Paleolit életmód január 3-tól (beszélgetés)
Most látom, hogy Spancika vagy "álnéven". Örülök, hogy megint itt vagy! Én nem voltam regisztrálva a Hoxán régebben, csak egy barátnőm gépén olvasgattam a naplókat, és a tiédet nagyon szerettem.
Sajnálom, hogy most titkos. Ha jelentkezem, akkor megengeded, hogy olvassam?
Szia Spancika! szeretettel, és örömmel fogadlak újból a Hoxán!
Nagyon hiányoztál,nekünk paleosoknak!
puszi
sziasztok!
Jó hogy visszatértél a paleora legalább látjuk,hogy mégis ez a helyes út.
Szendi nem azt írja ,hogy mindent fanatikusan betarts, hanem lassan szoktasd át magad a különböző dolgokra.Én nem érzem ,hogy annyira bűnöznék a zabbal, zabkorpával.
Egyébként nekem a paleos sütik bejönnek és finomak.
A sósakkal pedig igazán minden húst meg lehet enni.
Mindenkinek jó paleozást:))))
szia! Üdv a körünkben, örülünk Neked! :-)
A lényeg, hogy újra rájöttél mi a helyes út... úgyhogy hajrá és kitartás! :-)))
Én is jól érzem magam, ezen a héten rengeteget dolgoztam, és nagyon élvezem, energikus vagyok, nem sóhajtozok annyit. Ma annyit csináltam, hogy az előbb, amikor egy hatalmas melót elvégeztem, azt hittem, már legalább öt óra van, és meglepődtem, hogy még világos van. :)))))
Nem mondom, hogy nem tudnék megenni egy csokitortát, de inkább csak türelmesen várom a vacsorát, ami ma valami sós lesz, talán rántotta.
Én pont most konstatáltam a naplómban, hogy évek óta most ettem először olyankor, amikor a gyomrom is jelezte korgással, hogy enni kell. Eddig mindig ráettem az előzőre.
Én sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, boldogabb vagyok, mint 2 héttel ezelőtt. lehet, hogy a szénhidrát keserített meg? Innen ered a ne kapd fel a cukrot?
A mák tényleg nagyon hasznos, csak sajnos nagyon sok szénhidrát van benne :-(((
Köszi, hogy olvashatom a naplódat, nagyon tanulságos. Gratulálok a fogyásodhoz és az akaraterődhöz!
Paleóban fontos a mák fogyasztása! mivel hogy tejtermékek fogyasztása tilos!
Mák nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz.
Ezért is szükséges a paleos mákos muffínok fogyasztása!
Napi szinten kellene fogyasztani!
Sajnos nem annyira finomak a paleos sütik,hogy gyakran fogyasztjuk.
Ha valaki napi szinten fogyasztja ezeket akkor az minden csak nem Paleo-életmód! :-)
Ez is mint oly sok minden, agyban dől el...
Nekem hormonális problémáim vannak és hiszek abban, hogy paleoval helyrejönnek a dolgok, így eszembe sem jut a sütemény meg társai... Ha meg egy nap mégis nagyon kívánni fogom akkor sütök pl. paleos muffint, de hogy napi szinten erre vágyjak, na olyan már tuti nem lesz :-)))
Szendi Gábor azt írja, hogy minimális mennyiséggel úgymond kompromisszumként lehet, ha nagyon muszáj és nem tudod máshogy elfogyasztani az adott ételt, italt... Pl. Ő is tejjel issza a kávéját a mai napig...De ugye ne arról szóljon, hogy csinálsz egy nagy adag tejbegrízt mondjuk amibe ugye jó sok tej kell, mert ez már nem minimális mennyiség :-) De ami a kávéba kell napi szinten, az simán belefér és nem gond...
Hidd el később egyre ritkábban fogod kívánni a tejes-lisztes cuccokat, csak az elején tűnik drasztikusnak, hogy jajj mi lesz velem ezek nélkül?
Ha meg kívánni fogod, akkor elő kell venni a paleós sütis recepteket:-)))
Úgyhogy nem kell kétségbe esni, akaraterő és kitartás kérdése "csupán"! Hajrá Csajok, ügyesek vagyunk-leszünk! :-)))
Figyusztok! Lenne egy kérdésem! Én úgy értelmeztem Szendi szavait, hogy a liszként (zabból rizsből és egyébből készült őrlemény) vagy tejként használt dolgok (kemény!sajt, zabtej,kókusztej) csak ritkán, végszükség esetén, nagyon kis mennyiségben engedhetők meg.
ha az ember ugyanúgy ezeket fogyasztja nap mint nap ugyanolyan mennyiségben, mint régen a búzából készült dolgokat vagy a tehéntejből, akkor mennyire sikerül átállni a paleolit táplálkozásra? ha az ember most is azt nézi mit ehet kenyérként, tejként, sütiként...vagy ez csak az átmenethez kell napi rendszerességgel?
Én szénhidrátfüggő vagyok...
Sziasztok,lányok!
Kérditek,hogy milyen egészségí problémáim voltak?
A válaszom, 101kg volt a súlyom. jelenlegi 79kg.
Nagyon magas volt a vérnyomásom,...jelenleg,lehet mondani,hogy alacsony.
Pajzsmirigy alulműködésem van jelenleg is,...de a paleo és a gyógyszer hatására, jók a hormon erdményeim !
Bejegyeztem a titkos naplómba, hogy táplálkoztam a paleoval.
Szivessen megosztom veletek !
Elnézést,a helyes írási hibákért!
Én nem vagyok magyar származású!
Jó éjszakát mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Január 12-től életmódváltás
- Paleolit életmód-avagy az étrend és a testi-lelki egészség kapcsolata
- Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel
- 2014. januártól életmódváltás - Csatlakozz te is!
- Norbi vagy paleolit? Melyik hatásosabb és miért?
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom