Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gulyásleves csipetkével recept

Gulyásleves csipetkével recept

Elkészítési idő 90 perc

A Gulyásleves csipetkével hozzávalói:
1 kg marhalábszár
3-4 evőkanál zsír
3-4 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
50 dkg burgonya
1 csokor vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó)
1 db szárított csípős cseresznyepaprika
2 dl száraz vörösbor

csípős fűszerpaprika
őrölt kömény
babérlevél
paprikakrém
A csipetkéhez:
1 db tojás
liszt



Gulyásleves csipetkével

A Gulyásleves csipetkével elkészítési módja:
1. A marhalábszárat megtisztítjuk az inaktól, 1,5 centis kockákra vágjuk, alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük pihenni. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket összezúzzuk. A paprikát és a paradicsomot is felkockázzuk. 2. Egy nagyobb fazékban a zsíron megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, a frissen őrölt köménymagot és a piros aranyat. Meghintjük a fűszerpaprikával, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a felkockázott marhahúst. 3. Nagy lángon megpörköljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy rendesen ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet és a cseresznyepaprikát is. Közepes lángon felforraljuk, majd takaréklángon gyöngyöztetjük. 4. Közben leveszöldséget megtisztítjuk és felkockázzuk, hasonlóképpen teszünk a burgonyával is, és mindkettőt külön-külön, egy tálnyi vízben tartjuk. A csipetkéhez 1 tojásból liszttel és sóval csipetketésztát gyúrunk, és lisztes kézzel egy konyharuhára csipegetjük. 5. Amikor a marhahús megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát és a felkockázott zöldségeket. Ha igényli, adunk még hozzá kevés vizet, felforraljuk, és amikor a krumpli és a zöldség is puha, beledobjuk a csipetkéket és készre főzzük. Frissen, melegen tálaljuk, friss, ropogós kenyeret és csiliszószt kínálunk hozzá.

A gulyás igazi magyaros étel, a konyhai tűzhelyen fazékban főzve is remek leves, de szabad tűzön, bográcsban készítve az igazi!
Hagyományosan a marhahúsból készült gulyás az igazi, de aki nem kedveli, készítheti sertés vagy birka húsából is. Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gulyásleves csipetkével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook