Páromnak mástól van gyereke (beszélgetés)
"Na, akkor most már csak azt kérem tőle, hogy engedje meg hogy a gyereke ismerje meg az apukáját. ."
erre a mondatodra irtam válaszként azt ami..
Szerintem nincs abban semmi rossz,h használt játékokat adna..
Én nem tudom,h hogyan kezelném a helyzetet,szerencsére nem éltem át(és nem szeretnék)ehhez hasonlót.
Bár a családunkban megtörtént már ilyen(az anyukám szült egy tesót nekünk az apukám legjobb "barátjától"-nem is tudom elképzelni,h h lehet az ilyenen túltenni magát az embernek.
Ez most nem tartozott konkrétan ide,csak megjegyzem,h korántsem lehet könnyű feldolgozni.
Mindenképpen apaságit kéne csináltatni,főképp amiatt is,h a csaj vonakodik,és halogat.
Mindenképp tisztelet illet téged,kedves fórumnyitó,h emberi módon tudjátok rendezni ezt a helyzetet,és azt hiszem az első lépéseket megtetted-akár a használt játékokkal is-h a párod érezze,TE mellette állsz..
nekem a felső szomszédomat cserkészte be így egy nő
azt hazudta,hogy védekezik, miután a pasi megmondta neki,hogy nem akar gyereket, mert már van egy neki, aztán a csaj terhes lett és megszülte a gyereket..nem élnek együtt:) nem ehet egy gyerekkel pasit fogni
Persze, tudom.
De a döntés lehetőségét is elvette a csajszi.
Én mondtam a páromnak, hogy nagyon szeretnék gyereket.
De úgy szeretnék hogyha ő is akarja.
Úgyhogy most elkezdtem gyógyszert szedni, hogy még véletlenül se hozzam kellemetlen helyzetbe.
Pedig én együtt élek vele.. Közös lakás, már egy közös gyerek, és 4 év van mögöttünk. És szerintem ez a normális.
Én is ezt mondtam a páromnak!
Hogy nem tudom átérezni, hogy milyen lehet az ha valakinek tudtán kívűl van gyereke :)))))
Persze ezt viccesen, nem akkor amikor komolyan beszélgettünk.
Jó, de gondoljatok arra, hogy ha mégsem övé lenne a gyerek, akkor mennyit fizetne ki az évek alatt.
Szerintem a bizonyosság a legjobb, mindenkinek!
Az apasági lehet, hogy 100 e ft, de ha bíróságra megy a dolog, sztem tartásdíjat kell fizetni (ami azért több lesz, mint 100). Ami nem lehet(ne) gond, ha tényleg övé a gyerek. Még ha ki is jön az időpont, én azt hiszem nem bíznék ebben a nőben, és megcsináltatnám az apaságit. Azt gondolom, feleslegesen a párod ne vegyen a vállára egy ekkora terhet, ami egy életre szól. Mondom, abban az esetben, ha nem ő az apuka.
Amúgy le a kalappal előttetek, én mindenképpen sok boldogságot kívánok Nektek!
"Sunyi, közbe meg azt hangoztatja hogy nem tud hazudni. . . ."
Ha elfogadsz egy jó tanácsot ezeket most leállítjátok magatokba.Lesznek kész tények amik magukért beszélnek.Erre semmi szükség hidd el,sajátotokét és az ő életét is megnehezítitek.
Ja, mert abszolút korrekt...
Gyereket szül egy férfinak, úgy hogy meg se kérdezi hogy az akarja-e
Utánna titkolja.... kockáztatva ezzel a gyermeke testi épségét is..(azt se tudja hogy van e valami betegsége a páromnak, ami egy terhesség során fontos lehet, amúgy meg van...)
És amikor kiderül hogy mizu, akkor meg bepróbálkozik, hogy béküljenek ki....
Ez tényleg korrektség.
Amikor beszéltünk, akkor én ezeket a dolgokat elmondtam neki, és teljes mértékben egyetértett, nem volt más álláspontja....
Na, akkor most már csak azt kérem tőle, hogy engedje meg hogy a gyereke ismerje meg az apukáját...
Én inkább attól tartok hogy vagy már van bejegyezve apuka, vagy hogy a párom az igazi apuka, de a csaj az új pasit akarja bejegyeztetni apukának.
Sajnos elég kiszámíthatatlan ez a nő.
Sunyi, közbe meg azt hangoztatja hogy nem tud hazudni....
Van valaki erzsébetről? Csak mert pesterzsébeti a csajszi...
"Már összeszedtem egy csomó bébijátékot ami a Márki kisfiamé volt, és mondtam a páromnak hogy majd vigye el a Natinak. "
Én inkább vennék játékot, de nem adnék használtat.
Már ha a te helyedben lennék, mert az a gyerek a párodé.
A héten megy a párom az önkibe az apaságit elintézni.
Mondtam neki hogy onnan hivja fel a csajt hogy lejön-e, 2 utcával arrébb lakik, vagy intézze egyedül.
Megbeszéltük a párommal, hogyha ódzkodik, akkor apasági lesz, bíróság, stb. mert úgy látja hogy nem lehet ezzel a nővel szépen intézni a dolgokat.
Csak az apasági 100 ezer ft, amit ugye a saját gyerekünktől, családunktól veszünk el. Azért ez fájna....
Ezt próbálom tenni.
Tudom hogy az a kislány semmiről nem tehet.
Már összeszedtem egy csomó bébijátékot ami a Márki kisfiamé volt, és mondtam a páromnak hogy majd vigye el a Natinak.
Amikor beszéltem a csajjal telefonon, akkor neki is elmondtam hogy nem fogom a gyerektől az apukáját elszakítani, sőt én voltam az aki a Peti, a párom kezébe adtam a csjt-eket, hogy hol hogyan mit lehet intézni, illetve mik a jogai.
Nem, már nem vagyok bizonytalan.
Számtalan jel van arra hogy nem csak ésszerű döntés volt a részéről hogy velünk marad, hanem az élet minden területén ezt bizonyítja, még ha tudtán kívül is!
Azóta olyan a szex is amilyen soha nem volt, és szerintem ez köszönhető annak a szoros kapcsolatnak amilyen soha nem volt még köztünk.
akkor meg békélj meg a helyzettel és fogadd szeretettel azt a kisgyermeket.Ő a legártatlanabb.
Semmiről nem tehet.
A párodat pedig ne bántsd, gondolom a "tanulópénzt" megfizette..
Éljétek az életeteket normálisan-békében.
A párodnak minden tiszteletem!:)Nagyon jól kezeli a helyzetet.:)
Neked egy fokkal nehezebb... Még mindig bizonytalan vagy a párodat illetve a másik kapcsolatát illetően?
Húú, de gyorsan ilyen sok hozzászólás!
Köszönöm!
A párom azt mondja hogy tuti az övé a gyerek, 40. hétre született, kiszámoltuk, a fogantatás arra a hétre esett amikor még együtt voltak.
Igazából a kezdeti sokkon túl vagyok, nem volt egyszerű.
A páromat megzavarta a csajszi rendesen.
Azt mondta a csaj hogy eddig azért nem szólt, mert mindenképp meg akarta tartani a gyereket, nem akart erről vitatkozni és a családunk békéjét sem akarta felrúgni. Na ehhez képest, az első találkozáskor a csaj felvetette a páromnak hogy béküljenek ki.
Én akkor felhívtam a csajt, beszélgettem vele, hogy mégis mit akar, azt mondta hogy nem akar tartásdíjat meg semmit és hogy van alakulóba kapcsolata.
A párom azóta is lelkiismeretesen próbálja látogatni a gyereket, nem szeretné ha gyermeke az igazi apukája nélkül nőne fel.
Az anyuka viszont nem engedi fel a lakásba (a szüleivel él) csak az utcán találkoznak, és eddig kétszer engedte meg hogy a gyereket megfogja a párom.
A Párom a nevére szeretné venni a gyereket és részt venni a gyerek életében. Azt mondta hogy a héten bemegy az önkormányzatba, mert állítólag apa nincs megjelölve és apasági nyilatkozatot tesz. A csaj ezt is megpróbálta elódázni, azt mondta hogy majd.
Amikor mindez kiderült a párom zavarában tényleg azt hitte hogy ezt a nőt szereti, és nem tudta hogy velem, velünk maradjon e. Azóta már tisztult neki a kép, azt mondja hogy minél többet találkozik a csajjal annál jobban utálja. De hát attól még én félek, hisz mindig az ember feje felett lebeg a dolog.
Azóta sikerült a párommal beszélgetni.
Sírva mesélt el minden érzését, gondolatát.
Azóta olyan őszinte, hogy minden találkozásról, telefonhívásról, sms-ről tudok.
Sajnálom a páromat, utálom a nőt, hogy ilyen helyzetbe hozta.