Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Parázson sült gomba fóliában. recept

Parázson sült gomba fóliában. recept

Elkészítési idő 30 perc

A Parázson sült gomba fóliában. hozzávalói:
30-35 dkg
gomba ( lehet erdei gomba, vegyesen )
70 dkg
burgonya
20 dkg
füstölt
húsos szalonna ( vagy vékonyan szeletelt bacon)
30 dkg
vöröshagyma
30 dkg
zöldpaprika
3-4 evőkanálnyi olaj
2 evőkanál Piros Arany
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
csipetnyi őrölt köménymag
A csomagoláshoz alufólia
grill pálcikák.


A Parázson sült gomba fóliában. elkészítési módja:
Lehetőleg azonos nagyságú gombafejeket válogassunk össze, kb.5-6 centiméteres átmérőkkel. Szárukat kitörjük, megtisztítjuk, igen vékonyan olajozzuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyákat tisztítás után felkarikázzuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a gombafejeknek megfelelő lapocskákra daraboljuk, a vöröshagymát felkarikázzuk a szalonnát vékonyan felszeleteljük.Valamennyit szabályos sorrendben grillpálcikákra tűzzük, megkenjük olajjal, sóval, piros arannyal és megszórjuk őrölt fekete borssal, köménnyel. Ezt követően vékonyra vágott szalonnaszeletekkel beborítjuk, alufóliába tekerjük és parázson 30-35 perc alatt készre sütjük.

Friss zöld saláta illik hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A parázson sült gomba fóliában. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook