Paleolit táplálkozás (beszélgetős fórum)
Mert Szendi ezt mondta :D De tényleg! Csak már nem emlékszem a pontos indokokra. És a felszíni víz azért nem egyenlő a csapvízzel....te meg nem vagy vízforraló..benned nem rakódik le a vízkő :D
Én meg iszom a csapvízet...és majd egyszer a tisztított csapvizet.
Az ásványvizeket meg cserélgetni kellene, mert ha csak egyfajtát iszol az gáz lesz előbb-utóbb. De tényleg utána fogok nézni, hacsak kisördög fel nem okosít itt minket két perc alatt :)
miért jobb a felszíni víz?
a csapvíz tele van hormonokkal meg mindenféle káros anyagokkal, plusz vízkővel. A vízforralóm 1 hét alatt tiszta vízkő. :-(
én az ásványvízre szavazok. :-)
Hú gyereknél elég brutál nehéz lehet az átállás.
Látom a barátnőmön is---állandóan a konyhában van, hogy a gyerkőcök tudjanak enni.....
Valamelyik nap elolvastam egy ilyen gluténmentes akárminek a dobozán,hogy mik vannak benne....na mondom köszönöm szépen.....
Az új szakácskönyv tök jó! Sokkal jobban tetszik mint az első :)
Lehetni lehet, csak éppen nem paleo.
Én is készítek a gyereknek gluténmentes, de nem paleo dolgokat, nehéz egy gyereket aki előtte hagyományos módon táplálkozott, még ha van némi hajlandóság is benne az együttműködésre,átállítani a paleora. Pedig az enyémnek nagyon kellene. Az csak nem olyan, mint amit megszokott, és akkor jön, hogy nem eszi, nem kell....
Én szép apránként lépegetek vele. Amire nincs alternatíva, akkor az elmarad, de nyilván fenekestől nem tudom egyik napról a másikra felfordítani az életét, így egyelőre használom a gluténmentes termékeket is, de próbálom minimálisra szorítani az ilyen cuccokat.
Azzal a műszerrel baj nincs, az annyit mér amennyi. Csúsztatás ott van, hogy teljes antioxidáns értéket következtetnek a mért értékből, holott csak a béta karotének jelenlétét mutatja ki.
"aki nagyon sok zoldseget, gyumolcsot eszik, hust minimalisat fogyaszt"
Zöldésgek hasznosulnak a leggyengébben. Főleg nyersen. Gyümölcsökben nincsenek antinutriensek, meg a húsban sem. Tehát ha sok gyümit és húst enne, akkor több tápanyaghoz jutna. Húsokkal és a zöldségekkel pedig az a baj, hogy agyonhőkezeljük. Nyersen húst enni finnyásak vagyunk, zöldségekből meg a cellulóz miatt alig hasznosul valami. Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor eljutunk Denise Minger féle paleóhoz. [link]
Klórral más baj is van. Jód helyett képes a klór, bróm kötődni a pajzsmirigy receptoraihoz, így működésképtelen hormonokat képezni.
Legyen... Óriási a különbség...
Tudok egy nagyon korrekt beszerzési forrást, tényleg elérhető az ára. Tökéletesen működik nálam négy-öt éve.
A klóros csapvíz öli a bélflórát is. Az ásványvíz meg a cipekedés miatt volt nekem rossz, illetve akkor még mindig csapvízből főztem. Tiszta vízzel más még a leves is! Tényleg!
Jelentem elkészült...kissé odaégett amíg írtam a bejegyzést :D de jó lett! A kókusztejízét egyáltalán nem lehetett érezni! Viszont a tökmagliszt szerintem sok lett, és annak az ízét viszont igen, de finom volt :D Virslit (állításuk szerint glutén-laktóz-szója és még kitudja mimentes--gyors volt, nem sűrűn de igen eszek virslit)csináltam gyorsan hozzá, jó kis paprikás hagymás libazsíron :) szóval degeszre ettem magam.
ÉÉÉs megjöttek az új könyvek!!! A szakácskönyvet már el is kezdtem olvasni!!! Nagyon jók a receptek, és nagyon jók a leírások, már az első könyvhöz képest is vannak ám változások! Tetszik! És igen dedikálva jött ahogy kértem :D
Mustármagra gondolsz? Ha a párolás közben a zöldség mellé szórom akkor nagyon károsodik?
Vagy a jobb minőségű mustár-szószoknak van értelmük?
*Mármint nem mintha M.o. nem lenne ellepve supermarketekkel, csupán megfigyeléseim szerint könnyebben elérhető egy vidéki nagymama aki főállásban zöldség szponzor :D
Mustárt is beszerzek! :D Régen rettentően rá voltam kattanva aztán elkanászodtam és cézár szósz felé orientálódtam (tudom, tudom...). Ideje visszatérni :D
Ma vettem magnéziumot (B6-tal kiegészítve) és D vitamint (szerencsére olyat ami tartalmaz D3-at :)).
Ezek a videók mindig olyan elszomorítóak. Valamiért a mátrix I-re emlékeztet... Arra a jelenetre amikor Neo kiszabadul a burából és látja, hogyan nyernek a gépek emberi testből energiát... Olyan érzés, mintha haladnánk afelé..
Olyan kis naiv voltam, gondoltam ahogy közeledem a természetes(ebb) táplálkozás felé, minden a testemmel kapcsolatos aggodalmaim javulni fognak. Egy bizonyos szintig igaz, viszont jóval-jóval törékenyebb a rendszer, mint gondoltam... (tekintve, hogy már a salátától sem várhat az ember sok jót)
Otthon még jó kis Mama-féle vidéki földes zöldségeket majszolhatja az ember.. itt már (szó szerint) egy porszem sincs rajta.
Az egyik supermarket előtt szoktak árulni külön bódékban zöldségárusok, majd megérdeklődöm, hogy honnan szerzik az árut (nem is értem idáig miért nem tettem..)
Tökfőzeléket csinálok...most fő, majd kókusztejjel és tökmagliszttel kívánom besűríteni....na majd mindjárt kiderül milyen lesz :D
Kezdek rákattani erre a répaturmixra én is....a héten fogok csinálni :D
Boogie50!
A mustárban is sok magnézium, vas, foszfor és kálcium van, szerintem azt is érdemes beiktatni, mert ezek mind hasznosak a csontképzéshez.
a 4439. hozzaszolasban talalod
szerintem finom
Sziasztok!
Keresem a kisordog-ös répaturmixot,de nem találom.
Tudna valaki segíteni.
Köszi
en is osszedaraboltam a repat, es igy turmixoltam le a tobbivel egyutt, de en a citrom hejat is benne hagytam.Hurghadan elek, es itt a limonadet is ugy keszitik, hogy a citromot hejaval egyutt mixelik.erezni a citromhej olajos zamatat.aztam leszurik. mi nagyon szeretjuk. a sok beta karotin es a napozas egyutt szep barna , egeszseges borszint ad.
a kerdesem: mindet megiszod egyszerre, vagy a hutoben tarolva tobbszor rajarsz?
Én egy velem egyidős muzeális értékű turmixgépet használok. Bizony még jóanyám készítette nekem a bébipapit vele. Szépen elvolt évtizedkig a szekrény tetején. Igaz, a késeit megköszörültem borotvaélesre, de a többi része a régi. Szóval olyan gép, hogy már tisztelebből magázni kellene.
Maroknyi répát 2-3 cm es karikákra szoktam beletenni, majd fél narancsot, a citromot pedig félbevágba (hogy kiszedhessem a magjait). Felöntöm vízzel (kb. 1 liter), beleöntöm az olajokat, majd míg a répa darabos, addig 1-es fokozatban pörgetem. Utána jön a 3-as (2-es nem működik). Addig szoktam mixelni, míg nem lesz kézlangyostól melegebb a folyadék. Nem szándékozom megfőzni az enzimeket benne. Az eredmény inkább juice szerű lötty, nem darabos.
Nem megy a fejembe ez a leturmixolt répa dolog....technikailag.
Van turmixgépem, de félek beletenni a nyers sárgarépát (még a végén leégetem....)
Gondolom, ha vékonyra felszelem, akkor nem lesz gond? A gyümölcscentrifugával is az a bajom, hogy mire áterőszakolom rajta a répát, alig marad iható leve, míg a másik tartályban túl sok a pocsékba ment anyag. + a mosogatása...
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?