Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi csorba leves húsgombóccal recept

Erdélyi csorba leves húsgombóccal recept

Elkészítési idő 70 perc

Az Erdélyi csorba leves húsgombóccal hozzávalói:
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
3 szál újhagyma
1 zöldpaprika
1 nagy szem paradicsom
fél gumó zeller
1 csokor petrezselyemzöld
fél citrom leve
Az ízesítéshez: s:
őrölt bors
lestyán
kakukkfű
A húsgombóchoz: 30 dkg darált sertéshús

őrölt bors
kevés pirospaprika
1 db tojás
5 evőkanál rizs.


Az Erdélyi csorba leves húsgombóccal elkészítési módja:
A sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselyemzöldjét is apróra vágjuk. Feltesszük 2,5 liter vízben főni, közben sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük lestyánnal, kakukkfűvel, citromlével, vágott petrezselyemmel. Amíg fő elkészítjük a húsgombócokat: a darált húst tojással, sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, rizzsel összedolgozzuk, majd a masszából Kis gombócokat formálunk, és egyesével a levesbe rakjuk. Közepes lángon készre főzzük és tzálaljuk. Szeletelt csípős paprika is illik hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi csorba leves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook