Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Palacsinta-kacsák recept

Palacsinta-kacsák recept

Elkészítési idő 75 perc

A Palacsinta-kacsák hozzávalói:
1 kisebb céklagumó
2 kávéskanál kristálycukor
3 szál tömzsi sárgarépa
1 fej vöröshagyma
A palacsintatésztához:
1 tojás
1,5 dl 2,8% tej
10 dkg finomliszt
csipet só
5 kávéskanál napraforgóolaj
A töltelékhez:
12,5 dkg zsírszegény túró
2 evőkanál tejföl
csipet só
1 dkg margarin
1 kávéskanál oregánó
csipet citrombors
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál kristálycukor
Valamint:
1 bőrös csirkemell fele

2 evőkanál finomliszt
kb. 2 dl napraforgóolaj a sütéshez
csipet citrombors
1 kávéskanál oregánó
1 dl víz
1 dl tej
1 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál tejföl
A salátához:
1 fej fejes saláta
2 kávéskanál ecet
3 dl víz
2 kávéskanál cukor
1 édes alma
2 evőkanál almaecet
2 kávéskanál ecet
2 kávéskanál cukor
1 kávéskanál citromlé
6 szem koriander
metélőpetrezselyem


Palacsinta-kacsák

A Palacsinta-kacsák elkészítési módja:
1. Egy kisebb lábosba feltesszük főni 2 kávéskanál cukorral a céklagumót. 2. Megpucoljuk a répákat és a hagymát. Az egyik répát durvára reszeljük, a hagymát apróra vágjuk. 3. Csinálunk egy palacsinta tésztát. 1 tojást összekeverve 1,5 dl tejjel és 10 dkg finomliszttel, valamint csipetnyi sóval. 4. Készítünk egy túrókrémet 12,5 dkg túróból 2 evőkanál tejföllel, kis sóval.Egy kisebb serpenyőben felhevítünk 1 dkg margarint, amiben megpirítjuk egy kicsit az 1 kávéskanál oregánót és egy csipet citromborsot, majd a legvégén hozzáadva 1 kávéskanál fűszerpaprikát, s ezt is a túróhoz keverjük. Hozzáadunk még 1 kávéskanál citromlevet, 1 kávéskanál mustárt, végül 1 kávéskanál kristálycukrot. 5. Megtisztítjuk a csirkemellet, kifilézzük, és szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalukat, és lisztbe forgatjuk. Napraforgóolajban, serpenyőben mindkét oldalukon fehéredésig sütjük, majd félretesszük őket. 6. A hagymát megfonnyasztjuk az olajban, amiben a csirke sült, majd hozzáadjuk a reszelt répát. Majd felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk oregánóval és egy kis citromborssal, és fedőt helyezve rá, pároljuk a zöldségeket 10 percig. Utána belehelyezzük a csirkeszeleteket is, és együtt pároljuk még 20-30 percig. 7. Megmossuk a fejes salátát, leveleire szedjük, és lelocsoljuk 1 kávéskanál ecet, 1 kávéskanál cukor és 1 dl víz keverékével. 8. Levesszük a céklát a tűzről, leöblítjük, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. 1 dl vízbe keverünk 1 kávéskanál ecetet, és 1 kávéskanál cukrot, és ezzel lelocsoljuk a céklát. 9. Lereszelünk még egy répát. Megmosunk 1 almát, és lereszeljük. Összekeverjük a reszelt répával. 10. 2 evőkanál almaecethez adunk 1 kávéskanál citromlevet, 1 dl vizet, és ezzel leöntjük az almás-céklát. 11. A megmaradt répából vékony ovális szeleteket vágunk, valamint csőrnek való kisebb háromszög alakú szeleteket. 12. Kisütjük a palacsintákat. Megkenjük a túrókrémmel, és felcsavarjuk őket. 13. Kiszedjük a húst a serpenyőből, s leszűrjük a levét. Ezt a levet visszaöntjük egy serpenyőbe, adunk hozzá 1-1 kávéskanál tejfölt és mustárt, majd besűrítjük 1 kávéskanál liszttel, 1 dl tejet szintén hozzáadva. Melegítés közben kevergetjük, mártás sűrűségre. 14. A céklát keverjük össze az almás-répás salátával. 15. A palacsintákat 2 cm vastagságúan karikázzuk fel. Egy nagyobb karikára tegyünk egy kisebbet, közé, pedig egy csőrnek szánt répadarabot. A fölsőre nyomjunk bele 2 koriandermagot szemnek, és kész a kiskacsa. 16. 4-5 szelet csirkét helyezzünk a tányér közepébe, egy vonalba, ez lesz a partmenti kősor. Egyik oldalát szórjuk meg csipegetett metélőpetrezselyemmel, ez lesz a part. 3 palacsinta-kacsát helyezzünk a partra, tehát a petrezselymes részre. Tegyünk 1 kisebb salátalevelet lecsöpögtetve a tányér üres részére. A répás-céklás-alma salátából kanalazzunk ki egy adagot, nyomkodjuk le az öntetet, és gyúrjuk gombóccá. Közepébe nyomjunk még egy cékladarabot. Helyezzük a salátalevélre. A répa-szirmokkal vegyük körbe a gombócot. 17. A mártást tegyük habzsákba, és a húsokra nyomjunk rá mintákat, valamint a tavirózsa mellé 1-1 hullámmintát, majd a kacsák közé is teszünk néhány levél petrezselymet.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A palacsinta-kacsák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook