A véleményalkotás felelősséggel jár (beszélgetés)
Mondjuk ezt szinte soha nem tudhatjuk, mert egy anonim FI-ról csak azt tudjuk, amit ő megosztott a szituációról. Az ő élete, végső soron neki kell eldöntenie, hogy mit szeretne/tud csinálni, a saját élete mindenkinek a saját felelőssége, akkor is, ha baromságokat tanácsolnak neki. Gondolom még senki nem dobta ki a horkolós férjét azért, mert egy fórumon valaki ezt tanácsolta.
Meg hányszor van az, hogy a FI leír valamit a nyitóban, majd a további kommentekben kiderül, hogy ja, ez is van, meg az is, és a végére egy teljesen más helyzet alakul ki, amire épeszű ember nem javasolná azt, ami az első 2 mondat után még totál logikusnak tűnt.
Tegyünk különbséget a bejegyzések között!
Van vélemény, tanácsadás, információ megosztás + még nagyon sok más. Attól függően, hogy a fórumot indító mit igényel.
"Mert mi van ha az helytelen, és valakik pedig megvalósítják!"
Ezt nem is értem. Hogyan lehet egy vélemény helytelen? Hogyan lehet egy véleményt megvalósítani?
Amire gondolsz, az a tanács. Amennyiben ezt kérik.
Érthető, ha nem jön be a miénkkel ellenkező világnézet, vélemény, de mi nem az ő életét éljük, nem kell komolyan venni.
Még a net előtt is volt ilyen.
Nem mondok vele csodát,, beszélgettél szomszéddal, kollégával, baráttal , ismerőssel.
Akkor is el kellett választani a valót a hülyeségtől.
Nekem is feltűnt, hogy van egy közösség, amely mindenre egységes választ ad. Például ha azt írja az fi, hogy zavaróan krahácsol a férjem, vagy úgy horkol, hogy nem tudok mellette aludni, szinte azonnal beesik 4-5 jótanács, aminek az a veleje, hogy ha az életminőségedet rontja ez a férj, akkor bizony rögtön el kell küldeni, külön kell költözni, el kell válni stb.
Nem akarok bántani senkit, de sokszor teljességgel meggondolatlanul olyan életvezetési tanácsokat osztogatnak, hogy feláll a szőr a háton.
Nem tudom, mit értesz "ügyeletes véleményvezér" alatt. Nekem ez itt és most úgy jön le, hogy pejoratív értelemben használod a kifejezést.
Jó lenne tudni, hogy konkrétan mire gondolsz - mint ahogy azt Érdekes73 is kérdezte.
A 2. hozzászólásban K-né Zsóka írta le azt, amivel egyetértek. Elég gyakori, hogy konkrétan véleményekre kíváncsi valaki. És ha már kíváncsi, akkor bárki írhatja a véleményét - amit (ahogy azt Zsóka is írta) vagy elfogad a kérdező, vagy nem.
Egyébként gyakran olyan kérdéseket tesznek fel, amivel orvoshoz, pszichológushoz vagy egyéb szakemberhez kellene fordulni. Itt nem szakemberek "rendelnek", hanem legfeljebb laikusként mondanak véleményt.
Szóval tényleg érdekelne, hogy konkrétan mit értesz ezen: "Mert mi van ha az helytelen, és valakik pedig megvalósítják!" - Mit? Mit valósítanak meg?
Amíg nincs példád arra, hogy mire gondolsz, addig csak sötétben tapogatózunk. Én legalábbis.
Persze, vannak trollok, akik csak a társaság megmozgatására tesznek ki posztokat!
De ez általában érezhető...
Ilyenkor az ember elenged néhány vicces választ - is!
Engem a kibicek nagy tábora zavar!
Akik pillanatnyi felhördülésből javasolnak ( keményebb szót is használhatnék ) olyan dolgokat, amiket nem gondolnak tovább!
Nem tudnak semmit a körülményekről, mi változna meg, milyen nagy nehézségeket okozna, ha a panaszkodó fél betartaná, amit javasoltak neki!!!
Engem inkább az zavar, hogy sokan nincsenek tisztában a "vélemény" fogalmával. A sajátjukat, mint egyetemes igazságot hirdetik, és nem tartják tiszteletben a másét.
De van abban igazság, amit írsz.
"Szerintem nem csak engem zavar, hogy a fórumokon felbukkanó ügyeletes "véleményvezérek" nem tudják, hogy a vélemény alkotás felelősséggel jár.
Mert mi van ha az helytelen, és valakik pedig megvalósítják!"
További ajánlott fórumok:
- Mi alapján szimpatikus nektek valaki például itt a fórumokon?
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- A legszebb szerelmes dal szerintem...
- Kukába a mosódióval, szerintem!
- Mit tennétek, ha nem tudnátok eldönteni, hogy a párotok hazudik-e vagy nem?Arra gondolok, hogy szerintem ismerkedik titokban más lányokkal.