Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paprikás sertésborda pikáns mártással recept

Paprikás sertésborda pikáns mártással recept

A Paprikás sertésborda pikáns mártással hozzávalói:
4 szelet karaj (csontjával együtt)
só,
frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1-1 piros és zöld paprika
10 dkg kolozsvári szalonna
1 evőkanál őrölt paprika
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl tejszín
2 dl tejföl
4 dk olaj
petrezselyemzöld meghinteni


A Paprikás sertésborda pikáns mártással elkészítési módja:
A szalonnáról levágjuk a bőrét, ezután nem túl vékony csíkokra vágjuk. A hagymát félbe, majd csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A paprikákat csíkokra vágjuk. A húst enyhén kiklopfoljuk és mindkét oldalon sóval és borssal szórjuk be. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk és beletesszük a hússzeleteket. Ezek mindkét oldalát szép lassan pirosra sütjük, majd kivesszük és melegre tesszük. Ha soknak találjuk a keletkezett zsírt leöntjük, majd a visszamaradt zsiradékban a hagymát a szalonnával együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, az őrölt paprikát, a sűrített paradicsomot, valamint a tejszínt és a tejfölt. Mindezt addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk. Ekkor beletesszük a húst és kis lángon még egy kicsit a tűzön hagyjuk. Petrezselyemmel meghintve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

4 személyre való adag


Kategória: Húsételek receptjei


A paprikás sertésborda pikáns mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook