Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Füstölt kolbász szegedi paprikás burgonyával recept

Füstölt kolbász szegedi paprikás burgonyával recept

A Füstölt kolbász szegedi paprikás burgonyával hozzávalói:
1
25 kg újburgonya
20 dkg tarhonya
80 dkg füstölt kolbász
10 dkg zsír
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom

pirospaprika.


A Füstölt kolbász szegedi paprikás burgonyával elkészítési módja:
A finomra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Kevés vízzel felengedjük, és zsírjára pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és kisebb kockákra vágott újburgonyát, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, félig kisütjük, belekeverjük a tarhonyát és megpirítjuk benne. Majd felengedjük annyi forró vízzel, hogy félig ellepje, megsózzuk, és félig puhára főzzük. Ekkor hozzákeverjük a burgonyapaprikáshoz, beletesszük a kisebb cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot; végül a megmosott füstölt kolbászt és időnként megkeverve, fedővel letakarva puhára főzzük. Tálaláskor a tál aljára tesszük a tarhonyás burgonya paprikást, a füstölt kolbászt egyenlő arányban elosztjuk rajta és forrón tálaljuk. Külön adunk hozzá kovászos uborkát vagy fejes salátát.


Kategória: Egytálételek receptjei


A füstölt kolbász szegedi paprikás burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook