Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Arab padlizsánkrém recept

Arab padlizsánkrém recept

Az Arab padlizsánkrém hozzávalói:
2 padlizsán,
2 gerezd fokhagyma, finomra zúzva,
15 dkg natúr joghurt,
1 nagy marék friss korianderlevél, apróra vágva,
1 kisebb marék friss mentalevél, apróra vágva,
fél dl olívaolaj,
1-2 friss chilipaprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve,
ízlés szerint só.

A tálaláshoz: frissen sütött pita-chips.


Az Arab padlizsánkrém elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt teszünk egy tepsibe. A padlizsánokat úgy hagyjuk, ahogy vannak, illetve annyi csak a teendőnk, hogy megmossuk, majd szárazra töröljük őket, aztán néhány helyen mindkét darabot villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne pukkadjanak szét. A megszúrkált padlizsánokat beletesszük egymás mellé a tepsibe, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha a belsejük már jó puha, készen vannak. Megvárjuk, amíg langyosra hűlnek, aztán félbevágjuk őket, és kanállal kiszedjük a puha belsejüket. A megsült padlizsán-belsőt összeturmixoljuk a zúzott fokhagymával, a joghurttal, a friss korianderlevéllel, a friss mentával, az olívaolajjal és a chilipaprikával. Csak akkor sózzuk meg, miután elkészült. A padlizsánkrémet tálalásig hűtőben tartjuk. Szerintem pita-chips illik hozzá a legjobban, amit úgy szoktam készíteni, hogy a pitákat keresztben félbevágom, majd az így kapott kerek lapokat vékony cikkekre szeletelem, aztán olívaolajjal finoman megkenem a cikkeket, és forró sütőben megpirítom őket.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


Az arab padlizsánkrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook