zárt, másik is éppencsak átjárható nagy nyomással, lombik kell. Aztán akkor rég a lombik előtti utolsó hónapban spontán lettem babás, a doki szerint a kontrasztanyag nyitotta meg az egyik vezetéket, mert előtte 2 évig nem sikerült. Most meg megint nem. 🙄
Hú a 4 hónap jó sok, nekem is ennyit kellett várni. Januárban kértem időpontot és május végére kaptam.
Abban az esetben érdemes átjárhatóságit csináltatni, ha bizonytalan vagy (vagy az orvosod), hogy esetleg emiatt akadályozott a teherbeesés. Nekem a saját dokim csinálta, ő maga javasolta. Én már úgy mentem a meddőségibe, hogy vittem magammal az eredményt.
Ha úgyis sokat kell várnod, akkor szerintem csináltassad meg. Biztos, ami tuti ;) Nehogy az legyen, hogy kivárod a 4 hónapot, konzultáltok a dokival, utána meg még várjál ki tudja mennyit, mert az átjárhatóságit meg kell csináltatnod. De majd nyilván ti döntitek el.
A vérvételben nem tudok segíteni...
A vérvételre úgy tudsz elmenni, hogy bemész a meddőségi központ épületébe, a recepción bemutatod a papírt,amit most kaptál, ott majd kapsz kémcsövet és egy másik papírt, ezekkel kell majd a vérvételi helyiségbe menni, ami egy picike ház a klinika udvarán.
Pécsen első körben nem foglalkoznak az átjárhatósággal, amiket mondtak neked, vérvételek, rákszűrés, 12. napi ultrahang, ezeket kérik első körben. Az orvosod szerintem arra gondolt az átjárhatóságinál, hogy inkább laparoszkópiát fognak kérni, azért is, mert Pécsen nincs lehetőség HyCoSy-ra (ez az ultrahangos átjárhatósági), legalábbis áprilisban nem volt. Vagy azt csinálod, hogy kivársz január végéig, legkorábban szerintem márciusban tudnák megcsinálni a műtétet, de az elég sok idő. Vagy ha minél előbb szeretnéd tudni a viszonyokat, elmész magadtól valamelyik városba HyCoSy-ra, annyi h ez elég drága, 50-60 000 Ft, de ez ugyanúgy megmutatja az árjárhatóságot, a méh esetleges rendellenességeit. De lehet, hogy a HyCoSy eredmény ellenére, a korod miatt ők mégis kérni fogják a műtétet. Ami a műtétes verzió mellett szól, az az hogy egy esetleges endometriózist csak az tudja feltárni (bár Koppán prof mint a betegség szakértője, ultrahang alapján is látja).
Én végigcsináltam ezt, mérlegeltem a dolgokat, elmentem HyCoSy-ra, most szeptemberben mutattam meg a meddőségis dokimnak a leletet, elfogadta, és most októberben kezdjük a Clostis rásegítést.
Mindet biztos nem. Még megy a matek! :D
Még holnapig alszunk rá egyet ;)
Gizuska, nagyon drukkolok! 🤗
Hát voltam a dokinál, azt mondta nem csinál UH-os átjárhatóságit de szerinte nem is fognak kérni Pécsen így közel a 39-hez. Azt mondta hívjam fel Pécset, kérjek időpontot, meg adott vérvételre papírt. Azt mondta keressem a Nórit a földszinten. Én meg elfelejtettem megkérdezni melyik földszinten? Úgyhogy azt se tudom hova kell menbem vérvételre. 😔
Pécsre jan 29-re kaptam időpontot, az 4 hónap. Addig kell a vérvételeket, a cytológiát meg a 2 vérvétel között egy 12 napi UH-ot összeszednem. Nem mondták hogy kellene átjárhatósági. Azt se tudom így megcsináltassam-e. Több lett a kérdőjel mint volt.
Szuper 😊
Hányat kértek? Mindet?
De jó! Hajrá kicsi Gizuskaak!!!
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Évi anyuka, nagyon szorítok neked holnapra!
Én holnap megyek a dokimhoz megbeszélni a továbbiakat. Nem tudom mire számítsak, van bennem jóadag szorongás. De úgyis sikerül valahogy. 😊
Mondjuk nekem inszem nem volt, de nekem beültetés után határozottan megtiltotta az orvos a haverészést. A beültetés napján pihentem kicsit (bár közben autóztunk 600 km-t), de utána jöttem - mentem. Maratont nem futottam, de nem is feküdtem.
Állítólag, egyrészt kell a méh vérellátásához a mozgás, másrészt ha természetesen esnél teherbe, nem is tudnál róla még.
Sőt! Öt nappal beültetés után sikerült forró olajjal megégetnem magam, nem kicsit, ügyelet lett belőle.
És itt a pocakban a baba...
Mi is jàrunk, eggyütt is meg külön is. Nekem szükségem van rá, és férjem is ott többet beszélt, mint otthon. :D A pszichonénink teljesen más megvilágításból látja a dolgokat, és így rá tud vezetni a megoldásra,ha elakadunk az életben. Szerintem a mai világban már nem ciki, menjél ha már gondoltál rá.
Én kineziológushoz is járok, nekem az is jót tett.
További ajánlott fórumok:
- A Sote I. mint meddőségi központ
- A budai Meddőségi Központba járunk
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?
- Melyik meddőségi központot válasszam? Segítsetek!:)))))))
- Melyik a legjobb meddőségi központ és miért?
- Melyik a legjobb meddőségi központ?