Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Parasztsaláta recept

Parasztsaláta recept

A Parasztsaláta hozzávalói:
1 csokor retek
1 csokor újhagyma
1 nagy fej karalábé
1/2 karfiol
1 zöldpaprika
1 csokor snidling
2 félkemény tojás
5 evőkanál borecet
5 evőkanál olaj
1 teáskanál erős mustr
so
fehér bors
néhány csepp Worcester-szósz


A Parasztsaláta elkészítési módja:
A karalábét tisztítás után kockára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben fedő alatt nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. A paprikát felaprítjuk, a hagymát nem túl vékony szeletekre, a retket nyolc felé vágjuk. A snidlinget finomra, a tojást hatfelé végjuk. Ecetből, olajból, mustárból és Worcester-szósztból sóval, borssal, snidlinggel és szükség szerinti mennyiségű hideg vízzel marinádot készítünk. Egy nagy tálban jól összekeverjük a zöldségeket, ráöntjük a marinádot és letakarva két órán át hűtőszekrényben állni hagyjuk. Egy tálban szépen elrendezzük, tojásgerezdekkel díszítve tálaljuk.

4 adag


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A parasztsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook