Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Paradicsommártás húsgombóccal recept

Paradicsommártás húsgombóccal recept

A Paradicsommártás húsgombóccal hozzávalói:
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb tojás
maradék párolt rizs
só, bors, borsikafű, tárkony, kömény
1 evőkanál szárított metélőhagyma

Paradicsommártás:
1,5 dl étolaj
10 dkg liszt
fél liter paradicsompüré
2 dl víz
kis cukor
csipet só


Paradicsommártás húsgombóccal

A Paradicsommártás húsgombóccal elkészítési módja:
A húsgombóc hozzávalóit egy tálban nagyon alaposan összegyúrjuk, és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lobogó sós vízbe helyezzük, és forrástól számított 20-25 percig főzzük.
Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a paradicsommártást.
Egy közepes lábasban olajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet, a szokásos módon zsemleszínű rántást készítünk. Apránként elkezdjük hozzáadni a paradicsomlevet, cukrot és a megfelelő sűrűség eléréséig vizet.
Főtt krumplival tálaljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 8. 08:32

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook