Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik? (beszélgetés)
Engem nagyon megkínoz a nyár vége és az ősz eleje.
Szemcseppből:emadine,de ez szteroidos készítmény.
Orrsprayből rinocort aqua.
Sziasztok!
Tegnap óta tüsszögök és folyik az orrom.15 éve van parlagfű allergiám és eddig mindig augusztus 20 után kezdődött el.Talán csak megfáztam?
Még nem kezdtem el szedni,de nekem mindig a Telfast-ot írják fel.
Nem szúrtál el semmit, akkor se használ ha hamarabb kezded szedni. Tiszta pénzkidobás az egész.
Próbáld meg a csalánteát. Én ezt tegnap hallottam a tv-ben és tényleg jobban vagyok, ma is ittam és tegnap is.
Én 10 éve szenvedek a parlagfű miatt, előtte semmi bajom sem volt. Egyik évben cetirizin tartalmú gyógyszert szedtem parlagfű szezonban (több néven is forgalomban van) de semmit sem használt. Lehet ti is így vagytok azzal a gyógyszerrel amit szed a fiad, talán váltani kellene. 3 évig fexofenadine hatóanyagút használok, az idén mintha nem válna be, de én is elszúrtam, a tünetek megjelenése előtt kellett volna elkezdeni (én marha, mindig reménykedek, hogy "kinövöm").
Immunterápiát próbált valaki?
Javaslom a kecske tejet hetente 3-4 litert.
Nekem be vált!
Én külföldről rendelem azt a gyógynövény kivonatot, amiből naponta 1 tablettát elrágcsálok és jól vagyok. :-)
Histamine take care a neve, nézz utána. New Chapter a gyártója. Az iherb.com oldalon lehet megrendelni.
Semmit:-)
Vannak olyan emberek akiknek ilyen a szervezete. Nekem se használ semmi. Csak a szuri, de a mellékhatások miatt még egyszer nem adatom be. Amúgy annak is van jelentősége ki mennyire allergiás, az első 3 évben még nekem se volt ennyire durva, akkor még használt ez-az...nekem ez már a 12. év és nagyon szenvedek.
Én Xyzalt szedek, de nem sok értelme van, csak a gyógyszergyártókat gazdagítom.
mi van akkor ha gyógyszer szedés ellenére is szenved a parlagfű allergiás?orrspray,gyógyszer,mindent használunk és még is a szokásos tünetek.
Miért nincs mindenkire egyforma hatással aki allergiás ,ismerek olyan gyereket ahol szintén szedik a gyógyszert és a gyerek teljesen tünet mentes az én fiam meg minden évben szenved ilyenkor,mit csinálunk rosszul szerintetek?
Egy megoldás :)
Egy másik gondolkodj el azon mielött megjenet az allergiád mi is történt veled ?
Ha rájösz mi volt az a konfliktus az allergiádnak löttek ..
Kérlek adjatok nekem tanácsot! Kb. két és fél hete kezdődött minden. Egyszerűen tüsszögés és orrdugulás-folyás, szem környékén az arcből viszket, a szem is és a szájpadlás és torok is. Az orrdugulás a legkellemetlenebb de az érdekessége, hogy csak a bal oldali orrlyuk dugult, a jobb néha-néha, de elenyésző. A bal viszont totálisan, úgyhogy orrcsepp nélkül nem is bírom. Viszont már tönkretette a nyálkahártyámat, mert nagyon fáj. Ha épp nincs eldugulva, akkor pedig vízszerű folyik. Folyton csavarja valami és tüsszögnöm kell. Nekem soha nem volt allergiám. Csütörtökre kaptam időponton a pulmológiára, akkor fogom megtundi, hogy mi van. Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy mit tegyek az orrommal, akkor nagyon megköszönném, mert szörnyű így lenni. Éjjel nem tudok aludni tőle, nappal pedig folyton szipogok, az orrcsepp kimart, a fejem is fáj és rossz a közértezet attól, hogy nem kapok rendesen levegőt.
előre is köszi és jobbulást mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Virágzik már a parlagfű?
- Mivel enyhíthetem, csillapíthatom a fogfájást?
- Létezhet az, hogy ilyenfokú, enyhíthetetlen szenvedés az idegzsába vagy az orvos téved?
- Nagyon fáj a gyomrom...mivel enyhíthetném?gyógyszer... akár házi praktika...Tanácsokat várok!!!!
- Csípős paprika csípi a kezem.Hogyan enyhíthetném?