Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

15375. babi69
2012. ápr. 9. 17:41

Sziasztok! nem is gondoltam, hogy ilyen sokan vagyunk ! Nekem holnap lesz a műtétem, féloldali pajzsmirigy kivétel! 6-7 cm göb miatt. Sokat köszönhetek nektek, ,hogy leírtátok a műtéteket és minden egyebet! Ha valakinek hasznos tanácsa van még a kórházi tartózkodást illetően kérem írjon!

köszönöm...

15374. a0c1361e44 (válaszként erre: 15373. - Hnora)
2012. ápr. 9. 13:59

Perszehogy nem azért kell kímélni magad, hanem azért, hogy a belső varratok is elvégezzék a dolgukat. Belül mindenkinek felszívódó a varrata, kívül pedig sokaknak kapcsozzák.

Én örültem, hogy varrták, elég ez a sebhely is. Nekem a cső helye volt nagyon ronda, de már rendbe jött:)

15373. hnora (válaszként erre: 15368. - A0c1361e44)
2012. ápr. 9. 12:20
Nekem felszívódó varrat van és kapcsok is voltak. A kapcsokat a műtét másnapján kivették. Amikor kérdezősködtem az utolsó kötözésnél, hogy mennyire terhelhetem magam (hason alvás, vezetés, stb.), és mi lesz, ha valami történik mégis, szétjön-e a heg, azt mondták, hogy ezek a kapcsok azért elég jól összehúzzák, szóval nagy kárt nem tehetek benne, nem ezért kell kímélni magam :D
15372. hnora (válaszként erre: 15365. - Daby)
2012. ápr. 9. 12:13

Olvastam én is :) A hegemre én is nagyon kíváncsi voltam, mondjuk a férjem látta a kötözésnél, és mondta, hogy inkább ne kíváncsiskodjak. :) Miután levettem a kötést, megértettem, nem a heg volt maga ronda, hanem be volt dagadva a környékén, mintha ki se vettek volna semmit. Aztán lelappant, ahogy masszíroztam, meg a maradék varok is lejöttek kb 2 héttel a műtét után. Most már egész normálisan néz ki, a csövek helye se látszik, egy vékony vágás van a nyakamon.

A meztelenségen én is meglepődtem! Bár nyilván megvan az értelme, gondolom, hogy ne zavarja őket a ruha, ha valami baj van, vagy ilyesmi. Engem kórházi hálóingben vittek a műtőbe, és ott kellett levennem. Voltak vagy 6-7-en, köztük egy nő, az segített (ekkor már bent volt a branül, amitől én nem mertem mozogni).

Örülök, hogy minden rendben, és igen, tényleg nagy megkönnyebbülés, hogy túl van az ember rajta :)

15371. szornyike (válaszként erre: 15370. - Rosszcsillag)
2012. ápr. 9. 11:19

Szia!

Értem.., nagyon köszi!

15370. rosszcsillag (válaszként erre: 15369. - Szornyike)
2012. ápr. 9. 09:42

Szia!

Hát, én az altatóorvosnak nem tudtam pénzt adni, mert azt hittem majd lesz lehetőségem utána. De nem is találkoztam vele, azt sem tudtam biztosan, hogy ki volt az... :-( Nálunk úgy van, hogy amikor mész az aneszteshez megbeszélni, hogy milyen nehéz vagy és mire vagy allergiás (stb), akkor ő mindent felír, majd elmondja, hogy nem tudja ki lesz akkor éppen az altatóorvos amikor műtenek majd, de mindenről tudni fog az illetékes.

Nálunk így volt, azt sem tudom ki altatott. :-/

15369. szornyike
2012. ápr. 9. 08:52

Sziasztok!

Felmerült egy kérdésem. (Holnap megyek az altató dokihoz megbeszélni a részleteket, szerdán műtenek.)

Adjak Neki előre valamennyi pénzt, vagy jelezzem,hogy "nem leszek hálátlan..."? Ha adjak pénzt, mennyit érdemes adni így előre. Nagyon fontos lenne most ez az info, köszi előre is!!!!

15368. a0c1361e44 (válaszként erre: 15365. - Daby)
2012. ápr. 9. 08:05

Elolvastam. Fúúúú, de utáltam kórházban lenni:(

Én 3 napig nem is tudtam magamról, majd a 4. éjjel 1 percet nem aludtam. Gondolom azért, mert túl aludtam magam és a szteroid is már dolgozott. De rossz volt az az éjjel.

Nem értem miért kapcsozzák ezt a vágást. Nekem varrták. Szép láncöltéssel. A dokim megfogta a végét és egyszerűen kihúzta a cérnát. Mielőtt a műtét előtt elaludtam volna még mondtam is, hogy remélem nem kapcsozzák. A választ persze nem hallottam már:)

Én is jó sokat voltam a műtőben. Délelőtt 1/2 10-kor vittek be a műtőbe és délután 1/2 4-kor vittek vissza.

Gondolom neked is rá volt mindenre tekeredve a pm-ed. Nekem lenőtt már a mellkasomba is.

Rám mindenki úgy gondol mint egy erős, nem nyafogós emberre, de ez a műtét nagyon megviselt. Kiderült, hogy csak látszólag vagyok erős:)

15367. 587bdae269 (válaszként erre: 15358. - Rosszcsillag)
2012. ápr. 8. 23:09

Nem dohányzom már jó ideje. 1 éves lesz most a kisebbik fiam, amikor vele állapotos lettem, letettem (újból) a cigit. Még szopik a fiam, így egyelőre fel sem merül bennem a dohányzás, bár őszintén szólva nem állok jót magamért a szoptatás utáni időszakra vonatkozóan.

Felmerült itt a konzilium.hu. Én Bp.-en annál a dokinál voltam magánrendelésen, aki ezt a honlapot létrehozta, dr. Solymosi Tamásnál. Ő is rákérdezett a dohányzásra és kerek perec megmondta, hogy azzal kifejezetten ártanék a szemtüneteknek. Nyilván persze ez is egyénenként változó, hisz maguk a tünetek sem mindenkinél egyformák.

Talán azért félünk a szteroidtól, mert mindenkinek rossz a tapasztalata. A Medrollal kapcsolatban még nem hallottam olyan emberről, akinek ne jött volna ki egy csomó mellékhatás. És egyik mellékhatás se kellemes. Nem szólnék én egy szót sem, ha pl. a melleim nőnének meg a szteroidtól. De ki akar kövér, szőrös, magas vérnyomással és magas vércukorral küzdő lenni?

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok én is!

15366. Pincsi4 (válaszként erre: 15365. - Daby)
2012. ápr. 8. 21:57

Szia! Elolvastam!:) Hát köszi,h leírtad. Remélem nekem is ilyen "simán megy majd minden".Kedden megyek az altatóshoz,ha végeztem megyek az orvoshoz aki műteni fog. Kedden megtudom az időpontot.

Legalább már te túl vagy rajta. Én is túllehetnék már....Pihenj sokat,és gondolj majd rám:)

15365. Daby
2012. ápr. 8. 18:18

Sziasztok!

Az adatlapomon a napló(i)mban benne vannak a műtétről az élményeim! :))

Gaby

15364. a0c1361e44 (válaszként erre: 15361. - Szornyike)
2012. ápr. 8. 14:56
A műtét után 2 hétig szedtem a medrolt és 11 kg-ot híztam. Persze az is lehet, hogy a TSH-m miatt, bár a jellegzetes holdvilágkép miatt azt gondolom, hogy inkább a medrol volt a bűnös.
15363. hnora
2012. ápr. 8. 11:17
Egyébként kellemes ünnepeket mindenkinek!
15362. hnora (válaszként erre: 15361. - Szornyike)
2012. ápr. 8. 11:16

Én is főként onnan tájékozódom, sőt a dokinál is jártam, ő irányított a mostani dokihoz :) Normális volt nagyon, és egyáltalán nem pénzéhes.

Vicces ez a dohányzás, az én dokim is rákérdezett (én nem dohányzom), de sajnos nem kérdeztem vissza, miért annyira fontos. Viszont mindig csodálkoztam, miért sétál ki állandóan a kórházból, vajon mi lehet ott a kapunál (az ablakom a parkolóra és a kapura nézett), aztán rájöttem, hogy az eü intézményekben nem lehet cigizni, de a kapun kívül...:D

15361. szornyike
2012. ápr. 8. 10:41

Sziasztok!

Nem tudom,hogy mindenki ismeri-e a www.konzilium.hu oldalt, ott nagyon sok hasznos dolgot lehet olvasni a nyavalyánkról. Többek között a dohányzásról is van szó, hogy - bár összefüggésbe szokták hozni a szemtünetekkel - bizonyítottan nincs igazán köze a dohányzáshoz. Ezért aztán a dokik hozzáteszik, hogy a dohányzást abba kell hagyni. Persze én is "haza beszélek", mert dohányzom. Egyébként nemrég inhüvely gyulladásom volt és két hétig szedtem szteroid tartalmú gyógyszert. Nekem nagyon hamar hatott és szerencsére nem híztam meg. Szerintem az ún. hosszú távú szedésre vonatkozik, hogy valaki esetleg meghízik. Azt lehet tudni, hogy mennyi ideig kellene a szemtünetekre szedni a szteroidot?

15360. rosszcsillag (válaszként erre: 15359. - A0c1361e44)
2012. ápr. 8. 10:17

Én sem okolom a dohányzást! :-)

Azt hiszem van elképzelésem, hogy miért lett nekem most rosszabb, de persze az is lehet, hogy egyszerűen csak.... ok nélkül. Mindegy, rosszabb lett és valamit kell vele csinálni :-(

15359. a0c1361e44
2012. ápr. 8. 09:05

Én dohányzok, de nem hinném, hogy teljes mértékben a dohányzást lehet okként felhozni. Nekem nem dülledt a szemem, csak egy ici-picit nagyobb az egyik szemem, de visszanéztem régi fotóimat (gyerek korit is) és azokon is. És persze a vizsgálatok alapján sincs eltérés a szemeim között.

Szteroid: a derekamra évekig szteroidos gyógyszereket szedtem. Kicsit arra gyanakszom, hogy emiatt is alakult ki a pm. problémám, ugyanis itt sokan voltak már, akik pl. egy ilyen ízületi problémára szedett szteroidos gyógyszer szedés után kezdődtek a problémái.

Érdekes, hogy azoktól a gyógyszerektől talán nem híztam, de a medroltól igen.

15358. rosszcsillag (válaszként erre: 15357. - 587bdae269)
2012. ápr. 8. 08:55

Ironviola, dohányzol?

Egyébként.... lehet ám, hogy mi is hülyék vagyunk mert.... félünk a szteroidtól (én szedtem már nagy dózisban 11 éve, akkor 40- 42 kg voltam és ahhoz kaptam 128 v 125 mg- ot infúzióban), de tulajdonképpen a szteroid nem egy rossz gyógyszer ám. Nem azért adják, hogy kiszúrjanak velünk (mert még ha csak 1-1 embernek adnák... de nem, mert mindenki ezt kapja, akinek ilyen tünetei vannak!). Szóval ezek azért HATÁSOS gyógyszerek és ami a legfontosabb: KIÜRÜLNEK.

Mondom én, amikor szerda v csütörtök óta csak rakosgatom itt az asztalon, mert még mindig nem szántam rá magam... de az lebeg a szemem előtt, hogy minél előbb elkezdem, annál hatásosabb és annál rövidebb ideig tart a kezelés. És magától nem fog elmúlni. :-(

Azt lenne jó tudni, hogy meddig tart akkor majd egy szteroidkúra után a nyugis időszak... persze ezt senki nem fogja tudni előre megmondani.

Remélem azoknak, akiknek kellene a szteroid (köztük nekem is :S) egy kicsit sikerült más megvilágításba helyeznem... írjatok :-)

Kellemes nyuszit és aki igényli, annak sok locsolót! :-))

15357. 587bdae269 (válaszként erre: 15353. - Rosszcsillag)
2012. ápr. 7. 23:45

Hát ez nem valami biztató. Sem az, hogy ennyi idő után visszatér a szemtünet, sem a szteroid.

Az az utálatos ebben a betegségben, hogy nem elég, hogy fizikai tüneteket kell elviselned, még jön hozzá egy csomó olyan tünet is, amivel a nőiességedet is elveszted, duzzadt, táskás vagy dülledt szemek, hízás...:(

15356. 587bdae269 (válaszként erre: 15345. - A0c1361e44)
2012. ápr. 7. 23:40

Szia!

Szörnyike hozzászólására az előbb leírtam a történetemet.

Most, hogy írod, újabban nálam is gondok vannak az éleslátással, ezenkívül időnként ráng a szemem.

15355. 587bdae269 (válaszként erre: 15342. - Szornyike)
2012. ápr. 7. 23:36

Nekem tavaly ősszel diagnosztizálták a Basedfow kórt. December elején kezdtem el szedni gyógyszert, Propícilt, mivel szoptatok. 3x2 szemmel indultam, most már csak 2x0,5 szemet kell szednem. Időközben költöztünk Bp.-ről Zalaegerszegre, az új helyen még nem találtam orvost, majdnem hogy ellenőrzitelenül szedtem a gyógyszert, így alulműködésbe is átcsapott egy időre.

A szemtünetek kezdetektől jelentkeztek, de egyáltalán nem volt feltűnő. Januárban viszont (érdekes módon pont abban az időszakban, amikor alulműködéses időszakom volt) nagyon bedurrant. Szörnyen néz ki, mintha egy átmulatott éjszaka után kora hajnali kelés után néznék a tükörbe.

15354. Daby
2012. ápr. 7. 20:31
Sziasztok,ma mindenki jött látogatni,nem volt időm:-/ Holnap leszek és irom a részleteket.:-)
15353. rosszcsillag (válaszként erre: 15337. - 587bdae269)
2012. ápr. 7. 11:34

A basedow- s szemtüneteket állítólag szteroiddal tudják csak kezelni. Nekem is basedow- kórom van :(

Tavaly februárban műtöttek, kivették az egész pm- et. Mivel a szemtünetem nem volt túl durva, azt mondták jó eséllyel rendeződik műtét után. Rendeződött is, kb.3 héttel ezelőttig (hozzátartozik, hogy az idei évem eddig nagyon rossz volt, nagyon megviselt, ez biztos nem tett jót és visszaszoktam a bagóra is augusztusban, a szemtüneteken az is ront- de most 5 napja nem gyújtottam rá!).

Szóval 3 héttel ezelőtt észrevettem, hogy az egyik szememet jobban kinyitom. Sem fényérzékenység, sem semmi más nincs, csak nagyobbra nyitom. És ahogy telik az idő napközben, úgy ez a szemem jobban elfárad mint a normális. Estére már elég fáradt szokott lenni.. jah, és nem csukom be teljesen amikor alszom. Ezt onnan tudom, hogy folyton folyik a könny belőle éjszaka. :-(

Most kaptam rá szteroidot és Imurant. Tegnap megvettem és várom a napot, amikor úgy érzem elkezdem.... talán majd holnap reggel...

15352. Bagira 2011 (válaszként erre: 15350. - A0c1361e44)
2012. ápr. 7. 10:55

Szia!

Igen kívülről is látszik.

Béta blokkolót is szedek,a pulzusom már jó

15351. a0c1361e44 (válaszként erre: 15348. - Bagira 2011)
2012. ápr. 7. 10:51

Nagyon látszik, hogy nagyobb?

Nekem inkább befelé nőtt, de azért kívül is látszott.

15350. a0c1361e44 (válaszként erre: 15349. - Bagira 2011)
2012. ápr. 7. 10:50

Nyugi!

nem kaptál a pulzusodra semmit?

Ha idegeskedsz, akkor az állapotod romlik!

Sosem leszel már a régi, de a kezelések sokat segítenek.:)

15349. Bagira 2011 (válaszként erre: 15348. - Bagira 2011)
2012. ápr. 7. 10:33

Na véletlen elküldtem.

Szóval,itt a húsvét ezer dolgom lenne ,és alig tudok valamit csinálni :(

15348. Bagira 2011 (válaszként erre: 15346. - A0c1361e44)
2012. ápr. 7. 10:32

Nekem is megnagyobbodott a pajzsmirigyem ,göb is van benne.

Most a legnagyobb bajom az,hogy ha felállok nagyon szédülök,alig tudok pár lépést tenni

Itt a húsvét,ezer dolgom le

15347. Bagira 2011 (válaszként erre: 15346. - A0c1361e44)
2012. ápr. 7. 10:23

Köszi a választ.

Endokrinológusnál még nem voltam,majd kiderül mit mond

15346. a0c1361e44 (válaszként erre: 15344. - Bagira 2011)
2012. ápr. 7. 10:06

Én pont ilyen állapotban voltam azaz voltak még egyebek is a kéz és lábremegés mellett. Nem tudtam felállni, ha legugoltam csak segítséggel, nem tudtam felszállni a buszra csak ha a kezemmel húztam fel magam, nem tudtam kinyitni egy üdítős palackot, 1,5 hónap alatt 23 kg-ot fogytam, kapkodtam a levegőt, de ez a magas pulzus miatt volt, amire a háziorvosom azt mondta, hogy ezt az állapotot úgy képzeljem el, mintha futnék. Persze, hogy fáradt vagyok kapkodom a levegőt, hiszen ez a pulzus a futáshoz hasonlít, így olyan mintha egész nap futnék.

Mivel hónapokkal későbbre kaptam időpontot endokrinológián, a házi dokim felírt béta blokkolót, majd később az endokrinológus methotyrint adott. Az én pm-em meg is nőtt és gyógyszerrel sem tudták beállítani a működésemet, ezért műtét lett a vége. Az izotópos kezelés nem is jött szóba és én bele sem egyeztem volna.

Én is autoimmun vagyok. Kerülni kell a jódot.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook