Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vadas nyúlcombok knédlivel recept

Vadas nyúlcombok knédlivel recept

A Vadas nyúlcombok knédlivel hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

* 4 db nyúlcomb
* 10 dkg szalonna
* 2 db sárgarépa
* 1 db petrezselyem
* 1 db zeller
* 2 fej vöröshagyma
* 1 db citrom
* mustár
* cukor
* egész bors
* szegfűbors
* babérlevél
* pisztácia
* mazsola

A knédlihez

* 30 dkg rétesliszt
* 3 db zsemle vagy kifli kockára vágva
* 5 dkg élesztő
* kristálycukor
* tej
* 1 tojás
* só


A Vadas nyúlcombok knédlivel elkészítési módja:
A nyúlcombokat szalonnacsíkokkal tűzdeljük, sózzuk, és zsiradékon megpirítjuk mindkét oldalukon, majd kivesszük őket a lábasból. A visszamaradt olajon megpirítjuk a felszeletelt zöldséget és a hagymát. Mikor megüvegesedik a hagyma, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, a fűszereket, kissé karamellizáljuk, majd felöntjük húslével vagy vízzel. Miután felforrt, visszatesszük a nyúlcombokat, és fedő alatt a sütőben pároljuk 60 percig. Ha a sütőből kivéve elfőtte minden levét, azt vízzel pótoljuk. A tejszínt egy púpozott evőkanál liszttel kikeverjük, és a zöldséges mártáshoz adjuk. Ízlés szerint pucolt pisztáciát és borban áztatott mazsolát adunk hozzá, és forrásig melegítjük. A knédlihez kovászt készítünk. Az élesztőt felöntjük 1,5 dl meleg tejjel, hozzáadunk egy kanál kristálycukrot. A zsemlekockákhoz hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a kovász felét és a vizet. Sózzuk, összekeverjük a masszát, és meleg helyen, letakarva pihentetjük 30 percet. Ezután kilisztezett deszkán jól összegyúrjuk, knédli formájúra alakítjuk, és forrásban lévő sós vízben 20 percig főzzük.


Kategória: Húsételek receptjei


A vadas nyúlcombok knédlivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook