Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült csirke sajtos zöldségekkel recept

Sült csirke sajtos zöldségekkel recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sült csirke sajtos zöldségekkel hozzávalói:
1 db csirke,
1 fej vöröshagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
4 db zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
30 dkg zsenge zellerszár,
1 csomag újhagyma,
1 csomag snidling,
3 dkg zsír,
5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
fél citrom,
4 dl tej,
só,
1 dl száraz fehér bor,
10 dkg reszelt parmezánsajt.


A Sült csirke sajtos zöldségekkel elkészítési módja:
A megtisztított kibelezett csirkét kívül-belül megsózzuk,hasüregébe egy fej tisztított vöröshagymát és petrezselyemszárat teszünk. A zöldpaprikát hosszában négyfelé vágjuk,magházát ereitől kivágjuk,megsózzuk. A paradicsomot csillag alakban bevagdossuk,sózzuk, borsozzuk. Az alaposan megmosott zellerszárakat egyforma hosszúságú darabkákra vágjuk,forrásban levő,sós vízbe tesszük,öt percig főzzük,majd leszűrjük. A megtisztított újhagymát a zellerszárakhoz hasonló nagyságúra daraboljuk. A csirkét vékonyan kizsírozott tepsibe, zsírral többször meglocsolva közepes hőfokon 45-50 perc alatt megsütjük. Közben egy evőkanálnyi vajban lisztet pirítunk,apróra vágott snidlinget keverünk hozzá. Tejjel felengedjük és sóval, fehérborral,citromlével ízesítve mártás sűrűségűre forraljuk.A zöldpaprikát,a paradicsomot,a zellerszárat és az újhagymát parnezánnal meghintjük,grillsütőben megsütjük és tálalás előtt olvasztott vajjal meglocsoljuk. A megsült csirkét nyolcfelé vágjuk,a sajtos zöldségekkel körítjük,és snidlingmártárssal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sült csirke sajtos zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook