Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kolbászos káposzta recept

Kolbászos káposzta recept

Elkészítési idő 65 perc

A Kolbászos káposzta hozzávalói:
1 fej káposzta (lehet vörös vagy fehér), 1-2 szál házi füstölt kolbász, 1 fakanál disznózsír (vagy 3-4 evőkanál étolaj), 4-5 szelet húsos szalonna, vagy házi füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 közepes fej lilahagyma), 2 dl házi paradicsomlé. 1 evőkanál csemege fűszerpaprika. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors.A tálaláshoz: tejföl, és kenyér


A Kolbászos káposzta elkészítési módja:
A káposztát vékonyan felszeleteljük, vagy vékony csíkokra vágjuk. A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott lila hagymát, majd rátesszük a kockára vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Ezután együtt dinszteljük kb 5 percig, majd meghintjük őrölt borssal és fűszerpaprikával. Ezután hozzáadjuk a káposztát és aláöntünk egy csésze vizet és ízlés szerint megsózzuk, majd összekavarjuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a káposzta megpuhult leöntjük paradicsomlével, és erősebb tűzön 5-1o percig főzzük majd előmelegített sütőbe toljuk addig, ameddig a léből valamennyi elpárolog és a teteje megszikkad. Kiszedve tálaljuk friss parasztkenyérrel és külön csészében hideg tejföllel.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 13. 11:59

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook