Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Túrós-mazsolás kalácsfelfújt recept

Túrós-mazsolás kalácsfelfújt recept

A Túrós-mazsolás kalácsfelfújt hozzávalói:
1 db szikkadtabb fonott kalács (bármilyen szikkadtabb péksütemény jó)
4 db tojás
8 dl tej
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só

Mazsolás túróhoz:
50 dkg túró
10 dkg mazsola
2 tojás
bármilyen édesítő
1 citrom reszelt héja
csipet só


Túrós-mazsolás kalácsfelfújt

A Túrós-mazsolás kalácsfelfújt elkészítési módja:
A tojásokat elkeverjük a cukorral sóval és a tejjel. A felszeletelt kalácsot egy pillanatra belemártjuk a cukros tejbe, és sorba rakjuk a kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe, vagy más tűzálló tálba. Rátesszük az előzőleg összekevert mazsolás túrótölteléket, majd a maradék tejbe mártott kalácsot. Közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A túrós-mazsolás kalácsfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook