Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Almasaláta hagymával recept

Almasaláta hagymával recept

Elkészítési idő 20 perc

Kalória 669kj
Zsírtartalom 45 gramm

Az Almasaláta hagymával hozzávalói:
1 dl tejföl,
2 dl almaecet,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál kukoricacsíra-olaj
fél csokor petrezselyem,
só,
örölt bors,
4 nagyobb alma,
2 csomag újhagyma vagy 4 apró lilahagyma.


Az Almasaláta hagymával elkészítési módja:
A tejfölt az ecettel, a mustárral meg az apróra vágott petrezselyemmelm az olajjal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Az almát félbe vágjuk, magházát kiemeljük. Húsát héjastól vékonyan felszeleteljük, azonnal a fűszeres mártásba keverjük, nehogy megbarnuljon. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a salátába keverjük. Végül szorosan lefedve, 3-4 órát érleljük.

1-3 órát hűtőszekrényben hűtjük, ez idő alatt istenien összeérik.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az almasaláta hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook