Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdélyi hagymatokány (Erdély, Kolozsvár) recept

Erdélyi hagymatokány (Erdély, Kolozsvár) recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Erdélyi hagymatokány (Erdély, Kolozsvár) hozzávalói:
1 kg kibédi hagyma vegyesen (lila és fehér), 2 nagy szem érett paradicsom, vagy 1 dl házi paradicsomlé (konzerv paradicsompüré is megfelel hígítva), 4 evőkanálnyi étolaj. Ízlés szerint: csemege fűszerpaprika, só, őrölt bors, paprikakrém. (Kolozsvárott az étteremben kevés worchester szószt is tettek bele.)


Az Erdélyi hagymatokány (Erdély, Kolozsvár) elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük és a forró étolajra szórjuk. Meghintjük a fűszerekkel, és néhány percig pároljuk folytonosan kavargatva. Közben kevés vizet is adunk hozzá, majd fedő alatt puhára pároljuk. A főzés vége előtt hozzáadjuk a paradicsomot - vagy a paradicsomlevet, - és kis ideig még együtt pároljuk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl leves. Akkor az igazi, ha már majdnem a zsírjára sül. Ha netán több a lé, merjünk le belőle, vagy szórjuk rá kevés lisztet. Puliszkával a legfinomabb, de a puha, friss kenyér is megteszi.

Köretnek is tálalják.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 16. 18:11

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook