Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alessandro rakott krumplija kelkáposztával recept

Alessandro rakott krumplija kelkáposztával recept

Elkészítési idő 80 perc

Az Alessandro rakott krumplija kelkáposztával hozzávalói:
kb. 6 személyre:

1 kg burgonya,
1/2 fej kelkáposzta,
1 pár debreceni kolbász,
3 db keményre főtt tojás,
2 dl tejföl,
1,5 dl tej,
15 dkg reszelt sajt,
50 dkg darált hús,
2 doboz szeletelt gombakonzerv,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 kanál sült sertészsír,
3 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 dl vörösbor
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika


Alessandro rakott krumplija kelkáposztával 1.Alessandro rakott krumplija kelkáposztával 2.Alessandro rakott krumplija kelkáposztával 3.Alessandro rakott krumplija kelkáposztával 4.


Az Alessandro rakott krumplija kelkáposztával elkészítési módja:
Először elkészítem a darálthúsos alapot. A zsiradékon a megtisztított és felaprított vöröshagymákat közepes hőfokon 5-6 percig párolom. Hozzáadom a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is, majd pár perc után a sózott darált paprikát és az összes fűszert az őrölt pirospaprika kivételével. Ezután lehet a fokhagymákat is belereszelni. Ezt követően a darált húst és a gombát is hozzáadom a pörköltalaphoz. Néhány percig pirítom, majd löttyintek alá egy fél pohárka vörösbort is. Miután elfőtte a levét meghintem az őrölt pirospaprikával és kb. 1 dl vízzel felöntöm, majd hagyom fedő alatt kis lángon párolódni az egészet kb. 20 percig. Közben néha megkavargatom. Ezalatt egy pároló edényben kb. 20 percig előfőzöm hájában a burgonyát. Egy nagyobb tepsit kikenek egy kis zsiradékkal (vaj, libazsír...). Ezután kezdem a felszeletelt burgonya felének a rétegezésével, melyet a darált gombás hús követ. Ezután jöhet a vékonyra szeletelt kelkáposzta. Utána ráhelyezem a felszeletelt kolbászokat. Majd a felkarikázott főtt tojások jönnek és a maradék burgonya. Végül rálocsolom a tejjel elkevert tejfölt, amit kevés sóval is ízesítek. 220 C fokos sütőben fél óráig sütöm. Már csak a reszelt sajt kerül az egész tetejére egyenletesen elosztva. 15 percig még visszateszem a sütőbe, de már csak 180 C-on, hogy a sajt is kicsit megpiruljon a tetején, de ne égjen meg. A sütőből kivéve kb. fél órát pihentetem tálalás előtt.

Jó étvágyat kívánok ehhez a különleges rakott krumplihoz!


Kategória: Egytálételek receptjei


Az alessandro rakott krumplija kelkáposztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook