Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Paprikáskrumpli bográcsban recept

Paprikáskrumpli bográcsban recept

Elkészítési idő 60 perc

A Paprikáskrumpli bográcsban hozzávalói:
20 dkg füstölt szalonna
2 kg burgonya
2 szál száraz kolbász
2 nagy fej vöröshagyma
1 nagy szem érett paradicsom
1 db húsos fehér paprika
2 evőkanál csemege pirospaprika
Ízlés szerint: só
őrölt bors
1 db cseresznyepaprika (ízlés szerint, de el is maradhat).


A Paprikáskrumpli bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát felkockázzuk, lepirítjuk, rádobjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és aranysárgára fonnyasztjuk. Hozzátesszük a felkarikázott száraz kolbászt, pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a pirospaprikát, beleforgatjuk a meghámozott, karikákra szelt burgonyá, t hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a szeletelt paprikát. Visszatesszük a tűzre és azonnal felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha már felmelegedett sózzuk, borsozzuk, és kevergetés nélkül közepes tüzön sűrűre főzzük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A paprikáskrumpli bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook