Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Aranyló tyúkhúsleves recept

Aranyló tyúkhúsleves recept

Az Aranyló tyúkhúsleves hozzávalói:
1 kisebb tyúk,
4-5 szál sárgarépa,
3-4 szál petrezselyemgyökér,
1 db zeller,
1 db karalábé vagy karfiol,
1 kisebb fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
1 szem burgonya,
só,
zöldborsó,
fekete bors (szemes),
néhány szem köménymag.


Az Aranyló tyúkhúsleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk.
A vöröshagyma és a fokhagyma gerezd héját nem
távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le.
A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk.
A megtisztított és feldarabolt tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni.
Ha a víz felforrt, hozzáadjuk az alaposan megmosott zöldségeket.
Megsózzuk a levest és beletesszük a fűszereket.
Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 3 óra).
A levest leszűrjük és csigatésztát vagy cérnametéltet főzünk bele.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. jan. 29. 14:13

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook