Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával recept

Hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával recept

A Hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával hozzávalói:
(4 adag)

50 dkg darált marhahús
2 fej hagyma
8 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
1-1 piros és zöld paprika
3 ecetes uborka
5 dkg olaj

frissen őrölt bors
egy kevés sűrített paradicsom
1 evőkanál zöldborsó (konzerv)
egy kevés marhahúsleves, felönteni


A Hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk; a szalonnáról levágjuk a bőrét és apró kockákra vágjuk; a paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csutkáját és csíkokra vágjuk; a fokhagymát meghámozzuk és szétnyomkodjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk; nagy lángon, állandó keverés mellett megpirítjuk benne a hagymát, a szalonnát és a húst; ezután sóval, borssal, sűrített paradicsommal és fokhagymával ízesítjük; a paprikacsíkokat hozzáadjuk és kis lángra tesszük; felöntjük a marhahúslevessel és mindezt kb. 1/2 órát pároljuk, ill. pirítjuk. Ha szükséges, néha öntünk rá egy kis levest. A borsót és az ecetes uborkát csak néhány perccel tálalás előtt tesszük bele

Ezt az ízletes húsételt egyszerűen kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk


Kategória: Húsételek receptjei


A hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook