Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kolbászos káposzta recept

Kolbászos káposzta recept

Elkészítési idő 65 perc

A Kolbászos káposzta hozzávalói:
1 fej káposzta (lehet vörös vagy fehér)
1-2 szál házi füstölt kolbász
1 fakanál disznózsír (vagy 3-4 evőkanál étolaj)
4-5 szelet húsos szalonna
vagy házi füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 közepes fej lilahagyma)
2 dl házi paradicsomlé
1 evőkanál csemege fűszerpaprika
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.A tálaláshoz: tejföl
és kenyér


A Kolbászos káposzta elkészítési módja:
A káposztát vékonyan felszeleteljük, vagy vékony csíkokra vágjuk. A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott lila hagymát, majd rátesszük a kockára vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Ezután együtt dinszteljük kb 5 percig, majd meghintjük őrölt borssal és fűszerpaprikával. Ezután hozzáadjuk a káposztát és aláöntünk egy csésze vizet és ízlés szerint megsózzuk, majd összekavarjuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a káposzta megpuhult leöntjük paradicsomlével, és erősebb tűzön 5-1o percig főzzük majd előmelegített sütőbe toljuk addig, ameddig a léből valamennyi elpárolog és a teteje megszikkad. Kiszedve tálaljuk friss parasztkenyérrel és külön csészében hideg tejföllel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kolbászos káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook